Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kraksunia898989

Sernik na zimno, pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość kraksunia898989

czy mogę zrobić sernik na zimno bez śmietany? Tylko serek waniliowy + żelatyna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kraksunia898989
śmietany 36%

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kraksunia898989
up!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kraksunia898989
up, nie wierze, ze nikt nie wie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kraksunia898989
uppppppppppppppppppppppppp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Masakra 3333
mam łatwy przepis na sernik na zimmno chcesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANULETTA
Pewnie, że możesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kraksunia898989
chetnie!:):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Masakra 3333
zagotuj szklankę mleka,odstaw i wsyp 3 płaskie łyżki żelatyny,dobrze rozmieszaj by nie było za dużo grudek. Kostkę margaryny roztop w blaszanej misce,zdejmij wsyp opakowanie cukru waniliowego,szklankę cukru pudru,3 zółtka i 3 serki homogienizowane,wymieszaj a na koniec wlej ostudzoną żelatynę z mlekiem. Możesz blaszkę wylożyć petiberami i wlać sernik,wstaw do lodowki. Na to gęstniejąca galaretka z owocami lub bez,jak kto woli.Ja na zwykłą blachę robię podwójną porcję. Pyszny,zmyka w mig!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kraksunia898989
dziekuje:* obiecuje skorzystac:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Masakra 3333
proszę bardzo.Ten przepis towarzyszy mi od 15 lat i za każdym razem jak go robię musze pilnować by nie zostal zjedzony w nocy!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przecież i tak nikt
a nie boicie się surowych żółtek? tzn zatrucia salmonellą?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomarańczowa pokraka
A ja robię sernik na zimno tylko z serków waniliowych homo i galaretek, z żółtkami bym się bała.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja mam przepis na sernik na zimno w którym ser gotuje się z jajami z całości ,budyniem w proszku i masłem .Jet zaczepisty jak danio w smaku i delikatny .Na herbatniki się go wylewa i nimi przykrywa .Cudeńko .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANULETTA
Sernik na zimno. 1 kg twarogu ( wiaderko ) 1,5 szkl. cukru 4 jajka 5 dag żelatyny 1 lub 2 galaretki aromat waniliowy Twaróg wymieszać z cukrem, dodać aromat, żółtka ( jajka można na chwilę zanurzyć we wrzątku ) , ubić pianę z białek i dodać do sera. Żelatynę wcześniej rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wody, ostudzić, wlać do sera mieszając. Wylać masę do tortownicy ( dużej ). Wstawić do lodówki. Jak ser się zetnie to ułożyć na nim owoce i zalać galaretką. Sernik jest bardzo dobry i zawsze wychodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×