Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ann28

pomyłka w kasie a zwrot pieniędzy

Polecane posty

Gość ann28

Witam, mam takie pyt. Czy zdarzyło się wam kiedyś że robiąc zakupy kasjerka policzyła coś podwójnie a wy nie zauważyliście tego od razu tylko np 2 dni później? Czy w takim przypadku jest szansa na odzyskanie pieniędzy?

Gość ????????????????????
dlatego paragony sie sprawdza po odejsciu od kasy a nie w domu :o

Gość bbbbbaaaaaqqq
a jak udowodnis ,ze 2 dni wczesniej nei kupilas dwoch produktow a nie jeden ?

Gość ann28
no właśnie w tym problem, dlatego pytam czy są jakieś szanse na zwrot?, nie udowodnie, bo jak? chyba że dzięki kamerom, ale to chyba za dużo zachodu i nikt się na to nie zgodzi. Wkurzona jestem bo ja jak mi zabraknie to nawet z nędznym groszem biegam i oddaje, zawsze!! a tu chodzi o 100zł :/

Gość jak tu chodzi o 100zl
a Ty nie zauwazylas tego kupujac to znaczy, ze Ci sie kasa w portfelu nie miesci. Przynajmniej sobie biedna kasjerka dorobic mogla ;)

Gość bbbbbaaaaaqqq
jak o 100 zl ? to nie zauwazylas roznicy w zakupach ? to co takiego podwojnie ci policzyla ze roznicy nie widzialas ? za kilka tysiecy zakupy bralas ?

Gość ann28
po 1. to nie ja robiłam zakupy tylko mój mąż i nie sprawdził paragonu po 2.płacił kartą a nie gotówką, i to kredytową :/ A kasy nie mamy, kupiliśmy coś co akurat było sporej promocji i żeby zaoszczędzić na przyszłość wzięliśmy tego więcej :/ Ot i wyszła promocja :/

Gość Eklereczka z czekoladą
Ja kiedyś będąc w niemczech na zakupach bodajże w aldim kupowałam 4 opakowania proszku ariel meeega paka, bo był w promocji po 12euro i jeszcze tonę zakupów.. i tez baba nas ocieła na jedno opakowanie, policzyła pięć;O. Obejrzeliśmy paragon powierzchownie tylko a w d omu rozczarowanie.. :O

Gość jak tu chodzi o 100zl
ja idac do kasy to mniej wiecej wiem ile mam zaplacic. Ja rozumiem nie zauwazyc10 zl, no 20... Ale 100?! Pewnie dlatego, ze rzadko robie zakupy za tak duzo ;) Ale paragon zawsze sprawdzam przy kasie. W domu to juz nie ma sensu ;) Niestety - nic nie zdzialasz juz :(

Ja pracowalam w biedronce i w takich przypadkach zwracaliśmy kasę. Jak zakup był za tak dużą sumę to w komputerze kierownik sprawdzał ile jest na stanie a ile powinno być i wychodziło. Jeżeli klient pamiętał kiedy był to na kamerze sprawdzaliśmy i nie było u nas z tym problemu. Ważne, żeby był paragon. I faktycznie dobrze jest sprawdzać paragon po odejściu od kasy. Ponadto jak się szybko zareaguje to i kasjer pamiętra czy miała Pani 2 takie 2 drogie rzeczy czy 1.

Gość ann28
No cóż, jak mąż wróci z pracy to pojedziemy i zobaczymy co da się zrobić, jeśli nic, trudno, będzie nauczka na całe życie, dla niego, bo ja mam mentalność sprawdzać paragon jak mi za dużo wychodzi, albo za mało! Eh ci faceci :/

Gość nie ma szans
niby jak dowiedziesz że nie miałaś 2x czegoś po 2 dniach?

Gość ja moge dac rade, jesli ktos
w aldim nie ma proszku ariel

Gość ann28
Napisałam wyżej, nie udowodnię, może mi ktoś jedynie wierzyć na słowo, pamiętać mnie, bądź sprawdzić na kamerze. Zapytać zawsze można czy da sie z tym coś zrobić, wielkich nadziei nie mam.

ann mogą sprawdzić też ile maja na stanie ^^ Napisz co to było

Gość ann28
piwo carlsberg 3 skrzynki, policzone jako 6. schodziły jak świeże bułeczki, mąż chciał zrobić sobie zapas bo okazyjna cena :/