Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Jezuuuuuu, pomocy!!! Moja twarz !!!!!!!!

Polecane posty

Ludzie pomocy, generalnie mam skórę naczynkową i bardzo problematyczną, czasami coś mnie uczula, ale bez przesady a dzisiaj nałozyłam na twarz peeleing, żeby nie było enzymatyczny :O no i tak czułam, że coś mi sie zaczyna robić gorąco, a sóra zaczyna piec więc szybko zmyłam, a teraz mi twarz normalnie pulsuje, jest cała czerwona!!!!!!!! powtarzam czerwona, nie lekko zarumieniona !!! czolo ok, a pod oczami mam biale jakbym sie wlasnie opalala gdzies w górach z goglami na oczach, reszta to makabra :O od czego to moze byc? jesli to komus potrzebne moge podac co za peeling, z jakiej firmy no i sklad :O co robic, przemylam zimną wodą , nalozylam na twarz krem redukujący zaczerwienienia a dalej jakby mi cisnienie skakało i piecze :( :O

Gość pasekpomarańczowy
Szybko wypij wapno i łyknij dużą dawkę witaminy C.

Gość alutka malutka
łyknij wapno-odczula

kurcze, nie mam wapna w domu :( wzielam 4 tabletki rutinoscorbinu dalej jestem czerwona :O i mowie wam, pod oczami mam jakbym google nosila i poszla na godzine do solarium :O równiuteńko :O

Gość doloniankii
nałóż krem nivea

Gość adssdsdas
niech ci ktos kupi te wapno

Gość ichacha,
Rumianek tez moze uczulac,najlepiej naloz na twarz gruba warstwe kremu dla dzieci Bambino -dziala bardzo kojaco i lagodzaco.I juz nic wiecej nie kombinuj.I nie myj twarzy woda wogole tylko bardzo delikatnym mleczkiem do twarzy. Z tym kremem Bambino to na pewno najlepszy pomysl,wiem bo sama mam taka skore jak Ty i nie raz ratowal mnie z takich wlasnie sytuacji.

Gość ichacha,
Wapno moze pomoc bo jest na roznego rodzaju uczulenia a Ty masz widocznie uczulenie na ktorys ze skladnikow tego peelingu

Wapno łagodzi uczulenia. Nastąpiła jakaś reakcja alergiczna, nie doprawiaj tego kosmetykami, bo może to przynieść odwrotny skutek. Ja się leczyłam oliwą z oliwek i masłem kakaowym, ale nie wiem, czy pomoże Tobie. Na pewno wapno!

peeling enzymatyczny jest bardzo mocno działającym peelingiem- z racji tego że nie ma granulek złuszczających naskórek. Trzeba go używać bardzo ostrożnie- nie rezygnuj z niego,poprostu dużo krócej trzymaj go na twarzy i powinno być dobrze :)