Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziś siedzę w kuchni

pytanie o zagęszczanie sosu

Polecane posty

Gość dziś siedzę w kuchni

Kiedyś przeczytałam tu o sposobie zagęszczania sosu ziemniakiem - ale jakoś nie mogę tego znaleźć. Jaki to ma być ziemniak - ugotowany, surowy, starty? Kurde, głupia jestem z tych sosów. Nie chcę zagęszczać mąką, mam dużo bezglutenowych i chcę jakoś opanować zagęszczanie bez mąki. A, i bez śmietany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Możesz spróbować mąką ziemniaczaną ale ostrożnie bo może wyjść kisiel;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przesmazona i rozgotowana
cebula smakowicie zageszcza sos czytałam tez o zageszczaniu chlebem razowym, ale probowalam i mi ni podpasowalo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziś siedzę w kuchni
Moonlight shadow - dzięki wielkie, tak dokładnie nawet to samo czytałam, ale dam głowę, że na kafe, na tym drugim forum nigdy nie byłam. A wpisy te same. Dzięki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANULETTA
Ja zagęszczam sosy mąką kukurydzianą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Masakra 3333
Jogurtem naturalnym możesz!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja zagęszczam warzywami z zupy, które wrzucam do blendera albo bułką tartą albo chlebem, jaki mam albo cebula, w której dusze to, do czego chcę mieć sos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja mąka Besan
Z ciecierzycy . Ma bardzo niski indeks glikemiczny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja skrobia
kukurydziana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja zagęszczam mąką, zwłaszcza sos do pizzy, żeby się nadmiernie nie rozlewał. swoją drogą, słyszałam gdzieś, że zioła do sosu dodaje się na koniec gotowania - prawda to?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×