Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alakula

PROSZĘ POMÓŻCIE! ( PRZYCZYNA)

Polecane posty

Gość alakula

Jaka może być przyczyna powiększonego brzucha? od jakiś 3 tygodni zauważyłam, że mam brzuch jakbym była w 3-4-5 miesiącu ciąży...pod sweterkiem tego nie widać (pod cienką bluzką trochę tak) ale jak stanę przed lustrem przodem lub bokiem bez bluzki to widać wystający brzuch....niepokoi mnie to, ponieważ zawsze cieszyłam się z faktu, że miałam płaski brzuch pomimo trochę szerokich bioder i rozmiaru 38....robiłam test ciążowy z krwi więc w ciąży niby nie jestem....co to może być? okropnie się z tym czuję.

zmiany hormonalne, ja tez to mam... w ciagu roku brzuch mi tak urol jakbym byla w 4 miesiacu, zacznij cwiczyc np a6w (w sumie to raczej dla wytrwalych) i brzuch pomalu ci bedzie znikal, a do tego pij wiele wody i duzo ruchu polecam ;)

Gość alakula
Ale czy to możliwe, że to zmiany hormonalne? Mam 19 lat....kurcze aż się przeraziłam, jak zobaczyłam, że nie mam płaskiego brzucha tak jak kiedyś....

Gość alakula
To jest raczej nie możliwe, żebym aż tyle przytyła i to na samym brzuchu...

Gość alakula
Nie mam gazów, mam zaparcia....to zaczęło się od braku apetytu, mdłości i złego samopoczucia, które trwało 2 tyg. poszłam do lekarza naciskał mi na brzuch i stwierdził, że prawdopodobnie przyczyną są jelita...brzuch wtedy miałam twardy i to bardzo...przepisał mi tabletki DEBRIDAT 3x dziennie. po 2-3 dniach brzuch zrobił się bardziej miękki ale jest nadal duży, taki jakbym była w ciąży aż się przestraszyłam....przez te 2 tyg. brzuch mnie bolał, później kucie w podbrzuszu i ból. teraz rzadziej ale brzuch nadal jest i nie jest to dla mnie miłe.... Nie wiem czy lekarz mógł stwierdzić diagnozę ( odpowiednią) tylko po naciskaniu na brzuch...mam 19 lat.

Gość alakula
jaka może być przyczyna?

Gość Przyczyna jest psychiczna -
Czegoś jest za dużo (jakiejś sytuacji życiowej) do strawienia. Mięśnie jelita nie pracują i nie ruszą dopóki nie rozwiążesz problemu. Jak ruszą - będziesz miała lekkie kłucie w podbrzuszu i biegunkę.

Gość gdyby babcia miała wąsy
Idź kochana do ginekologa. Może urosła ci torbiel? Wtedy i brzuch rośnie i boli dół brzucha, albo i nie boli, ale szukaj przyczyny, nawet jesli nic ci nie dolega. To raczej nie normalne. Nawet okres mozesz dostac terminowo ale cos tam moze sie dziac i nie dawac konkretnych objawow.

Gość alakula
Jak nie miałam apetytu, to przez prawie 2 tyg. jadłam jogurty i paluszki...później zaczęłam jeść normalnie ale brzuch mnie bolał wcześniej...to przyszło z brakiem apetytu, mdłościami, uciskiem w gardle...zauważyłam, że okres mi się spóźnia, tzn. ostatnio dostałam 31 października ( 2 dni po spodziewanym dniu) zaś we wrześniu miałam 7 dni przed danym dniem....teraz czekam ale czuję, że tak szybko nie przyjdzie...nawet zaczęłam mierzyć obwód swojego brzucha, bo nie daje mi to spokoju....rano 78 cm, po południu nawet 85! strasznie się z tym czuję, bo nawet to 78 cm, to wystający brzuch, którego nigdy nie miałam a przy 85 cm wyglądam jak w ciąży....lekarz powiedział, że jak mi nie przejdzie, to da mi skierowanie na badanie żołądka i jelit...wiem, że te badania są okropne.

Gość alakula
....

Gość gdyby babcia miała wąsy
Idź do ginekologa. Mdłości to też objaw różności gimekologicznych...

Zrób usg brzucha i wszystko będzie jasne,przyczyn może być 1000,od przytycia począwszy przez wodobrzusze do bardzo poważnych chorób. A lekarz co,rentgen ma w palcach,że tylko pomacał i ok? Zmień lekarza.