Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona5550

mam pytanko...

Polecane posty

Gość zmartwiona5550

przed chwila mierzylam cisnienie i w spoczynku moj puls wynosi 102. czy to nie za duzo? dodam ze mam 17 lat

Gość D-jeden
Ale nie zmierzyłaś poziomu cukru i cholesterolu...

Gość Tak, stanowczo
za dużo, gdyż statystyczne tętno u dorosłego człowieka powinno wynosić 72ud/min. Twoje tętno wskazuje na chorobę pn. tachykardia. Musisz wiedzieć, że serce zaprogramowane jest na 2mld skurczów, więc im szybciej bije tym szybciej się zużyje. Radzę iść do lekarza kardiologa i po ew. unormowaniu tętna zająć się sportem rekreacyjnym, gdyż odpowiednie ćwiczenia obniżają tętno i ciśnienie krwi. Więcej nt. zdrowego stylu życia znajdziesz pod linkiem: www.vademecum.zdrowia.prv.pl A jakie masz ciśnienie krwi, bo nie podałaś? Pierwsza cyfra, czyli ciśnienie skurczowe powinna wynosić u Ciebie 120 a druga/rozkurczowe nie powinna przekroczyć 90, jeśli jest inaczej to tylko lekarz Ci może pomóc. Powodzenia.

Gość pocieszenie
Tachykardia inaczej częstoskurcz (łac. tachycardia) przyspieszenie akcji serca powyżej 100 uderzeń na minutę. Tachykardia nie zawsze jest objawem choroby. ...

Gość naprawde nie wiem co robic
on ma bipolar disorder, cykle tak szybkie ze szok, familia te kurwy, se zniknely

Gość nie no to jest szokelle
Michal to nie zarty