Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość squatter

spory mieszakniowe

Polecane posty

Gość squatter

Mam 3 braci. Jeden z nich ma przejąc firme rodzinną. On ma zone, syna i jeszcze jedno dziecko w drodze. Mieszkaja w budynku biurowym. Maja tam pokój kuchnie i łazienkę. Na przeciwko ich mieszkania jest biuro i warsztat. Ostatni napadli na mnie, żebym wyniosla się z domu rodzinnego, gdyz oni chca zając piętro, na którym mieszkam ja i mój drugi brat. Ja miałabym zamieszkać w ich mieszkaniu, a mój drugi brat w suterenie. Ja nie wiem, czy sie zgodzić, czy nie. Z jedej strony rozumiem ich ze ciasno im będzie, a z drugiej strony to on ma przejąć firme dom i co jeszcze. Jestem tez podejrzliwa o jego rodzine ze strony jego zony. Sa to tzw wiesniaki cwaniaki. Kiedys chcieli, zeby mój tata podwyższył bratu pensje i w tym celu opowiadali jak to konkubent ich drugiej córki zarabia więcej od mojego brata, co raczej jest bardzo watpliwe. Żona mojego brata tez nie jest zadowolona z jego pensji (25000 na rękę i twierdzi, ze to mało ze jej pjciec jest lepsza głowa domu zarabia 900 netto. Bratowa zaszła w pierwsza ciążę akurat jak robiła maturę. w jej otoczeniu schemat zycia wyglada tak: łapie sie męża jak sie szkołe srednia kończy lub wcesniej na dziecko, a potem on musi utrzymywać, siebie ja dieci i jeszcze wspomagać jej rodzinę. Przed ślubem teściowa super była dla brata, po slubie zołza. Ja sie obawiam, że ta druga ciąza to znowu nie jest przypadek, tylko próba wywarcia presji na nas, abysmy im oddali to piętro (o czym z pewnościa mara tesciowie brata,). Brat pomimo, ze nie płaci za wode prąd i ogrzeawnie ma zero na koncie, a prace stała ma od 4 lat. Bardzo chętnie rozdaje swoje i cudze rzeczy. Kiedy mieszali u jej rodziców to chciała go wyrzucić z domu bo nie chciał płacic sam jakiegos rachunku. Z drugiej strony to może nie być planowana ciąża bo zona brata miała wycięty wyrostek robaczkowy na kilka miesiecy przed zajściem w ciążę więc chyba mając gojące sie duze blizny nie chciała zajśc w ciążę chyba bo z nimi nigdy nie wiadomo... I co teraz ma zrobić jesli sie zgodze na ich rzadania poczuje sie jak wymanewrowana frajerka, jesli nie święta będa bardo ciężkie bo sie obraża, wigilia itp.

Gość zostan w domu
z jakiej paki masz wynioesc sie z domu rodzinnego, bo brat tak chce , niech spada jak ty i drugi brat sie wyprowadzicie to ten pierwszy brat moze sie wprowadzic jak mu rodzice pzwola nie daj sie

Gość squatter
podnosze

Gość rtyertyertyry
nigdy w zyciu bym sie nie zgodzila. chyba ich pogielo. zreszta dlaczego jeden brat ma przejac rodzinna firme? a pozostali co beda mieli? nic? dlaczego wasi rodzice tak zdecydowali? niech zrobia z was wszytskich wspolwlascicieli albo niech wam brat jakas kase da. kurcze. brat ma miec firme i jeszcze z domu kaze wam sie wyniesc. paranoja jakas. ja nie wiem co wasi rodzice mają w glowie.

Gość rtyertyertyry
niech sie obrazaja. pogielo cie calkiem? oni cie wywalaja z domu praktycznie a ty jak im odmowisz martwisz sie ze oni sie obraza? jejku. jaki jest ten twoj brat. ja bym zrobila jeszcze inaczej. po pierwsze nie wyprowadzala sie nigdzie. po drugie pogadala z rodzicami ze czemu to ten brat ma miec firme a wy? przeciez on moze wam nic nie zapewnic. po trzecie powiedzialabym zeby sobie nie mysleli ze nawet jesli on dostaje firme teraz to po smierci rozicow(oby zyli jak najdluzej) powinnas walczyc o zachowek tzn o czesc tej firmy i tyle. nie rozumiem. u mnie rodzice dziela wszytsko miedzy dzieci rowno. jelsi dziadkowie mieli ziemie na wsi podzielili miedzy dzieci a najmlodysz syn co zostawal na gospodarce dostal najwiecej, ale pozostali tez cos mieli. nie wiem czemu jakos dziwnie postepuja twoi rodzice. w zyciu bym sie nie wyprowadzala a jeszcze upomniala o swoje. mysle ze ta twoje bartowa to niezle ziolko i wcale sie nie zdziwie jak oskubie wasza rodzine ze wszystkiego.

Gość squatter
te drugi brat prawdopodobnie bedzie współwłacicielem firmy, trzeci brat mieszka daleko i sie nie wtraca