Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Diana2333

seks bez miłości ??

Polecane posty

Gość Diana2333

witam, mam pewien problem i chciałabym,żeby ktoś pomógł mi jak znaleźć wyjście z tej patowej sytuacji. Otóż... Od około roku spotykam sie z pewnym chłopakiem (od pół roku jesteśmy parą). Do tej pory wszystko układało się idealnie, byliśmy ze sobą bardzo szczęśliwi. Sęk w tym, że nie potrafię go pokochać, mimo że wiem,iż on kocha mnie nad życie. Problem zaczął się niedawno...chodzi o sex. Aha...zapomniałam dodać że mamy po 23 lata i oboje nigdy tego nie robiliśmy. I tu pojawia się pytanie...co dalej? Z jednej strony on jest dla mnie bardzo ważny, zależy mi na nim i nie umien bez niego żyć. Wiem też, że jest wyjątkowym człowiekiem, z którym na pewno byłabym szczęśliwa w przyszłości. Ale z drugiej strony sex bez uczuć byłby dla mnie pogwałceniem wszelkich zasad moralnych, które sobie ustanowiłam,a dodatkowo nie wiem jak zniosłabym to wszystko psychicznie i fizycznie. Boję się, że jeśli ulegnę stracę szacunek do samej siebie, wpadnę w depresję albo będę żałować swojej decyzji. Choć może być też wręcz przeciwnie i może mi się to spodobać...nie wiem. Pytanie brzmi: czy lepiej ulec, licząc na to,że związek z rozsądku będzie dobrym rozwiązaniem i że nie spotkam już tej tzw.prawdziwej miłości? Czy lepiej rozstać się (przyjaźń nie wchodzi w grę) i liczyć na to,że kiedyś tam w przyszłości spotkam kogoś, kogo obdarzę uczuciem? Pomocy

Gość Iza87
Dwa wyjscia: Albo wyrzucisz za okno zasady moralne (seks bez milosci jest dziki i zayebisty - polecam), pouzywasz sobie go jak rozplodnika i jak CI sie znudzi - zerwiesz. Allbo Zerwiesz juz teraz i poszukasz prawdziwej milosci i dopiero zaczniesz sie bzykac. Innych rozwiazac po prostu nie ma!

Gość spermopijka@wp.pl
dla mnie seks to czynność i hobby a miłość to uczucie