Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zanka13

tarczyca

Polecane posty

Hej,mam 32 lata i od roku leczę się na niedoczynność tarczycy,biorę euthyrox25.Zrobiłam badanie tsh i wynik był kiepski 0,015.Endokrynolog kazał mi odstawić lek przepisał natomiast propranolol10 twierdząc że teraz mam nadczynność.Mam też skierowanie na p/c przeciw receptorom tsh.Mam pewne wątpliwośći co do brania tego leku ponieważ w ulotce jest napisane że jest to lek na serce,na ciśnienie,migrenę itd.A u mnie z tym wszystko wporządku.Sama już niewiem co robić?

Gość aquariuss
ja Ci powiem, że ostatnio rozmawiam z wieloma osobami na temat przepisywania leków i stwierdzam że lekarze to w większości przypadków magicy-szarlatani. Ja bym nie brał na twoim miejscu. Ostatnio sam zdiagnozowałem u siebie niedoczynność tarczycy. Kupiłem zwyczajny suplement diety z jodem. Brałem aż mi się nie poprawiło. Teraz odstawiłem i jest jak na razie SUPER! Wcześniej dużo, spałem, słaby popęd seksualny, zmęcznie, brak koncentracji, teraz wróciło do normy. Lekarz zapewne by przepisął to Co Tobie. Moja rada, zastanów się sama co Ci dolega, posłuchaj samej siebie, tak w formie medytcacji i spróbuj znaleźć takie tabletki co Ci pomogą! Zdaje sobie sprawę, że to trochę pachnie teorią spiskową, oraz zaraz posypią się liczne smiechy i chichy ale... powiem Ci jedno. Albo lepiej 0 zagadka logiczna, dlaczego choroba cywilizacyjna rak/nowotwór pojawił się w od wtedy kiedy zaczęto wprowadzać, szczepionki? Odpowiedź sobie sama.

Gość Tak leczcie się sami
Trochę to niepoważne- leczenie się samemu. Mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy ale również po wielu latach dopiero hasimoto.Gdybym leczyła się na sama niedoczyność nie wiem co by teraz było.Przy Hasimoto jod nie jest wskazany,niestety z tego co wiem często lekarze nie zlecają badania na tą przypadłość. Uważam,że powinnaś skonsultować się z innym lekarzem,popytać o dobrego specjalistę skoro temu nie ufasz. Mój lekarz każe mi raz w miesiącu badać poziom tarczycy,ale biore aż N 75