Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rijeeka88

Chciałabym podróżować, ale nie mam z kim

Polecane posty

Gość Rijeeka88

I nie mam zbyt dużo kasy - 900 zł. Czy za takie pieniądze można gdzieś pojechać na więcej niż tydzień ? No i gdzie szukać ludzi? Interesuje mnie podróżowanie stopem. Tak bardzo chciałabym pojechać na Węgry, do Rumunii, na Bałkany, może być też Ukraina, Litwa, Białoruś, Skandynawia.

Gość discoczubekkkk
stopem to cie conajwyżej zgwałcą i zabiją 🖐️

Gość Rijeeka88
Ale ja nie chcę jechać sama, tylko jeszcze z dwiema osobami. Koleżanki były nawet w Hiszpanii i jakoś nic się im nie stało, ale teraz nie mają czasu ani pieniędzy na wyjazd...:(

Gość ruchać mi sie chceeeee
ja cie moge zabrać na miesiąc na mazury aż zatre cie od środka :classic_cool:

Gość Rijeeka88
A sama to bym nigdy nie pojechała. Z moim eks podróżowałam kiedyś po Polsce, kilka razy zdarzyło mi się z koleżankami, ale ogólnie kiepsko to wygląda. Ludzie stawiają na wygodnictwo i luksus, dlatego jadą z biura podróży, a mnie interesują takie podróże, które niosą ze sobą dawkę emocji. Zazdroszczę pani Beacie Pawlikowskiej, taka odważna kobieta i jej wyprawy z pewnością należą do takich, których się nie zapomina.

Gość Rijeeka88
Boże, co za zjeby siedzą na tym kafe, i to tak wcześnie rano. Nie dość, że pewnie nie robicie nic poza siedzeniem przed kompem, to szpanujecie tego typu odzywkami zamiast zająć się czymś sensownym.

Gość Rijeeka88
Współczuję wam ograniczonego myślenia. Może są ludzie, którzy kochają podróże i chcieliby gdzieś pojechać ze sprawdzoną ekipą ?

słyszałaś o takim powiedzeniu:" kto rano wstaje temu penis staje" :D?

Gość Rijeeka88
Widać, niestety...

Gość Rijeeka88
Ech, szkoda, że nie pogadam tutaj z nikim normalnym...

W Ukrainie nie polecam podróżowania stopem,ale np-przejazd od granicy do Lwowa kosztuje 15 hrywien. Jeśli chcesz pojechać do Odessy,pociąg ze Lwowa kosztuje od 100-140 hrywien. Tramwaj to 1 hrywna. Na złote 1 hrywna to ok-37 groszy. Jedzenie jest nieco droższe niż u nas, ale z kolei w barach jest nieco taniej-można jeść np. wareniki,pelmeni,niekoniecznie mięso. Herbata od 2 hrywien. Papierosy ok-7. Jeśli znajdziesz towarzystwo,polecam,900złotych starczy.

Gość Rijeeka88
Dziękuję za kompetentną odpowiedź:) Niestety, z tą ekipą kiepsko. Nie wiem, gdzie znaleźć ludzi, którzy by mieli podobnie jak ja.

ja chętnie moge pojeździć :classic_cool: ;)

Na ekipę to ja się nie nadaję,ale w połowie grudnia jadę do Odessy. De facto tam mieszkam, jadę do Żony. Na temat stopu uzupełnię-tam nie pobiją ale po prostu nikt nie zabierze,a jeśli już to wyjdzie drożej niż pociąg. A Odessa jest piękna! Polecam!

Gość Rijeeka88
Mam nadzieję, że uda mi się tam kiedyś dojechać :) Dzięki za pomoc !

Jak będziesz w Odessie,możesz odwiedzić torgovyj centr na Srednefontanskoj,znaleźć stoisko z damską bielizną-pytaj o Marinę,ona hozjajn.Po polsku jakoś się dogadasz,a Żona ci jakoś pomoże,najwyżej zadzwoni do mnie. Powodzenia.