Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Icha

testy ciążowe. wierzyć czy nie?

Polecane posty

Gość Icha

Hejka Wam. mam problem. w sobote robiłam test ciążowy strumieniowy "bobo test" i od razu wyszła mi druga kreska ale blada taka jakaś (miał czułość 10 mIU/ml). wczoraj zrobiłam test "amil" (płytkowy) jedna krecha, czułość 25 mIU/ml. A dzisiaj znów " bobo test " (płytkowy) tez o czułości 25 mIU/ml i też tylko jedna krecha. dodam że @ powinnam dostać 18 listopada a tu dalej nic. w terminie miesiączki miałam przytulanko i potem jak poszłam siku i sie podtarłam to miałam tak troche różowo na papierze ale nie dużo. dół brzucha i jajniki mnie pobolewają, piersi sa takie jakies nabrzmiałe. Wy tez tak miałyscie i okazało sie, że byłyście w ciąży? Prosze o pomoc bo staramy sie juz od maja :)

Gość gość
Stosowałam 2, ten o czułości 10ml i ten 25 i każdy jeden pokazał 2 kreski :)

Gość Icha
kurcze dziwne. może gdyby to była ciąża to jeszcze wczesna i nie wykazuje. nie wiem. ja przeczytałam gdzieś, że jakiejs dziewczynie tydzien po terminie @ test wykazał.

Po 1 z tymi testami o niskiej czułości to jest tak, że one mogą wykryć stężenie hormonu takie jak NORMALNIE ( bez ciąży ) jest w naszej krwi, dlatego nie opłaca się ich robić. Sama widzisz, że jak zrobiłaś o mniejszej czułości czyli te 25 to wyszła tylko jedna kreska i to aż na dwóch testach długo po terminie miesiączki. Po 2 generalnie dzień, w którym się kochałaś powinien być niepłodny. Tzn. jest tak o ile okres się pojawi bo owulacja ZAWSZE występuje od 10-16 dni przed okresem. Więc jeśli przesuwa się owulacja to przesuwa się też okres. A chyba nie miałabyś takiego pecha, że owu przesunęła się aż o co najmniej 10 dni by wypaść akurat w terminie miesiączki. Moim zdaniem ciąży nie ma.

Gość Icha
ja już nawet byłam u lekarza na tym monitoringu w polowie cyklu i wszystko było ok. wtedy sie staralismy bardziej. ale nie wiem co to bylo to różowe plamienie w dzień @......

Gość Icha
jest_super:) a robiłas testy po dniu spodziewanej miesiączki?

Gość Icha
Wiecie co? tak sobie teraz siedziałam i wpatrzyłam sie w ten dzisiejszy test...i jest taki cień cienia kreseczki. wczesniej rano nawet zbytnio sie nie wpatrywałam bo od razu wciepałam do szuflady jak jedną zobaczyłam.

Gość Icha
Ja juz jestem chyba jakaś przewrażliwiona :(

Gość Icha
10 to jest wieksza czułość. przytulanko to seks :)

Gość Icha
poczekam jeszcze z tydzień. zobaczymy. może jeszcze miesiączka przyjdzie, a jak nie to sie zobaczy. dodam jeszcze ze dosc częściej niz zwykle chodze siku. Nie co 15 min czy pól godziny jak niektórzy pisza tylko tak raz na godzine albo dwie. a co do słowa "przytulanko" to jakos tak tu na forum sie go nauczyłam. nie uraziło mnie to :) Pozdrawiam.

Gość mamachichi
u mnie dopiero 2tyg po terminie miesiaczki wyszly 2kreski, moim daniem to ciaza, gratuluje:-)

Gość Icha
hehe. dobrze. obiecuje że już nie będe ;)

Gość Icha
bardzo na nia czekam :) od maja już. i mam nadzieje że sie doczekam. niczego więcej teraz nie oczekuje.

Gość Icha
a czy jeszcze ktos napisze co o tym sądzi ?

Gość uwielbiam kafeterię
Tutaj wszystko może się zdarzyć :) Miesiączka przez 9 miesięcy ciąży, testy niewskazujące na ciążę a mimo to rozwijająca się ciąża, niedziałające pigułki anty, niepokalane poczęcia, czyli ciąże bez seksu :):):)

Gość Icha
haha... ciążą bez seksu...dobre :P faktycznie wszystko sie może zdarzyc jak widze ;)

Gość Icha
no ja tez mam taką nadzieje ale juz sama nie wiem. teraz to mnie tak kuje w lewym jajniku że az mi do nogi promieniuje. wiem śmieszne ale faktycznie tak mi sie dzieje. Dlaczego niektórym testy wychodza pozytywne dopiero 2 tyg po spodziewanej miesiączce? a innym znowu pare dni przed miesiączką juz wychodzą? o co w tym wszystkim chodzi?

Gość Icha
nikt tak nie miał?

Opiszę swój przypadek. Termin miesiączki miałam na 4.10br, coś jakby krwawienie w tym dniu się pojawiło - takie brązowe plamienie (zawsze tak mi się okres zaczyna) a do tego standardowo nabrzmiałe piersi i ból w dole brzucha. Czekałam 4-5 dni, a normalnego okresu dalej nie było - zrobiłam test płytkowy, drugiej kreski praktycznie nie było widac - byłam pewna, ze ciąży nie ma, ale dla pewności 3 dni później zrobiłam test znowu i tym razem kreseczka słaba sie już pojawiła. Zatem test płytkowy wykazał ciążę dopiero po ok tygodniu od terminu spodziewanej miesiączki, ale i tak druga kreska była słabo widoczna... Ostatecznie ciążę potwierdził test beta HCG.

Gość kjatek
dlatego, że tzw "termin miesiączki" jest tylko PRZYPUSZCZALNYM terminem jej wystąpienia - a owulacja się przesuwa, więc u niektórych kobiet do zapłodnienia dochodzi wcześniej lub później niż sądzą

ale ja owulacje mialam dokładnie 4 listopada. tak mi lekarz powiedzial. zrobil mi ten cały monitoring i stwierdzil ze mam śluz ładny i płodny i ze wszystko ok.

Gość kareczkaaaa
tu piszesz ze masz watpliowsci a zakladasz topik czy sa jakies staraczki :P

Ej no ale do stosunku doszło TYLKO w dzień miesiączki czy wcześniej ? Jak wcześniej to by się zgadzało,a różowe plamienie jest plamieniem implantacyjnym. To by znaczyło, że jesteś w ciąży. Zrób jeszcze jeden test.

wcześniej tez sie kochalismy. średnio co dwa dni sie kochamy, wyczytałam gdzies ze wtedy plemniki sa bardziej dojrzałe. ale ja nie mialam nic poplamionego na bieliźnie tylko jak sie podcierałam w łazience.