Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pani99

Pominięta tabletka-pilne

Polecane posty

Mam pytanie odnośnie tabletek w 1 dniu 3 tygodnia,zwymiotowałam po 2 h zażycia tabletki ,więc z tego co wiem nie przyjęła się ona (została pominięta). Teoretycznie powinnam od razu zażyć drugą,ale zażyłam następną w nastęny dzień o danej godzinie (tak jakbym regularnie przyjmowała). Dzisiaj kończy mi się opakowanie i nie wiem ,czy mam w tym przypadku zrobić 7 dniową przerwę,czy rozpocząć następne opakowanie od razu?

Gość Magik z wielką różdżką
Zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj. Proste ??

Gość stwardzacz faktuff
To zadzwoń do innego, na 99% odpowie

okej;) wiem,żew ulotce niby jest wszystko napisane,ale potrzebuje potwierdzenia. Ok ide zadzwonić do jakiegoś lekarza.

Gość stwardzacz faktuff
Tylko krótko zwięźle i na temat. Szanuj jego czas, to odpowie nawet na 100%

okej lekarz powiedział,aby brać następne opakowanie bez przerwy,ale czy wg Was jesli ją pominęłam a nastęną zażyłam do 12 h (od zwymiotowania ) to antykoncepcja nie jest zachowana?

W przypadku pominięcia tabletki z 3 tygodnia masz 2 drogi: - albo od razu robisz przerwę 7 dniową - albo nie robisz przerwy w ogóle i bierzesz 2 opakowania pod rząd. U Ciebie 2 opcja. Ja bym się nawet nie zastanawiała.

okej,ale teraz od srody lekarz przepisal mi antybiotyk ktory oslabia dzialalnosc antykoncepcyjna,jednak od ostatniego stosunku do przyjecia pierwszej tabletki anrtybiotyku minely 72 godziny czyli ten czas w ktorym plemniki jeszcze zyja,czy cos takiego^^ . lepiej odstawic antybiotyk ,czy nie?

teraz to i tak juz chyba po ptokach..co bedzie co bedzie,chyba mi zostaje po prostu zazyc nastepne opakowanie od razu i czekac na miesiaczke a w razie stosunku zabezpieczyc sie podwojnie.,co wy o tym sadzicie?