Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Masia26

Jak dbać o brzuch po ciąży?

Polecane posty

Dziewczyny za 3 tygodnie mam termin i w związku z tym moje pytanie. Jak dbać o brzuch po ciąży, żeby nie zrobił się z niego flak. Obecnie nie mam rozstępów, bo od początku ciąży smaruje się.

Gość brigitte @@@
bez obaw jesli teraz nie masz rozstepów- to brzuszek szybko wróci do normy ja tez nie mam ani jednego po ciaży zaraz po porodzie został tylko mały fałdek skóry, który szybko sie wchłonął a maluszek raczej nie pozwoli ci polezeć więc ruch masz zapewniony

Gość ja tez nie mam rozstepow...
ale mimo to ze mialam maly brzuch i malo zgrublam.....to wygladam malo ciekawie - 2 miesiace po porodzie.....chodzi o ta skóre która wisi ale i tak jest juz coraz lepiej.....wiesz co przez okres połogu nic nie rób bo trzeba sie zregenerwoac....ale póxniej ja polecam balsam ujedrniajacy i teraz uzywam pasa poporodowego i wydaje mi sie że ta skora coraz lepiej wyglada...no i cwicze fakt ciezko bo miesnie nie cwiczone przez ciaze i połóg ale powoli coraz wiecej.....no i mysle ze to wszystko razem polaczone da jakis efekt, jeszcze zamowilam sobie taki pas wibrujacy żeby ta skóre masowac, masaż jest wazny dla takiej rozciagnietej skóry, ale tak ogolnie na poczatku nie zalam sie jak zobaczysz brzuch bo sie wchlonie

W ciąży wyglądam bardzo dobrze, zero rozstępów, cera gładka bez plam,samopoczucie też dobre,a po ciąży będę wygladać jak kwoka. No cóż taka kolej rzeczy:)

Wcale nie musi byc źle ;) dużo zależy od genów. Ja jestem zadowolona :P po tygodniu od porodu już wcale nie było widać że byłam w ciąży. Zero rozstępów i możecie mi nie wierzyć ale mam totanie plaski brzuszek, jestem 7 m-cy po porodzie, jeszcze nie ćwiczyłam bo nie było konieczności. Także Masia nie rozpaczaj na zapas.