Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vxvxvxvx madzia

Żłobek- czy to najgorsza opcja?

Polecane posty

Gość vxvxvxvx madzia

Witam! Drogie Mamy mam dwóch synów, jeden w wieku przedszkolnym a drugi ma 1,5 roku. Mąż mnie zostawił i mam 800zł alimentów na nich dwoje. Nie pracuję obecnie ale chciałabym. nie stać mnie właściwie na opiekunkę a nie ma kto zostać z dziecmi. Stąd moje pytanie jak u Was godzinowo wygląda zostawienie dziecka w żłobku i jakie widzicie plusy i minusy takiej sytuacji???

Gość nie wiem nad czym się
zastanawiasz. To najlepsza opcja i wszystko jedno czy pracujesz czy nie.Ale lepiej wócić do pracy od razu po urodzeniu bo niby skąd pieniądze, a potem co liczyc na faceta który odejdzie? Nie ma się co zastanawiać, szukaj szybko pracy i załatwiaj żłobek, jeszcze ządnemu dziecku krzywda się w złobku nie stała ,tam ma właściwą opiekę i kontakt z innymi dziećmi,krzywde to można zrobić dziecku trzymając je w domu a tym samym sobie

Gość pol etatu
moj sym ma 15 m-cy, pracuje na pol etetu 3 dni w tyg, synek spedza czas w zlobku od pon do pt od 8:30 do 18:00 ciezko bylo n apoczatku jak byl mniejszy, ale teraz same plusy odzylam w pracy mam swoje pieniadze, odskocznie od domu, a maly kontakt z innymi dziecmi, nauczyl sie ze nie tylko ja moge sie nim zajmowac, w zlobku maja rozne ciekawe zabawki, gry i zabawy, maly jest zadowolony jak tam idzie, same plusy, znajdz tylko jakis fajny zlobek blisko miejsca pracy, a zamieszkania, wyriwesz sie z domu, zarobisz pieniadze, dziecko na tym skorzysta i ty tez, nie ma nic gorszego od zamkniecia sie w domu z dziecmi i problemami jak pracujesz to czujesz ze masz kontrole, ze jestes samowystarczalna

Gość sa rozne zlobki
sa takie zlobki, ze wieczorem dzieci placza bo nie chca isc do domu. Moja byla w zlobku 10 godzin dziennie i zyje jakos, ma juz 4 lata. Jak musisz to musisz, nie ma rady. Osobiscie wolalam zlobek od niani, bo w zlobku personel wykwalifikowany, dyrekcja im na rece patrzy, a nianie widzialam w parku, co wyprawiaja, gdy nikt je nie kontroluje. W zlobku panie sa tylko od rozrywki i noszenia na rekach, bo nie musza ani sprzatac ani gotowac, ani nic. Pozatym zlobek nie choruje, nie bierze urlopu, nie wyjezdza do rodziny, jest niezawodny.

Gość pol etatu
***synek jest w zlobku od pon do srody