Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kikosasanka

zbyt duża główka na usg

Polecane posty

Ostatnio wylądowałam w szpitalu na obserwacji po upadku. Na ktg wyszły jakieś skurcze i zostawili mnie na dwa dni. Na szczęście skurcze minęły, ale tak przy okazji zrobili mi jeszcze usg. No i właśnie mam pytanko. Do tej pory wszystko wychodziło ok, a oni mi wyskakują, że główka rozmiarami osiągnęła 38 t.c.(reszta ciałka na 34-czyli tak jak być powinno). Na moje pytanko czy wszystko ok, coś tam pomamrotali, że główka zazwyczaj wychodzi trochę większa(ale aż o 4 tyg??) i że nie widzą żadnych nieprawidłowości. Co myślicie dziewczyny? Miała któraś z was tak?

u mnie głowka byla wieksza o prawie 2 tyg... lekarz powiedzial, ze tak czasem bywa, bo glowa jest bardziej ukrwiona i syzbcije rosnie... mowil, ze nie ma powodow do obaw i w rezultacie glowka nie bedzie wieksza w porownaniu do reszty cialka... nie pozostaje nic innego jak wierzyc lekarzowi...

nie pamiętam już w którym tygodniu to było ( ale gdzies około 20) główka mojego syna była za duża o 2 tygodnie. Lekarka stwierdziła, że może ma wodogłowie. Na następnym usg było już dobrze.