Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mycha112233

jakie jedzenie na skromną uroczystość w domu?

Polecane posty

Gość sddsd
kochana no fajnie zrobilas, ale to zalezy jacy goscie. sa goscie ze ja robie np. tortille i różne pierdoły. sa goscie ze robie spagetti dla wszytskich a sa goscie ze pieke kaczkę. wiec w zal w jakim wieku, takie to osoby itp.

to, co u mnie zawsze się sprawdza i wszystkim smakuje! piersi z kurczaka pokrojone w paseczki, do zanurzone z w cieście z - uwaga, ważne! MĄKI ZIEMNIACZANEJ, do tego jajko i olej. Dodatki wg. uznania, ja daję musztardę francuską (bo jest "gruboziarnista" i fajnie to potem wygląda) duuuużo świeżo pokrojonego czosnku i ostrej papryki. Szykuję wszystko dzień wczesniej, a na drugi dzień smaże kawałki kurczaka w ciescie na patelni na oleju....pyyyyycha!

Gość trakalahfh45362
Ja w sobote rowniez szykuje mala imprezke, w sumie urodziny mojego meza bedzie 9 osob, zaplanowalam na pierwsze danie : 1.Placek po węgiersku(placki ziemniaczane + sos (gulasz)-gulasz zawsze mozna zrobic 2 dni wczesniej, placki oczywiscie przed podaniem. 2.Nastepnie tort kawa herbata itp. 3. Szykuje male przystawki tak na zakaske do alkoholu, jakies : -koreczki sledziowe -jajka faszerowane lub poprostu ugotowane na twardo w majonezie -salatka (kurczak w sosie tatarskim: piers z kurczaka obsmazyc+pieczarki marynowane+ogorki konserwowe =majonez+sól i pieprz -jakies ogoreczki kiszone -wędlinka, kabanosy ( Na pewno jeszcze przed sama imprezka cos wymysle jakas salatke jeszcze jedna tak sie zastanawiam jaka???)