Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniss21021

Pytanie..

Polecane posty

Gość moniss21021

Mam do Was małe pytanko ;D Mojego brata wyrzucili ze szkoły zawodowej a że ma już 18 lat nigdzie praktyk nie dostanie, więc edukację zakończył. Mamy troszeczkę ziemi.. stąd moje pytanie : CZY MOJA MAMA (tzn on powinien ale nie zapłaci bo nie ma z czego) MUSI PŁACIĆ ZA NIEGO KRUS? skoro on nigdzie nie pracuje a mamy ziemię.? Tak więc się zastanawiam czy to jest KONIECZNE? Czy TRZEBA? Proszę odpisać jeśli ktoś się zna na tym.

Gość ....!!!1....:))
Nie musi za niego płacić gdyż on może się ubezpieczyć i zarejestrować jako bezrobotny w urzędzie pracy.

jestem laikiem w tych sprawach ale wydaje mi się że nie musi przecież twój brat może iść do up i się zarejestrować jako osoba bezrobotna i również będzie miał ubezpieczenie

Gość moniss21021
Problem w tym ,że nie przepracował roku .. Ja też tego nie rozumiem jak można zawodówki nie skończyć :) Nie chcę po prostu żeby coś mu płaciła bo spokojnie mógł się uczyć ale olewał wszystko wieć dlaczego ja mam cierpieć ucząc się 4 rok w tech a on będzie siedział w domu i jeszcze mu za to zapłąci ubez .!:) hehe

Gość moniss21021
Moja mama twierdzi że będzi MUSIAŁA mu płacić krus obowiązkowo czy tego chce czy nie. Moim zdaniem nie można tego narzucić. Ma 18 lat więc z jakiej racji miałaby go ubezpieczać w rolnictwie ;/ Anie go kurdę z domu wyrzucic nie można bo zameldowany jest ;/ hehe

Nie będzie musiała nic płacić. Wiem bo moi rodzice też moją ziemię i zanim po szkole podjełam prace ubezpieczyłam się w PUP-ie Narzuca się tylko opłacanie krusu za żonę lub męża a nie za dzieci!!!

Gość moniss21021
Tylko on nie może zarejestrować się w PUP. Czy może ktoś żyć bez jakiegokolwiek ubezpieczenia? Może banalne pytania ale nie znam się.

A dlaczego nie może się ubezpieczyć?

Gość moniss21021
Bo nie przepracował cymbał roku.

Kurwa jasna ale co to ma do tego? Chyba już Ci napisałam że ja też zaraz po szkole się rejestrowałam i nic nie musisz mieć przepracowane!

Gość a gffujj
moze sie zarejstrowac nawet jesli nigdy nie pracowal wystarczy ze ma 18 lat moze sie zarejestrowac i bedzie ubezpieczony

Gość moniss21021
Mama była w PUP i babka jej powiedziała, ze brat nie może zarejestrować się w PUP, bo nie miał w zawodówce przepracowanego roku.

Ty wierzysz w to co piszesz?? Bzdury totalne. wychodzi że to Ty z matką jesteście cymbałami a nie brat

Gość moniss21021
Ahaś:)

Gość moniss21021
Dzięki :)

Gość co Ty dupisz dziewczyno
rok trzeba mieć przepracowany zeby zasiłek dostawać, a nie zarejestrować się... I nie zmyślaj że Wam tak w PUP powiedzieli :o