Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1mamcia1

opadanie brzucha

Polecane posty

Gość 1mamcia1

kiedy opadl wam brzuch w ktorym tyg???

Gość gryczka
Mnie na przełomie 35 i 36 mniej-więcej. Obecnie idzie mi 39tc i na poród się nie zanosi :-p

Gość 1mamcia1
wlasnie jestem na koncowce 35 tyg aha czyli to ze opadl nic nie zwiastuje? to dobrz:)

Autorko wtrącę się :) gryczka mam pytanie czy opadł nagle czy stopniowo? Mi się wydaje, że od kilku dni lżej oddycham i jakby nieznacznie ten brzuch opadł, ale pewna nie jestem i mąż uważa, że nie. Rozmawiałam wczoraj z mamą i ona mówi, że różnica będzie bardzo widoczna.

Gość gryczka
Opadał mi stopniowo. Najpierw zauważyłam tylko zmianę kształtu, po prostu wydawał się jakiś inny. Dopiero po kilku dniach odczułam różnicę w oddychaniu i w ogóle lżej mi się zrobiło. Teraz już wyraźnie widać, że ma inny kształt, pępek jest niżej, ale myślę, że to trwało z tydzień w sumie. Autorko, to że brzuch opada zwiastuje, że poród jest dosyć niedaleko, ale nie ma reguły - jednym kobietom opada 3 dni przed porodem, a innym 3 tygodnie :-)

Gość ja z katowic
mi tez wogóle, tesciowa mi nawet mówila ze gdzie tam do porodu jak nawet mi brzuch nie opadł :) a tu prosze :)

Gość po pierwsze
Ja jestem w 40 tc. I nic nie zauważyłam. Wydaje mi się, że nic mi nie opadło. Cały czas tak samo trudno mi się oddycha. Jedynie bardziej boli mnie kość łonowa. Ale brzuch wisi tak samo wysoko jak wisiał.

Gość 1mamcia1
wlasnie ja zobaczylam ze pepek jest dosc nizej a dzis kuzynki mi mowia ze mi opadl :/ oby corcia jeszcze posiedziala chociaz 4 tygodnie

Ja do końca się męczyłam, jakoś w 38 ty myślałam,że opadł ale ginekolog wyprowadziła mnie z błędu

Gość gryczka
Miss M.--> u mnie było odwrotnie:-) Nie byłam pewna, czy ta zmiana kształtu to opuszczenie się brzucha. I ginekolog mi powiedział, że jak najbardziej, macica się obniżyła :-)