Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olenka2525

soczewki kontaktowe.. pomocy!

Polecane posty

Gość olenka2525

dziś kupiłam moje pierwsze soczewki. optyk założył mi je gdzieś ok godziny 17 i do tej pory czuje lekki dyskomfort jakby cos bylo w oku.. jak by rzęsa czy coś takiego.. co powinnam zrobic w tej sytuacji??? proszę o pomoc

moze musisz sie przyzwyczaic, ale wpadl ci jakis paproszek. zdejmij przeplukaj i zaloz ponownie. nie wiedzialam, ze optycy zakladaja soczewki, myslalam, ze zawsze to pacjent sie uczy je zakladac i zdejmowac

Gość olenka2525
mam soczewki które nosi się przez cały miesiąc i nawet w nocy więc optyk zakłada raz na miesiąc

Gość olenka2525
dodam że uczucie tego dyskomfortu jest w obu oczach

Gość olenka2525
proszę o jakieś porady co zrobić!!!

Gość jajajja
to powazna sparawa! ja roniez nosze soczewki i maM TKAI PROBLEM CO JAKIS CZAS. konieczna jest kosnukltacja z lekarzem. najlepiej w tej sytuacji jechac na pogotwoie. powodzenia!

Gość olenka2525
na pogotowie? no bez przesady...

Gość dddffffh11
wg mnie takie soczewki do stałego noszenia to zły pomysł- gdybym nie malowała oczu to może jeszcze, a tak po demakijażu oczu w soczewkach odczuwam bardzo duży dyskomfort. i kiedyś nosiłam pure vision one są niby do stałego noszenia- to były najbardziej niewygodne soczewki jakie miałam w życiu. wyrzuciłam je po tygodniu razem z resztą paczki. jak soczewki uwierają to znaczy, że trzeba je zmienić na takie które będą komfortowe

Gość dvbcxs
jesli to twoje 1 soczewki to nie radze ich nosic caly miesiac, zreszta uwazam, ze takie soczewki pomimo przepuszczalania tlenu i innych bzdur nie sa calkiem bez wplywu na oczy (sama takich uzywalam ale dluzej niz 2,3 dni nie dalo sie ich nosic) rzadko kiedy jest tak, ze od razu trafia sie w soczewki ktore sa wygodne. byc moze masz zle dobrana krzywizne, byc moze tobie po prostu nei pasuja. zdjemij, przeplukaj i zaloz ponownie, albo zaloz jutro.

Gość olenka2525
nie wiem... po wyjściu od optyka było dobrze a poźniej czułam jakbym coś miała w oczach.. boje się o mój wzrok.. mam małą wadę bo tylko -0,5 i nie chcem mieć większej.. i nie wiem co mam zrobić bo nie mam żadnego opakowania na soczewki dlatego nie mogę ich zdjąć.

Gość fgjhnfgbcd
ten okulista to jakis konowal. idz jutro do apteki albo optyka/rossmana kup plyn do soczewek, zawsze w opakowaniu jest pudelko na soczewki i je zdejmij