Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagna3333

PROBLEM z ORIFLAME ..?

Polecane posty

Gość jagna3333

Witam. niedawno przystąpiłam do oriflame. Doradzono mi, żeby nie zamawiać nic w katalogu w którym się zapisałam. Tak więc teraz muszę zebrać 200 punktów, żeby nie płacić wpisowego 19zł oraz kary za małe zamowienie (bodajże 8zł.). Już wiem, że tyle nie uzbieram. Czy sprawdza się sposób zamawiania kosmetyków, które są niedostępne ? Jeśli tak to gdzie znaleźć ich liste ? Może się zdarzyć, że pomimo wszystko dostane 5 niepotrzebnych mi np perfum za które będę musiała zapłacić, bo nagle znajdą się na magazynie ?

Gość jagna3333
up

Gość iogutdtrsrty
Nic nie da zamawianie produktow niedostepnych, bo za nie dostajesz punktow. Punkty dostajesz tylko za to za co rzeczywiscie placisz. Jesli zamawiasz cos z produktow niedostepnych, potem, jak pojawi sie juz ten produkt mozesz go kupic lub z niego zrezygnowac. Ja zawsze place oplate detaliczna(nie kare), bo praktycznie nigdy nie udaje mi sie uzbierac takiego zamowienia. Co do wpisowego, chyba lepiej zaplacic, niz zamawiac cos na sile. Ja wpisowego nie placilam, mimo, ze zamowienie bylo ponizej 200zl. Po prostu musialam zamowic cokolwiek. Jak zamowisz za wiecej, to wtedy masz szanse dostac jakied prezenty. Nie chce mi sie szukac teraz ostatnich ulotek "werbujacych", bo bym sprawdzila i Ci napisala, bo wydaje mi sie, ze ktos Cie naciaga na duze zamowienie ;)

Gość jagna3333
Dziękuje bardzo za odpowiedź :) Powiedz mi jeszcze jak możesz czy w oriflame są takie różne promocje jak w avon np kosmetyki za symboliczne np 3zł dla konsultantek, dwa w cenie jednego, coś taniej o 60% itd itd.. czy raczej nie ? Składałam zamówienie na próbe bez końcowego potwierdzenia i żadne oferty dla konsultantów nie wyskoczyły. Czy są jakieś nagrody za zamówienie np 150zł, 300zł itd ? Z Avonu nazbierałam tyle gratisów, że praktycznie rozdaje.. no i zastanawiam się czy w ori są takie przywileje ;) Czy jeśli kupie te kosmetyki na miejscu w siedzibie też ponosze tą opłate 8zł co nazywam karą ;) ???

Gość iogutdtrsrty
Oplate ponosisz bez wzgledu na to gdzie kupujesz. Ona zalezy od wysokosci zakupu. Ja zamawiam przez internet i odbieram w siedzibie w Warszawie. Wydaje mi sie, ze oplata wynosi 7zl, ale mozliwe, ze ostatnio podwyzszyli, a ja nie zauwazylam. Sa czasami oferty dla konsultantek, wyswietlaja sie, mi przynajmniej, w koncowej fazie zamowienia zdaje sie. Moze dzisiaj bede robila zamowienie to dokladnie sprawdze. Nie wiem czy sa az tak atrakcyjne jak w Avonie, bo nie bylam konsultantka. A jak jest przy zamowieniach na wyzsze kwoty to nie wiem, bo ja w zasadzie zamawiam kosmetyki tylko dla siebie i ewentualnie czasami dla kogos z rodziny, wiec nie sa to wysokie sumy ;) Wiem, ze jest jakos tak, ze jesli przez okreslony czas zamawiasz powyzej tych 200punktow to masz chyba wieksza znizke wtedy :)

Gość iogutdtrsrty
A z oplata detaliczna jest taki jeden haczyk, na ktory uwazaj. Jesli w okresie obowiazywania jednego katalogu zamowisz na kwote 195zl to placisz te oplate-8zl Jesli w okresie obowiazywania jednego katalogu zamowisz na kwote 100zl to placisz te oplate-8z, jesli w tym samym katalogu zamowisz znowu na kwote np. 20zl to znowu placisz te oplate i tak za kazde zamowienie, dopoki nie dobijesz do tych dwustu zlotych :) Ja sie kiedys tak nadzialam, sadzilam, ze oplate place raz i zamowilam blyszczyk za 8 czy 9zl, a w rzeczywistosci zaplacilam kilkanascie, bo doszla oplata :)

Gość jagna3333
Jeszcze raz dzięki :) No z tą opłatą nie fajnie. Nie dosć, że zamawiamy i mają zarobek to jeszcze nas za to każą :( :( :( Też będę robić zamówienia dla siebie i dla najbliższych. Teraz będzie większa suma, bo święta a tak to pewnie jakieś groszowe sprawy.