Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beobabsko czyli czerwono mi

Film który wbija w fotel?

Polecane posty

Nie horror. Jakiś dramat,który was poruszył, który jest tragiczny. Coś znacie?

Gość candy, zostawić las vegas
🖐️

a to nie komedie?

Gość lubię mieczyki
Życie ukryte w słowach

Gość candy, zostawić las vegas
dramaty na których ryczałam jak bóbr

Gość kerweta
plac zbawiciela,siostry magdalenki

Gość fan pali kota
The Believer (Fanatyk) -)

Gość ssssssssssssssss
"prawo do zemsty' "siedem dusz" (org. seven pounds) polecam, sympatyczne

Gość cumel24onnnn
Wielki Mike Za wszelką cenę Gran Torino Labirynt fauna Więzień nienawiści Symetria Trainspotting Ostatni król szkocji Skazaniec Nostalgia anioła Sam Lektor

Gość cumel24onnnn
Wschodnie obietnice Malena - ufffff uwielbiam:D Wera Drake American Psycho Hotel Ruanda Crossing over Pułapka Droga Słaby punkt

Gość werrea
7 dusz , pamiętnik (the notebook) !

Gość cumel24onnnn
Nasza klasa Propozycja - western australijski (wiem jak to brzmi, ale film jest przejmujący i daje po bani) Gladiator Kobieta samotna Ogród Luizy Odważna Pachnidło

Gość cumel24onnnn
Nicole Kidman i Renee Zelweger grały w filmie "Godziny"

Gość ej mimoza
ja polecam film " Zaklęci w czasie"

Gość cumel24onnnn
Wzgórze nadziei:D Super film:D

Gość kokokokokokokokokoko
"CHŁOPIEC W PASIASTEJ PIŻAMIE"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość cumel24onnnn
Chłopiec w pasiastej piżamie ????? ZGROZA!!!!!!!! Ten film to największa parodia jaką widziałem tego się nie da oglądać... Boże nie piszcie że to wciska w fotel... taki śmieć nie film... zmyła bleee komu to się może podobać

Ja również polecam "chłopiec w pasiastej piżamie" Świetny film! oprócz tego "the notebook" "szkoła uczuć" ale to bardziej romantyczne filmy:) "Kochanice króla" też świetny film, kostiumowy, osobiście nienawidzę kostiumowych filmów ale ten jest rewelacyjny:D

Gość Lipomala
Siedem dusz jest fantastyczny...

Gość cumel24onnnn
Klaudia przykro mi to mówić ale jesteś KRETYNKĄ jeśli uważasz że film "Chłopiec w pasiastej piżamie" to wspaniałe i mądre dzieło. Ten film mówi o obozie koncentracyjnym w tak przekłamany i naiwny sposób, że ja nie mogłem uwierzyć. To że jesteś niedouczona i wierzysz, że można było dokarmiać więźniów zza płotu ciastkami to świadczy o Tobie i Twoim poziomie wiedzy. Obejrzyj Listę Schindlera, Pianistę Przeczytaj Opowiadania T. Borowskiego i wtedy miej odwagę napisać, że ten film wciska w fotel. Ty za przepriszeniem głupia babo.

Oglądałam Pianistę, listę schindlera, życie jest piękne, dzieci ireny sendlerowej, korczak oprócz tego czytałam dymy nad birkenau, medaliony,Wspomnienia Rudolfa Hoessa komendanta obozu oświęcimskiego, inny świat, rozmowy z katem i wiele wiele innych. Nie sądzę aby głównym założeniem tego filmu było pokazanie że żydowskie dziecko mogło być dokarmiane przez płot... widocznie nie zrozumiałaś sensu filmu i tutaj tkwi twój problem bo innego kłamstwa w filmie się nie doszukałam.

Gość somolo
w "Chłopiec w pasiastej piżamie" nie chodzi o dosłowne traktowanie tego filmu-chodzi o symbolikę- Dramat niemieckiej rodziny miał pokazać, że w wyniku wojny ucierpieli wszyscy, i ci, którzy zostali zaatakowani, i ci, którzy ją rozpętali. I moim zdaniem ten film wbija w fotel! Ma pokazać ludziom współczesnym jak ich niektóre działania wpływają na niewinnych ludzi...

Przeczytaj sobie recenzje innych ludzi na temat tego filmu, aż dziw że tylko na Tobie wywarł tak negatywne wrażenie. Uwierz mi, że w życiu nie dopatrzyłabym się w tym filmie takich rzeczy jak możliwość dokarmiania chłopca... Tylko na to zwróciłaś uwagę w tym filmie?? I nic innego Cię w nim nie poruszyło, nie zaciekawiło?

Gość nljkhdvnf
Requiem dla snu

Gość dywizjon 303
oczywiście nikt nie wspomni o greenawayu albo kieślowskim :D

Gość dywizjon 303
żeby chociaż ethan i joel ;)

Gość cumel24onnnn
W tym filmie przede wszystkim ogromnie raził mnie brak realizmu. Miałem wrażenie, że scenariusz napisał ktoś kompletnie oderwany od rzeczywistości. Ten film to jak sami stwierdzacie jedno wielkie uproszczenie i to już jest jego poważna wada. Pomijam fatalne aktorstwo - ojciec rodziny, komendant obozu naprawdę lepiej nadaje się do roli Wesleya w H.Potterze niż do kreowania postaci hitlerowca. Film roi się od błędów, jest płytki i jestem w szoku, że ktoś próbuje doszukiwać się w nim jakiegoś sensu głębszego. Sens jest taki, że ktoś zabrał się za temat który go przerósł. Pod względem wykonania jest to film klasy B jak dla mnie. Scena podkopywania się sztychówką pod drutem pod napięciem w celu szukania ojca żydowskiego kolegi to już prawdziwa komedia. Ten film sili się na głębię i rzeczywiście przyznaję, jest szczątkowy zarys traumy tej rodziny. Poza tym miernota!!!! Szkoda, że u nas nie dało się Żydów karmić szarlotką przez płot, może więcej byśmy ich uratowali za co byliby nam bardzo wdzięczni.