Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sosna zasniezona

ON i moje niezdecydowanie

Polecane posty

Gość Sosna zasniezona

Poznalismy sie podczas mojego pobytu za granica. Jest wspanialym czlowiekiem, przyjacielem. Zakochalam sie w nim i caly czas o nim mysle, tesknie za nim. Codziennie do mnie dzwoni i proponuje, zebym do niego przyjechala na stale. On jest wlasnie w trakcie kupowania mieszkania (mieszka z rodzicami). Wstepny termin mojego przylotu do niego to maj2011. I wlasnie coraz bardziej zaczynam sie zastanawiac, czy leciec, czy nie :(. Moj wyjazd wiaze sie z bardzo dlugim pobytem (moze nawet na stale). W Polsce nie mam nic, szukam pracy. Opuscic Polske czy nie?? Doradzcie mi, prosze :(

Gość sok żurawinowy
w takiej sytuacji już bym była spakowana :)

Gość Sosna zasniezona
ale czy mi sie uda zaklimatyzowac. Wiadomo, ze wyjazd na kurs jezykowy to nie stale zamieszkanie za granica :(

Gość Sosna zasniezona
a z drugiej strony to jestem strasznie zwiazana z moja mama:(. Wiem, ze to glupio zabrzmi ale mam zostawic ja sama. Jest juz starsza osoba i zawsze moze na mnie liczyc :( a tak co?? zostanie sama :(

Gość Szcześliwej drogi
już czas :)

Gość sok żurawinowy
Sosna - to wcale nie brzmi głupio - ja czuje to samo, że nie mogłabym zostawić mamy na starość samej w polsce. myślałam kiedyś o wyjeździe za granicę (już tam jakiś czas mieszkałam), ale próbujemy z chłopakiem układać sobie życie tutaj - ja jestem bardzo związana nie tylko z mamą, ale i całą rodziną. nie umiem tak rzucić wszystkiego. ale może dla ewentualnej miłości warto? w końcu rozpoczynasz dopiero swoje życie i każdy krok ma wpływ na Twoją przyszłość. o co chodzi z kursem, bo w pierwszym poście nic na ten temat nie było. myślałam, ze mówisz o wyjeździe na stałe

Gość jiojom
o jaki kraj chodzi?

Gość Sosna zasniezona
Wyjechalam na kurs jezykowy i w tym czasie sie poznalismy ;) Iteraz sie troche obawiam o to zycie tam :( Inaczej jest jak sie jest od...do a inaczej jak od...do nieskonczonosci.

Gość sok żurawinowy
inaczej, co nie znaczy, że gorzej :) jak nie masz tu konkretnego zajęcia to jedź. napisz jeszcze gdzie, ale i tak wydaje mi się, że wszędzie lepiej niz u nas ;)

Gość Sosna zasniezona
Chodzi o USA. I tu kolejny dylemat, bo czeste wizyty w Polsce odpadaja ze wzgledu na odleglosc i sprawy prawne (wizowe) :(

Gość Sosna zasniezona
dzieki sokus za swiatelko w tunelu :D🌻

Gość jiojom
ile sie znaliscie w realu?? Mieszkaliscie ze soba? Wiesz, tak naprawde podejrzewam, ze sie prawie nie znacie i jak tam pojedziesz, bedziesz od niego zalezna, to moze sie okazac, ze wcale nie jest tak rozowo, a USA to nie Europa, gdzie wsiadasz w samolot tanich linii i za 2 godziny jestes w Polsce...

Gość Sosna zasniezona
Ogolnie znamy sie 6 miesiecy. Od poznania (juz na drugi dzien po moim przylocie) bylismy non stop ze soba, przedstawil mnie nawet swoim rodzica, bylam czestym gosciem w ich domu. Nie, nie mieszkalismy razem :(. Moze to zabrzmi jak wypowiedz malolaty;)ale mam wrazenie ze znam jego od zawsze :)

Gość Bla bla blajka
JEDŹ, przecież nic nie masz do stracenia ;). Ameryka jest daleko ale nie na konńcu świata :) Jak nie wyjdzie to wrócisz. Pamiętaj, że kto nie ryzykuje, ten nie żyje :)