Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak oszczędzać

uk jak oszczędzać

Polecane posty

Gość jak oszczędzać

W jakim banku i na jakich kontach są najlepsze odsetki? W jaki sposób najlepiej oszczędzać lub zainwestować pieniądze? Co robicie z oszczędnościami?

Gość jak oszczędzać
Dzięki Joanno za próbę pomocy :-)

Gość jak oszczędzać
Kiedyś wymieniłyśmy kilka maili :-)

Gość tez z londynu
ja mam na koncie w HSBC...... nie znam sie na tym ale chyba chdozi o to ze bank of england obnizl interest rate i dlatego saving account to teraz marny pomysle ja mam na jednym koncie oszczednosiowym 6 000 i dostaje meisieczniej jakies 23PENSOW , na drugim mam chyba z 2000 i meisiecznie dostaje jakies 15 PENSOW........... slyszalam ze niektorzy lokuja peiniadze na koncie oszczednosiowym w polsce bo tam sa lepsze odsetki z moich rad co do oszczedzania: nie miej karty kredytowej lepeij wyjmij z konta np.200 funtow i uzywaj gotowki gdy kupujesz a nie karty debetowej...

Gość jak oszczędzać
no właśnie :-o ostatnio dostałam info z banku, że obniżają interest rate do 0.4% netto na rok :-o Co robicie z oszczędnościami?

Gość tez z londynu
ja po porstu skladam na koncie, bo zbieram na depozyt na dom.....................

Gość la la la la al la
ja mam konto oszczednosciowe w Barclays i rata jest chyba ponad 3%. Glowy nie dam, bo nie mam tam jakichs zawrotnych sum, wiec az tak sie tym nie interesuje.

Gość jak oszczędzać
No właśnie w B jest taka kicha - tzn. 0.5% brutto, a nie 3% jak myślisz, no chyba, że masz ISA to 2% (ale w tym przypadku interest rate nie jest fixed)

Gość tez z londynu
jak mam ISA w HSBc i wlasnie dostaje kilka PENSOW na meisiac.....

Gość Kilka pensow..
...na miesiac, dokladnie, w HSBC, ale mysle ze w kazdym banku ta sama zasada, jak wlozysz pare tysiecy na saving account, to po trzech miesiacach moze na tym ze 2 funty zarobisz, ale musisz wlozyc pare tysiecy, jak mowie. Bo jak wrzucisz dajmy na to tysiac,albo mniej, to dostaniesz pare pensow!

Gość jezyk przyjaxni polsko-angiels
(ale w tym przypadku interest rate nie jest fixed) :D, :D, :D nie kalecz polszczyzny :D

Gość tez z londynu
pisalam nieco wyzej : mialam 6 000 na ISA ,ale takie marne odsetki to przetransferowalam na inne saving account( tu chyba bylo 2.4%) i tez sa to PENSY................

Gość akjdxkajd
konta e-saving accounts są w kazdym banku- to chyba najlepsze rozwiązania, odsetki marne ale wyzsze niż gdzie indziej, ja mam w natweście cos ponad 2% na czysto.. Isa też juz sie nie opłaca

Gość jak oszczędzać
Faktycznie, piszę, jak potłuczona :-D ale na co dzień posługując się tylko jęz. ang. czasem "brakuje" mi polskich odpowiedników... Wstyd... Ze wszystkich wpisów jasno wynika, że obecnie nie opłaca się oszczędzać, a przynajmniej nie znaleźliśmy jeszcze dobrego rozwiązania... Jakieś inne pomysły? inwestowanie w coś?

Gość mgr dupka jelenia
podbijam hsbc daje 4 - 8 % ale to raczej jak sie odklada do 250 miesiecznie. http://www.hsbc.co.uk/1/2/personal/savings/regular-saver a jak sie chce od razu wlozyc te sume to kiepsko, cos kolo 0,4 %:) i tak jest w wiekszosci a z innych to uzywajcie porownywarek np takiej http://www.moneysupermarket.com/current-accounts/online-bank-accounts/ te znane banki ktore maja punkt na kazdej ulicy i sa rozreklamowane to zwykla kicha jest:) jest wiele mniej znanych ktore oferuja ciekawe oferty. ale musicie doczytac, czy sa to pewne instytucje ciekawa oferta ma First Direct 1st Account - daja 8% AER (w skali roku) jesli miesiecznie odklada sie minimum 1,500