Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość artur.d_1987

problem z dziewczyną

Polecane posty

Gość artur.d_1987

Mam 23 lata, moja dziewczyna 22. Jest nam ze sobą świetnie, seks też jest super, tylko właśnie przez ten seks są problemy. Ona była wcześniej 2 lata w związku z chłopakiem, który ją do seksu zmuszał i czasem ją bił. Teraz ona mówi, że ja jestem dla niej taki dobry i traktuje seks jako rodzaj wdzięczności za to. Seks powinien być dla niej przyjemnością, a nie obowiązkiem. Nie wiem, jak zmienić jej nastawienie.

Gość ona_jedna_84
weź ją do seksuologa :)

Gość artur.d_1987
up

Gość artur.d_1987
do seksuologa? A nie dałoby się tego jakoś załatwić we dwoje?

Gość Vikhtor
We dwoje to sobie w Chińczyka pograjcie.

dziewczyna jest ofiarą przemocy i może powinna porozmawiać z psychologiem.możesz również Ty sam udać się do psychologa i postawić to pytanie.pozdrawiam

Gość artur.d_1987
czyli bez udziału osób trzecich nie da się nic zrobić? Ona nie spotyka się z nim już od roku.

to poważna sprawa i samo nie minie.Ona była przez niego wielokrotnie krzywdzona .Dobrze,że trafiła na Ciebie :)

Gość artur.d_1987
może tutaj na forum coś mi doradzicie. Ona też się cieszy, że trafiła na mnie.

Gość artur.d_1987
z nim była pół roku, ale on podobno traktował ją jak maszynkę do seksu. Była na każde jego zawołanie, nigdy mu nie odmawiała. Teraz trudno mi oduczyć ją tych dawnych nawyków.

Artur,ona po przeżyciach z tamtym chłopakiem powinna przejść terapię.Jest młodziutka,ma przed sobą całe zycie i może warto pozbyć się obciążeń.Przemoc zmienia psychikę,samoocenę ,nastawienie człowieka do siebie i innych ludzi.Tu chodzi o więcej niż czerpanie przyjemności z seksu.To co dostrzegasz jest objawem,a zlikwidować trzeba przyczynę.

Gość artur.d_1987
ja właśnie staram się tak ją traktować, żeby ona czuła się przy mnie maksymalnie swobodnie i żeby nie czuła lęku. Ale czasem słabo to wychodzi.

gdybys chcial samodzielnie zmieniac jej nastawienie to musialbys zaczac ja bic wiec moze lepiej wyslij dziewczyne do terapeuty.

Gość artur.d_1987
może spróbuję, ale nie wiem tylko, czy ona będzie chciała tam pójść.

trudno jest pomóc takiej osobie.Wymaga to czasu,wielkiej cierpliwości.Dobrze byłoby gdyby ona zdawała sobie sprawę z problemu i pracowała nad zmianą.Nie obawiaj się wizyty u psychologa .Może najpierw porozmawiaj sam,choćby po to by zrozumieć mechanizm kierujący jej zachowaniem.Łatwiej bedzie Ci pomagać.

Gość artur.d_1987
a co konkretnie miałbym powiedzieć takiemu psychologowi czy seksuologowi?

Dobrze byłoby gdyby ona zdawała sobie sprawę z problemu i pracowała nad zmianą.Nie obawiaj się wizyty u psychologa" bardzo mozliwe ze w ogole nie ma zadnego problemu tylko sobie facet zrobil nadinterpretacje swej meskosci. pogadaj najpierw z dziewczyna, czy ona w ogole widzi jakis problem, skoro "seks jest super" i "jest wam ze soba swietnie", a potem ewentualnie do terapeuty

a co konkretnie miałbym powiedzieć takiemu psychologowi czy seksuologowi?" ze Twoja kobieta uwaza ze jestes taki wspanialy ze musi Ci odplacic seksem... to ona ma rozmawiac z terapeuta a nie Ty czlowieku

to co napisałeś tutaj.będą zadawać Ci pytania o rzeczy dla sprawy ważne.to nie będzie trudne kiedy już tam sie znajdziesz.

Gość artur.d_1987
ona jest teraz dość zamknięta i naprawdę wątpię, czy będzie chciała tam pójść.

Gość artur.d_1987
a oprócz tego psychologa dalibyście mi sami jakąś radę?

ona jest teraz dość zamknięta i naprawdę wątpię, czy będzie chciała tam pójść." to ciesz gracefull sex zanim zamknie sie bardziej

Gość artur.d_1987
up