Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chuuupa chuuups

Czy wpuszczacie do domu kolędę?

Polecane posty

Gość chuuupa chuuups

Bo ja właśnie przed chwilką usłyszałam na klatce "dzwoneczki" :D Oczywiście nie wpuszczam, bo uważam, że taka wizyta nie ma żadnego sensu a jedynym jej celem jest zebraniem jak największej ilości kopert :o

Gość chuuupa chuuups
Czyli rozumiem, że nikt nie wpuszcza kolędy? :D

Gość wszyscy mają cię w dupie
taki powinnaś wyciągnąć wniosek

Gość weź nie pij
to nie będziesz słyszeć dzwoneczków

Gość kijemtegoo
:-D ale kolędnikow czy ksiedza?

Gość chuuupa chuuups
Ok, odstawiam drinka :D Księdza i kolędników :P U mnie w domu zawsze się ich wpuszczało... Ksiądz sprawdzał zeszyty, pytał rodziców o pracę i wszystko notował w swoim kalendarze, że jak przychodził na następny rok, to wszystko wiedział :o Ja w swoim domu nie wpuszczam i jestem czarną owcą w rodzinie :classic_cool:

Gość wpuszczam choć do kościoła
nie chodzę

Ja nie chdze do kosciola , ale znam proboszcza z parafii i nie cierpie tego typa.Kawal dziada z niego , ale ostatnio wpuscilem na co sie zdziwil nawet , pod koniec koledy wreczylem mu koperte wypchana dosc konkretnie banknotami . Gdy to zobaczyl w oczach wyskoczyly $$$$$$$ , pewnie jego mina jak wyszedl byla bezcenna kiedy looknal do koperty a tam byl plik banknotow , tyle ze do monopoly.

Gość zgadzam sie z Chupa chups
nie wpuszczam, mieszkamy z facetem na kocią łapę to dopiero byłoby gadanie :o zresztą nie tylko o to chodzi, mam w nosie księży i ich kolędy.

No baa :) Pewnie czeka na mnie od tamtego czasu w konfesjonale abym sie z tego wyspowiadal :D

Gość chuuupa chuuups
ha ha mina księdza musiała być bezcenna jak zobaczył co tam na prawdę było w kopercie :D Też mieszkam z facetem, na choooja mi umoralniające gadki ksiedza? :o

Gość chuuupa chuuups
Zawsze mnie smieszylo jak najpierw wchodzili ministranci i nieziemsko falszowali starajac sie byc przy tym powazni :D Ja za to niestety nie moglam powstyrzymac sie od smiechu i pozniej jak byla koleda, tata kazal mi wychodzic z domu :D

Gość sqwe
Ani huuujaaa, żadnego pederaste do własnych bram raju nie wpuszczam!!!!! ;-)

Gość chuuupa chuuups
u mnie jak widac chodza. w zeszlym roku tez byli pod koniec listopada :o

Gość w contrze w wodzisławiu
wpuszczam, mój brat jest ministrantem, wszyscy księża nas znają:) zawsze pogadają "jak ludzie", pożartują koperty żaden nigdy nie wziął za swoim proboszczem też nie przepadam

Gość teraz jak mieszkam sama to
nie wpuszczam, tzn mowie ministrantom ze nie przyjmuje kolędy. U mnie w domu rodzice wpuszczali ale ja nigdy nie chcialam przy tym byc i chowałam się w piwnicy :p

Gość hsdjgdhjd
taaaa JASNE, w LISTOPADZIE kolede miałaś, a słonia na złotym łancuszku masz też u siebie???

Gość w contrze w wodzisławiu
u mnie w parafii kolędy zaczynają się w połowie listopada i trwają do połowy stycznia

Gość chuuupa chuuups
fajnie, to chyba mam zwidy i przesluchy i to drugi rok pod rzad, ale spoko ;)

Gość hghgvhj
ja mieszkam z mężem u mioch rodziców i moja mama wpuszcza kolędę a ze ja straaaasznie nie lubie to zawsze z mężem wychodzimy gdzies....kiedys mamy nie było w domu to nie przyjęlismy z mezem koledy....gdybysmy kiedykolwiek mieszkamy sami to juz powiedziałam mezowi ze koledy przyjmowac nie bedziemy

" Przełom grudnia i stycznia jest czasem, w którym księża odwiedzają parafian w ich domach. " więc nie piernicz że u ciebie chodzi teraz. to cytat z gazety.

No a ja mam nadzieje , ze ten ksiadz ktoremu dalem te lipne banknoty nie pomyslal ze yo jakas obca waluta i nie poszedl z tym do kantoru :)

Ks. nie może chodzić po kolędzie przed adwentem ani w czasie adwentu :D A przypominam Ci, że jesteśmy PRZED, bo pewnie tego jeszcze nie wiesz ;)

Gość chuuupa chuuups
no nie, mowie ze mi sie przewidzialo i przeslyszalo drugi rok z rzedu... a moze to nie byla koleda tylko przebierancy? :classic_cool:🖐️