Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helicobacter

Problem z penisem

Polecane posty

Gość Helicobacter

Witam serdecznie, Na wstępie informuję, iż przeczytałem większość postów na różnych forach i w sumie pewnie w jakimś stopniu powiele to co zostało już powiedziane, aczkolwiek : Dawno temu bo to będzie jakieś dwa lata wstecz przy przeziębieniu dostałem lek o nazwie Bactrim. Po zażyciu tego specyfiku właściwie już na drugi dzień na penisie pojawiły się czerwone plamy. Dzień później powstały takie jakby worki wypełnione wodą. Będąc zupełnie nie świadomy i cierpiąc z tego powodu ( straszne swędzenie ) przebiłem owe „worki woda wypłynęła i właściwie leczenie takowego stanu trwało jakiś miesiąc. Po tym fakcie dość dłuższy okres było dobrze, lecz po pewnym czasie zaczęło pojawiać się zaczerwienienie, które zazwyczaj występowało po stosunku z żoną ( jedyna partnerka ). Efekt za każdym razem był taki sam tzn. na samym początku lekkie zaczerwienienie i swędzenie, nieco później czerwone krostki oraz elementy zaczerwienione zazwyczaj występowały w tych samych miejscach gdzie wcześniej znajdowały się wspomniane „worki z wodą. Po wielu wizytach u dermatologa otrzymałem szereg maści oraz antybiotyk Doksycyklinę. Maści, które były użyte to : Triderm, Pimafucort, Hydrocortizonum, Mecortolon N, Clotrimazolum, Elocom, oxycort, i reszty to już szczerze mówiąc nie pamiętam. Efekt za każdym razem był ten sam tzn. poprawa właściwie to prawie, że wyleczenie i nawrót. Byłem też u urologa i stwierdził, że grzybica to nie jest na 100%, a wydaje mu się, że alergia. W związku z tym prałem rzeczy na przemian w proszku dla dzieci lub w płynie do prania konkretnie bielizna. Efekt sam już nie wiem właściwie ten sam tak jakby lepiej, ale za jakiś czas ponowny nawrót. Biorąc pod uwagę wszelkie maści i środki, które stosowałem to z obserwacji najlepszy był mecortolon N, który już nie jest produkowany. Natomiast obecnie zauważam poprawę po stosowaniu maści szałwiowej, aczkolwiek efekt jest zaraz po stosowaniu zaprzestanie = nawrót .. Najgorzej sprawa wygląda po stosunku kiedy uda mi się dojść do stanu wręcz idealnego następuje nawrót, aczkolwiek z obserwacji wynika, iż jeżeli zaraz po stosunku umyje penisa jest jakby lepiej. Żona była u ginekologa po badaniu cytologicznemu oraz ogólnemu stwierdził, że wszystko jest w porządku. Dodatkowo brałem również flumycon/orungal razem z żoną bardziej profilaktycznie ale to w sumie też nic nie dało. Na jednym forum odnalazłem podobną historię oraz informacje, że zadziałały jakieś robione zioła jeżeli Ktoś z Was zna jakiś złoty środek bardzo proszę o pomoc mówiąc szczerze jestem już na skraju załamania Pozdrawiam.

Gość myślę, że cd.
do tego wszystkiego dodaj saunę suchą i zaraz po saunie hartowanie, oraz dla przyśpieszenia metabolizmu i oczyszczania organizmu z toksyn wysiłek fizyczny rekreacyjny w pocie czoła. Szczgóły nt. znajdziesz pod linkiem: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość ważne!!!
Przyszłość medycyny Współczesna medycyna i medycyna przyszłości nie będzie polegała na tabletkach, zastrzykach, operacjach chirurgicznych, lecz na stymulacji(środkami zarówno fizycznymi jak i psychologicznymi), wręcz zmuszaniu Układu immunologicznego do obrony i walki z infekcją chorobotwórczą poprzez spełnianie 5. warunków determinujących zdrowie: 1)odżywianie, 2)wysiłek fizyczny,3) higiena,4) systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn 5) pozytywne nastawienie psychiczne; krótko mówiąc, dzięki higienie w pełnym tego słowa znaczeniu. Będzie to najsensowniejszy, zarazem najtańszy sposób na zdrowie i życie. W przeciwnym wypadku ludzkość ulegnie zagładzie biologicznej. L

Gość Też tak miałam
po jakimś antybiotyku swędzenie skóry i usunęłam to gorącymi kąpielami, sauną parową. To ma jakąśś nazwę , coś świta mi "wstrząs analifaktyczny", zaraz sprawdzę w Googlach, zresztą szybciej sam sprawdź.

Gość basik_basik
A używasz prezerwatyw, bo możesz mieć uczulenie na latex. Jeśli tak to wywal je do śmieci i sprubój bez nich.

Gość Helicobacter
Bardzo wam dziękuje za wypowiedzi. Szczerze mówiąc odżywiam się zdrowo bo od jakiegoś czasu jestem na diecie stworzonej przez dietetyka. Jeśli chodzi o prezerwatywy to nie używam. W przypadku sauny nigdy nie korzystałem, ale skoro mówicie że to dobry pomysł - napewno spróbuję. Pozdrawiam Ps. Gdyby Ktoś jeszcze miał jakiś pomysł to oczywiście chętnie przeczytam.

Gość eqerte
Moze to opryszczka? Zrob sobie badania, wiele mozna sie dowiedziec z internetu. W razie czego polecam tabletki heviran, ja stosuje go na opryszczke wargowa, a miejscowo zavirax, hascovir.

Gość potraktuj to
jak świąd odbytu podczas hemoroidów i zastosuj procktoglyvenol. Nie zaszkodzi a być może pomoże.

Gość tssa
Może masz uczulenie na pot lub jakieś wydzieliny żony. Może u niej zmieniły się hormony lub bierze nowe leki. Ja kiedyś miałam uczulenie na pot jednego mojego chłopaka. Tragedia, zawsze po "macaniu" miałam czerwone plamy.