Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patryska1234

Angielski-strona bierna POMOCY!!!!!!

Polecane posty

Gość patryska1234

strona bierna -prosze pomocy:) tam gdzie jest ?-nie pamietalam co tam ma byc:( The station in Wroclaw(finish). Next year. My new block a flat (build).. (?) every years. Ameryka (discover).. Columb 15th centurt. This problem (discuss)..new the (manager?) empled the offive. After all the(?)(cont). It was taken (part?past?)

Gość patryska1234
?????:(

Gość patryska1234
nikt mi nie pomoze?:(

Gość dccok
Może sama to wypełnij, my sprawdzimy:)

Gość patryska1234
The station in Wroclaw(finish) will be finished . Next year. My new block a flat (build ) are built (?) every years. Ameryka (discover) was discovewed Columb 15th centurt. This problem (discuss ) is beign discussed new the (manager?) empled the offive. After all the(?)(cont) had been conted It was taken (part?past?)

ale co to jest?ze słuchu to pisałaś?to układanka jest?bo ja rozumiem,że masz przy pomocy czasowników utworzyć tą bierną stronę?jak na razie to ja tu nic nie widzę:D Strona bierna jest przeciwieństwem czynnej. Czyli...np.cz:Baba wrzuciła gary do zlewu. b: gary zostały wrzucone do zlewu przez babę:) tak mi się zdawa?

Gość patryska1234
tak babka podala ma kolokwium i tak to zapamietalam tam gdzie znak zapytania po prostu nie bylam pewna.... nie mam pojecia o co jej chodzilo ale tak wlasnie kazala wpisac strone bierna

To chyba masz problem...sorry ale mimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie złożyć z tego sensownej treści.A to co sama tam stworzyłaś ...raczej nie jest poprawne:P Wydaje mi się,że źle zapisałaś:) Nie mozesz od kogoś z grupy wziąć poprawnej wersji?

Gość patryska1234
a moze pomozesz w tak napisz mi jaki to jest czas przy kazdym zdaniu 1. to jest future simple 2-present simple 3? 4- present count. 5.past perf dobrze mowie? a i czy mam dobrze wsatwione are i is powinno byc w 2 i 4 ?

Gość gość
Pomoże mi ktoś te zdania przetłumaczyć ? są one już w stronie biernej. - Nie nauczono Sary jeździć samochodem jeszcze. - Nie powiedziano mi o tym. -Czy oddano Ci już ta książkę?