Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajkaaaaa

wielka prosba komputerowa

Polecane posty

Gość zapytajkaaaaa

W monitorze obrazy mam rozciagniete panoramicznie. W laptopie mniej, ale tez ( latwo sprawdzic przy obrobce zdjec - z jedna strone ludzie sa za grubi , gdy sie przekreci o 90 stopni - za chudzi, bardzo duze zniekształcenie!!!!) BARDZO prosze, moze ktos wie, jak mozna zmienic ustawienia ekranu,zeby obrazy odawaly rzeczywistosc. W jaka ikone klikac, czy znajde cos do ustawiania na ekranie??

Gość zapytajkaaaaa
nikt nie wie? PROSZĘ! Nie znieksztalcaja wam sie obrazy?

powoli, spokojnie, opisz dokładnie co robisz, jaki program? bo to co napisałaś to bełkot.

prawdopodobnie kliknij na pulpicie prawym przyciskiem myszki i wybierz personalizuj a potem szukaj ustawien ekranu

Gość zapytajkaaaaa
OK. Na ekranie komputera obraz jest panoramicznie rozciagniety. Nienaturalnie znieksztalcony. Nienaturalne proporcje. Chcę,zeby byly prawdziwe.

Gość zapytajkaaaaa
nie wiem, jestem glupia i w rozpaczy, naciskam prawym w pulpit, wyskakuje minimalizuj i maksymalizuj, pewnie to nie to, pROSZE, nie opuszczajcie mnie jeszcze, bo wlasnie sie z tym szamocze

klikasz nie tam gdzie trzeba :) chyba że nie masz windowsa :) kliknij tam, gdzie widzisz tło pulpitu

Gość zapytajkaaaaa
w dodatku nagle sie gdzies schowala ikonka pulpitu, (GDZIE? przeziez tam bylo to minimalizuj , maksymalizuj!) a jak klikam w" pokaz pulpit" to mi sie glownie pokazuja glownie jakies ikonki od zdjec, jest tego kilkadziesiat, nie wiem, gdzie szukac Ratujcie

trzymaj przycik z flagą windowsa i wciśnij D, powinno Ci to zminimalizować wszystkie okna i pokazać pulpit

Gość zapytajkaaaaa
Rubense- no klikam w to duze niebieskie tło ekranu prawym , ale tam jest głownie o rozmiewszcaniu ikon

Gość zapytajkaaaaa
ale gdzie jest ten przycisk z flaga windowsa?

na klawiaturze, z reguły gdzieś koło control, alt po lewej stronie ( na lewo od spacji) jaki masz system operacyjny? windowsa? jakiego?

Gość zapytajkaaaaa
czyli to te 4 kolorki? nacisnelam, i D (po prostu litere D? wyskoczyl mi pulpit, no ale tez wyskakiwal, co dalej? Windows Vista basic ( chyba o to chodzi?

Gość zapytajkaaaaa
proszę, nie zostawiaj mnie...

nie mam visty więc tylko tyle mogę podesłać. Przycisk start o którym mowa to ten sam co windows, tylko trzeba go wcisnąć krótko. (czyli zwyczajnie). Pewnie jest też na ekranie wyświetlony i można kliknąć myszką

Gość zapytajkaaaaa
dzięki, bede robic wg instrukcji ALE jeszcze pytanie: Obraz mam bardzo ostry, chodzi o t, ze proporcje sa nie takie, obraz rozciagniety ( tak bywa tez w telewizorach, zmniejsza sie wtedy obraz obcinajac jakby boki. Nie chce miec rozlazlej panoramy - czy to na to pomoze?

możliwe że tak, ciężko mi ocenić. Jeżeli nie, to nie potrafię pomóc. Być może będziesz musiała popróbować różne rozdzielczości zanim trafisz na właściwą (jeżeli nie znasz odpowiedniej dla monitora)

Gość prawiczy prawiczek 28
A jaki masz monitor? bo są o proporcjach np.: 4:3 czyli nie panoramy panoramy 16:9 jak masz monitor panoramiczny to nie dostaniesz 4:3. CHyba że to ten z droższych co ma taką funkcję. A w ogóle co to za komputer? laptop? czy stacjonarny + monitor?

Gość rozwódkaaa
Rubense widzę, że informatyk z Ciebie :-)

Gość zapytajkaaaaa
mam laptopa lenovo, proporcje ekranu taka ciut wydluzona kartka A4. Znieksztalca, ale nie az tak dramatycznie. Do tego podlaczony wiekzy monitor SAmsung , i ten juz rozszerza na całego. Przedtem mi to nie przeszkadzlo, ale dzis musze obrobic zdjecia i dopiero widze wszytkie przeklamania Czy to tak zawsze musi byc? U wszystkich?

możesz ustawić inną rozdzielczość dla ekranu w laptopie a inną dla dołączonego monitora.

Gość zapytajkaaaaa
chodzi mi w sumie o to,zeby obraz nie byl panoramiczny, a naturalny, boki niech sobie beda zaczernione, a ja niech widze mniejszy pobraz ale prawdziwy- da sie to w ogole zrobic?

Gość zapytajkaaaaa
mnie wystarczy mniejszy obraz w laptopie, czyli co, mam zmniejszyc rozdzielczosc czy zwikszyc( bo sie boje cos zepsuc)?

Gość zapytajkaaaaa
będe walczyc, w kazdym razie bardzo dziekuje! gdyby ktos mial jeszcze jakies podpowiedzi, chetnie posłucham