Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annuullka021

Seks a religia - biblia

Polecane posty

Gość Annuullka021

Jak to jest gdy jest się wierzącymi katolikami i niekoniecznie. Wiem że niektórzy udają się że chodzą do kościółka i tak dalej , bo wypada tak robić. Ale wiemy dobrze że żyjemy zupełnie w innym czasie czyli żyjemy w świecie ery seksu. Bo bardzo duży wpływ ma TV, Internet, Czasopisma, Filmy itd... które bardzo łatwo wpływa na ludzki mózg i kreuje modę i łatwo wpadamy i jest coś to w rodzaju " JA MUSZĘ SPRÓBOWAĆ Z CIEKAWOŚCI" i tak samo zrobić jak oni. A mi wiadomo już dawno co jest napisane w biblii i większość wiedzą że seks należy wstrzymać aż do ślubu. I jest tam przykazanie również np. nie pożądaj , nie cudzołóż itd... Ale wszyscy wiedzą że ciężko to robić jak według biblii. I dlatego czasami czuję się jak zagubieni. Że aż w biblii wszystko straszą tymi rzeczami i że za niektóre rzeczy uznawane jako Grzech śmiertelny. Wszyscy wiedzą że jest jedna rzecz w biblii chodzi o MIŁOŚĆ. Niedawno słyszałem że na zachodzie już powoli idzie moda na DZIEWICTWO. A my żyjemy tak jak zaczęli zachodni sąsiedzi. Wiem że niektórzy czują się że nie tak zrobili ale mimo to robią dalej.Co myślicie i jak ? Pozdrawiam

Gość jary wikary
nawiedzeni czytaja biblie i dostaja od tego joba,normalni w tym czasie po prostu żyją i się kochaja

ja poczytuje Biblię od czasu do czasu i nie uważam że jestem nawiedzona:) nawiedzeni za to źle interpretują to co w niej napisane:)

Autorko - nie wiem o jakim zachodzie mowisz - sadze ze masz na mysl zachodnia cywilizacje - przyjedz/pojedz naucz sie jezyka (no chyba ze juz znasz) pomieszkaj to zobaczysz jak zyje "sie na zachodzie" nie ma czegos takiego jak moda na dziewictwo - bo to stan przejsciowy na ogol - pewnie chodzi ci o dziewictwo do slubu, nie - bo cywilizacja zachodnia jest nastawiona na hedoonizm, konsumpcje i praktycznosc. poz atym religia schodzi do marginesu - polska wydaje sie zmaknietym konserwatywnym krajem nie oceniam czy to dobrze/zle - przedstawiam fakty

moim skromnym zdaniem Polska też nastawia się na hedoonizm, konsumpcje i praktycznosc. Liczą sie cyfry, wyniki, sprzedaż.... Polska jest krajem konserwatywnym , przez co wielu katolików wybiera sobie inną drogę, bo te stare zasady i priorytety wydają się nudne i przereklamowane.

Gość Nawiedzony
Annuullka021 Kościół katolicki wielu wypadkach kłamie i źle interpretuje biblię. Efekt mamy co mamy. Kościół Katolicki się zdemoralizował. Przypomina rozpustną dziewkę co daje dupy na potęgę. Modli się pod figurą a diabła ma za skórą. W kościele występuje pedofilia, złodziejstwo, narkomania, pijaństwo i ecetera. Dlaczego tak piszę? Ano kościół to nic innego jak ludzie, czyli wszyscy którzy uważają się za katolików tworzą kościół katolicki (Są też inne kościoły niekatolickie) Kościół katolicki jest i na tym forum i myśli tyko o bzykaniu, waleniu konia, lizaniu mitenki, o zdradzie itp. Przedstawicieli tego kościoła masz tu całe mnóstwo. Zasady biblijne mają głęboko w dupie, są pełni pogardy dla tych zasad czego masz przykłady z wcześniejszych wypowiedzi, bo jedyne co im się chce w tym kościele to pierdolić i przyprawiać rogi swym członkom wspólnoty, swym współmałżonkom. Kościół jest pełen obłudy. Kobiety tego kościoła za młodu się puszczają, a na starości chodzą na klęczkach z różańcem w ręku. Kościół Katolicki też jest niespójny doktrynalnie, przyjrzyj się sama sobie. Napisałaś że jest grzech śmiertelny, z drugiej strony kościół głosi że ma dusze nieśmiertelną Jak coś może myć śmiertelne i nieśmiertelne jednocześnie. Kościół Katolicki to jedna wielka pomyłka i daje złe świadectwo temu któremu służy.

W każdej religii / odłamie/ w każdym wyznaniu znajdziemy hipokrytó i obłudników . Miałam np styczność z Świadkami Jehowy - którzy też naginali sobie zasady wg swojego widzi mi się. Do wiary trzeba dojrzeć. Co do katoliczek które się puszczają za młodu - każdy ma prawo do błędów i każdy ma prawo je naprawiać. Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień. Niech każdy postępuje w zgodzie ze swoim sumieniem i nie licytuje cudzych grzechów ze swoimi . Bóg jest jeden, bez względu na to jak go sobie nazwiesz.

Gość Kleszka
Ruchać, jebać, nic się nie bać.

Gość Kleszka
Bez względu na kraj i szerokość geograficzną, religie są tylko dla ludzi którzy nie potrafią sami zadecydować i muszą mieć wymyślonego bożka nad sobą. Popatrzcie na spasionych księŻy i biedotę która wrzuca na tacę ostatnie grosze. Pranie mózgu od dzieciństwa robi swoje.

Gość Lubie jak ona na mnie
sra

Gość spermopijka@wp.pl
moją religią jest właśnie seks

Autorko, proponuję, żebyś zamiast czytać Biblię poszła na kurs poprawnej polszczyzny, bo tego się czytać nie da :o

Gość niemoralna moralistka
A gdzie w biblii jest napisane, że z seksem trzeba poczekać do ślubu ?? Hę ??

Gość A mnie się wydaje ...
że ten tekst w pierwszym poście pochodzi z jakiegoś elektronicznego translatora. Różne strony religijne o zapędach korzystają z tych translatorów i skutki są czasem zabawne (w odcieniu purnonsensownym), np. tutaj: http://mb-soft.com/believe/tpxt/mennonit.htm

Gość Nawiedzony
Kleszka. Każdy w jakimś stopniu ma wyprany mózg, i również ci którzy żyją według zasady jedzmy i pijmy bo jurto pomrzemy, my myślmy tylko o sobie o własnych przyjemnościach a wszystkich innych mamy w dupie. Wyzwolone kobiety (i mężczyźni) jesteśmy, hulaj dusza piekła mniema. Również i tacy ludzie jak ty mają wyprany mózg przez im podobnych i ich własne samolubne ego. Wszak człowiek od czegoś pochodzi. Nawet ateiści mają boga którego zwą wielki wybuch, ten stworzył świat przez przypadek i ma proroka Darwina. A to że człowiek pochodzi od małpy to nie jego wina bo tak jest i już, Ty masz swego boga któremu służysz. Masz boga który się zwie rozpasanie a na drugie ma egoista samolub. Jego wyznawcy uważają się za pępek świata i cały świat się wokół nich kręci i ich nęci. Żyją chwilą bez przyszłości, w końcu na starość strach w ich sercu zagości. Któż wam tego zazdrości, ja raczej nie.

Gość Nawiedzony
Prażynka_87@ A co powiesz na to. Ja obecnie mam 43 lata, za młodu się nie szlajałem i do tej pory jestem prawiczkiem gdyż rozwiązłość mnie nie cieszy. Dziewczyny do których podchodziłem uważały że jak dla nich jestem za spokojny. Zresztą jak jakaś paliła albo nadużywała trunków to mnie od niej odrzucało. Kto chce niech grzeszy, ale ja z tego powodu nie musze cierpieć że jakaś kobieta mnie zdradzi. Za dużo widziałem tego w innych rodzinach i tragedie jakie przezywały dzieci z tych rodzin. Tylko dlatego że komuś się chciało zdradzić. Przytoczony przez ciebie przykład ze Światkami to żadna wymówka usprawiedliwiająca że wszyscy tak robią to ja też. Nie mam praktycznie żadnych nałogów, no może takie malutkie, telewizja, nauka, filozofia. No i lubię sobie popaczyć na kobiece ciało takie jak pan Bug stworzył, bez depilacji tam poniżej, bez przesadnych zabiegów upiększających. I nie jestem żadnym impotentem.

Nawiedzony, polecam "popaczeć" na słownik ortograficzny. Regionalizmy w mowie to jedno, ale w piśmie to już jest błąd, a Bóg piszemy przez "ó".

Hmmm Nawiedzony cóż ja na to - musi być zło, aby mogło zaistnieć dobro. Jeśli prowadzisz taki ascetyczny tryb życia to dobrze , taką sobie wybrałeś drogę jaka dla ciebie najlepsza. ,,wymówka usprawiedliwiająca że wszyscy tak robią to ja też'' - bardzo proszę czytaj ze zrozumieniem:) wskaż w mojej wypowiedzi gdzie nakłaniam żeby źle postępował. Ja tylko dziele sie opinią , że w każdym wyznaniu znajdą się ci którzy łamią prawa, zasady.... ale każdy ma prawo grzeszyć, każdy ma prawo swoje winy naprawiać, bo jesteśmy tylko ludźmi. Możesz pisać że księża to pedofile , imperium rydzyka , sekta radia maryja bla bla bla bla ....ale ja do Kościoła nie chodzę ani dla Rydzyka, ani dla ksieży - chodzę dla siebie i dla Boga. ufffff....

I żebyś mnie dobrze zrozumiał - to co robi władza Kościoła, na prawdę mało mnie interesuje . Nie mnie to osądzać. Nie chcę natomiast żeby ktoś ze mnie szydził , ponieważ przyznaję sie do wiary . Słowo do tych napastników na puszczające się katoliczki - Maria Magdalena też się puszczała , ale nie puszczała się sama ze sobą - więc ja teraz pytam - czemu nikt nie chciał ukamienować tych którzy z nią się puszczali ???są równi i równiejsi ??? Ci którzy się z nią puszczali chcieli ja ukamienować , na co Chrystus zripostował - Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień, więc niech tu każdy spojrzy sam na siebie z boku, zanim wyda się opinie pod czyimś adresem.

Jak już tak się przyznajesz do tej swojej wiary to proponuję lepiej poznać Biblię :)

najbardziej zadziwiające jest to dlaczego Maria-Magdalena, uważana jest za ladacznicę?????????? Wyjaśnienie jest proste, w czasach Jezusa kobieta znaczyła mniej niz zero..... Przecież, Maria-Magdalena, zakochana w Jezusie, finansowała Jego działalnosć kaznodziejską.......Maria-Magdalena pierwsza spotkała Jezusa po zmartwychwstaniu, i co tu dużo gadać, była najważniejszą Apostołką, ale jak można było to uznać....najlepiej zrobić z Niej ladacznicę.....

Gość Nawiedzony
Perwersja@ No to zabłysłaś znalazłaś skazę w mojej wypowiedzi. Bóg przez u brawo, dobrze że nie wrzuciłaś mi uwagi że wielu miejscach pisałem Bóg z małej litery. Wszak i w biblii w odniesieniu do innych bogów się pisze z małej litery. Zacytuje taki przykład z drugiego listu Koryntian rozdział 4 werset 3-4 A. jeżeli nawet Ewangelia nasza jest ukryta, to tylko dla tych, którzy idą na zatracenie, dla niewiernych których umysły zaślepił bóg tego świata. Mnie przeraża określenie idą na zatracenie, ciebie u otwarte. Czy wiesz z jakiego regionu pochodzę po mojej pisowni. Jestem ciekaw.

Gość Nawiedzony
Prażynka_87 Wprost nie nakłaniasz do złego postępowania, ale wprost usprawiedliwiasz postępowanie wielu katolików którzy są z nimi z nazwy. Ba nawet dajesz im prawa do grzechu. Niema praw które by usprawiedliwiały grzech, prawa są aby zapobiegać tym występkom, przykładowo 10 przykazań. Grzech jest łamaniem praw Ty nie powinnaś nikogo usprawiedliwiać prawem do grzechu gdyż takiego niema. Ani usprawiedliwiać że ci Świadkowie co za takich dobrych uchodzą naginają zasady. Każdy kto nagina zasady poniesie tego konsekwencje. Grzech jest występkiem wobec Boga, i wobec drugiego człowieka. Jeżeli grzeszysz to łamiesz prawa Boże oraz prawa drugiego człowieka jak go krzywdzisz. Niema czegoś takiego że człowiek jest grzeszny to będzie mu wybaczone. By było u wybaczone człowiek musi pragnąć zmian i dążyć do doskonałości, a to mu umożliwia Ewangelia wogóle słowo boże. Poznawanie tych praw daje ci możliwość samodoskonalenia się. Brak ich naraża cię na podszepty od tych sług od boga z małej litery, czyli szatana orędownika bezprawia. Ci ludzie wypiorą ci mózg na jego modłę. Piszesz że to co robi władza Kościoła to mało cię interesuje. Kolejny błąd który wynika z twojej niewiedzy, takimi rzeczami należy się interesować. To jest podstawa wiary każdego człowieka. Dlaczego? Oto przykład. Ewangelia Mateusza 7: 15-20 Strzeżcie się fałszywych proroków którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami poznacie ich po owocach... dalej sobie doczytaj. Ten który kogoś poucza, sam powinien być wzorem do naśladowania. W innym wypadku jest hipokrytą, sieje zgorszenie i efekcie gorszy tak jak ten Świadek Jehowy którego przytoczyłaś zgorszył ciebie ( stąd ten kamień u szyi). Taki człowiek sprawia że ludzie odwracają się od Boga i przystają do tego z małej litery. Dlatego w końcowych słowach przytoczonego przeze mnie fragmentu napisano. Każde drzewo które nie będzie wydawało dobrego owocu będzie wycięte i w ogień wrzucone. Mowa tu jest o ogniu piekielnym, ale nie takim co straszy Kościół katolicki, co będą smołą i siarką ludzi polewać i na wiecznych mękach smarzyć. Chodzi tu o całkowitą zagładę, unicestwienie, tak jak to czyni ogień, trawi wszelkie śmieci których zostaje tylko popiół. W podobnym kontekście brzmi wcześniej wspomniane słowo zatracenie. Co do Marii, to co cytujesz nie dotyczy Marii, zobacz sama. Ewangelia Jana 8: 1-11 Mowa o kobiecie która była rozpustnicą. Jezus jej wybaczył, ale jej nakazał by więcej już nie cudzołożyła. Co do reszty towarzystwa które z nią cudzołożyło i się nie nawróciło, są w grzechu, w przyszłości zapłacą za to swym życiem, tak jak tu wielu na tym forum co nie zmienią podejścia do drugiego człowieka i nie przestaną go traktować przedmiotowo, jako źródło zaspokojenia swych niepohamowanych żądz. Zobacz sama. Rzymian 6:23. A gdzie w tych żądzach jest miłość?.

Nie chce mi się nawet myśleć skąd jesteś. Ale w sumie możesz powiedzieć. Chętnie się dowiem skąd się tacy idioci biorą :classic_cool: Dlaczego nie zostałeś księdzem? Przecież i tak sobie nie poruchałeś :p A tak to przynajmniej jakiś miły proboszcz zapiąłby Cię od tyłu 😴

Nawiedzony , przyznam - masz dużą wiedzę, ja tutaj już nie kozacze, jedyne co mogę zrobić to iść poczytać sobie Biblie.