Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibelo

byc fotomodelka

Polecane posty

Gość bibelo
moja fotka jest na poprzednej stronie tutaj same podszywy

Gość bibelo
i to nie jest moja fota. ta laska to wyglada jakby miala ze 30 lat w zwyz:/ masakra.Podszywy sie nudza.Przylecialy sie czyms zajac.Nie podoba sie im,ze inni ludzie chca robic w zyciu cos bardziej konstruktywnego:/

Przecież laska z wystajacym brzuchem nawet nie wejdzie na taka sesję. A jesli dziewczyna ma odpowiednie wymiary, proporcje to przed każda sesją przygotowują ja specjaliści, ma robiony makijaż, fryzurę. Co innego na Castingach tam najczęsciej dziewczyny przychodzą we własnych ciuchach, własnym makijażu. Ale jak juz zauważyłam autorka tematu dała nie swoje zdjęcie więc nie ma o czym dyskutować.

Gość bibelo
"już widzę ten scenariusz: ze 300 zdjęć trzeba odrzucić 290 bo na nich widać gruby brzuch ale na 10ciu go nie widać... więc modelka pierwszej klasy " waze 48 kg.trudno zarzucic mi nadwage,a co dopiero otylosc.

Gość bibelo
NIE MA ZADNEJ MOJEJ FOTKI TUTAJ I NIE BEDZIE.WSZYSTKIE WSTAWIANE FOTY TO SA PODSZYWY!

Gość bibelo
niska też nie jestem, bo mam cale 163 cm

Gość bibelo
hahahah matko,a wy te wszystkie foty skrupulatnie przegladacie:)

dyrektore, ale my mówimy o dziewczynie która ma odpowiednie proporcje, nikt nie wpuści na sesje profesjonalną modelki bez odpowiednich wymiarów, proporcji czy wymagań.

Gość bibelo
a czy wy wyogole jestescie fotomodelkami?Albo macie cos z fotomodelingiem wspolnego?Ponoc wzrost sie nie liczy jesli sa proporcje. Skad wiecie ile ma sie miec wzrostu.Skoro sa jednak jakies kryteria dotyczace wzrostu to prosze napiszcie mi od ilu cm mozna startowac.

Gość bibelo
" masz 150 zdjęć z vektrą z kierownicą po prawej stronie " ?????? nie rozumiem niby czemu akurat z vektra?Nie mam wogole samochodu jesli Cie to zdziwi:)jestem w trakcie robienia prawa jazdy wlasnie:)

Pisałam już, ze pracowałam za granica przy wielu castingach. Znam osobiscie wiele osób będacych w liczacych się agencjach, plus sama miała kilka propozycji z powaznych agencji np. z D'vision.

Gość bibelo
a moze tak jezdza,bo jest po prostu taniej jesli zbaieraja ze soba pasazerow jeszcze:)Mnostwo ludzi tak robi.Ja znam laski w Pl co robia sobie zdjecia na tle nowego stolu w jadalni czy nowego lozka w sypialni...nie tylko emigranci sie chwala byle czym.

Gość bibelo
kanciastoporta wiec jaki powinien byc wzrost na fotomodelke skoro jest jakis wymagany to powinien byc dokladnie zaznaczony od ilu cm jest ok.

Gość bibelo
Krupa pracuje z modelkami;) nie fotomodelkami czy wogole ktos tutaj widzi roznice czy tylko ja ja widze.

Nie ma znaczenia czy modelka czy fotomodelka bo chodzi o to, żeby dziewczyna wchodziła w podstawowy rozmiar ciuchów. Pisałam już, że dziewczyna poniżej 171 ma marne szanse na pracę w poważnych agencjach.

Gość bibelo
"słusznie - najlpeiej ...prześpij się z tematem a rano na zmywak" chyba zycie daje bardzo Ci w kosc,ze sie na ludziach wyzywasz. nigdy na zmywaku nie pracowalam ale takimi ludzmi nie gardze.

Gość bibelo
"nie pracuje z modelkami tylko sama jest modelką " pracuje z modelkami tak samo jak i jest modelka:)

Gość bibelo
acha sadzac po "projekcie"jestes bardzo przywiazana do swojego wizerunku forumowego.I chyba za czesto sie kierujesz stereotypami:)

Gość bibelo
"żeby dziewczyna wchodziła w podstawowy rozmiar ciuchów." a jaki jest podstawowy rozmiar takiego plaszcza np.?

Podstawowy rozmiar to zero. Generalnie nie masz się co łudzić jesteś za stara na to, aby rozpocząć pracę w profesjonalnej agencji w poważnych sesjach, możesz spróbować jako hostessa.

Gość bibelo
nie zgadzam sie z Toba:) Bez urazy.Ale jak pisze,ze na 25 lat nie wygladam to znaczy to,ze nie wygladam,a nie,ze wyssalam sobie to z palca.Jedyny minus to to,ze jestem niska.Cere mam zadbana,zeby proste,biale,zadbane wlosy i ciekawa twarz pewnie tez mam skoro ktos kiedys z jakiejs agencji sie mna zainteresowal na tyle,zeby do mnie zadzwonic chociaz.Moze mnie tez wzrost zdyskwalifikuje ale sprobuje i tak.Przynajmniej nie bede sie zastanawiac dlaczego nie sprobowalam:) dziekuje za informacje te przydatne i za zlosliwosci:)

Gość bibelo
"Większość z nich wie, że modelka musi mieć odpowiedni wzrost - w zależności od agencji modelek, wymagane jest 174-178 cm wzrostu. A jakie kryteria muszą spełniać kandydatka na fotomodelkę? Na pewno kryterium nie jest w przypadku fotomodelki wzrost. Nie jest ważne czy dana dziewczyna chcąca być fotomodelką ma 150 cm wzrostu czy 180 cm." http://fotomodelka.blogspot.com/ takze nie wiem skad takie info o wzroscie na fotomodelke.Akurat to wydawalo mi,ze zawsze wiedzialam,bo moj wujek jest fotografem;) i kiedys mi powiedzial jak jeszcze dzieckiem bylam:) dyrektore otoz pytalam sie o cokolwiek czyli o wymiary.W zamian zaserwowalas mi stek bzdur i zlosliwosci.Skrupulatnie ogladajac kazde zdjecie jakichs lachonow z dooopy wyciagnietych.Nie martw sie:) Oczu nie bede wyplakiwac:) przydadza mi sie jeszcze:)

Gość bibelo
"laczego każy zasmarkany emigrant uważa że po 2 latach potrafi mówić po angielsku.. skoro jedyne co robią do "dogadują" się z Turkami łamanym angielskim w stylu "ja kupić chleb" dam sobie cycki odciąć, że nie potrafiłabyś pogadać z żadnym Angolem o pierdołach" sluchaj dziewczyno.Idz do psychologa albo najlepiej do psychiatry.Twoje gadki sa na tak niskim poziomie,ze zadna skala nawet tego by nie uchwycila.Nie wiem co Ty o tych Turkach w kolko.Akurat tutaj nie tylko Turkow jest na peczki.Zostalabys bez cyckow.W dwa lata skonczylam przyspieszony kurs angielskiego.Jak ktos chce to ma.Zmien towarzystwo.

Gość mhfdrtser
haha dyrektore jest taka niedojebana,ze szok

bibelo ---> to nikogo nie obchodzi, że wyglądasz na mniej bo oni Ci w dowód patrzą i wiek Cię dyskwalifikuje. Poważne profesjonalne agencje typu D'vision, Ellite, Mango, Next, mają swoje kryteria i są one takie jak podałam. To co Ty piszesz to agencje niższych lotów ktore robią zdjęcia do reklam na bilbordach, albo do kobiecych magazynów typu " Pani domu", ale nie do poważnych magazynów modowych czy dla kobiet. Wystarczy wejść na stronę chociażby Mango models żeby przeczytać : masz od 14 do 20 lat i wzrost powyżej 171, zostań naszą modelką i nie ma tam rozgraniczenia dla fotomodelek mimo iż ta agencja fotomodelingiem też się zajmuje. Ale skoro jesteś taka mądra i wszystko wiesz to faktycznie po co pytasz.

Gość facecikkka
hahaha dokładnie kanciaporta :D hahaha speszialistka kolejna :D u mnie na studiach też byla taka panna co sie chwaliła, że jest SCOUTEM :D a miała twarz jak rozjebana tirówka. w ogóle chciała zrobić na wszystkich wrażenie ale nikogo to nie obeszło, bo jest mnóstwo ładniejszych lasek którym by przez myśl nie przeszło "MODELKA" najczęsniej na modelki idą zakompleksione raszple, pozniej rozkładaja nogi i stać je nabotoks...