Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiciaa200

pomóżcie!! nadużycie na nk ...

Polecane posty

Gość kiciaa200

witam ktos mi załozyl fikcyjne konto z wykorzystaniem moich danych i zdjecia, wie ktos jak zrobic by ten profil zostal usuniety?? mieliscie taka sytuacje> prosze , licze na odpowiedzi

Gość brazowe_oczy_22
moja droga wejdz wzakladke pomoc, tam jest napisane cos odnosnie tego jak ktos bedzie wykorzystywal twoje dane.

Gość brazowe_oczy_22
kiciaaa musisz wejsc w zakladke pomoc na nk.

Gość WDR - Wujek Dobra Rada :)
napisz do administracji naszej klasy

Gość brazowe_oczy_22
aaaa tam pisze ze musisz skontaktowac sie z organami scigania bo nk nie zrobi nic chyba z tym.

Gość to nie legalne
idź na policje

Gość brazowe_oczy_22
znalazlam w zakladce bezpieczenstwo- jest tam opcja w przypadku gdy ktos podszywa sie za ciebie. musisz wejsc w ta zakladke i tam jest wszytsko opisane. miedzy innymi jest mowa o tym: Przede wszystkim prosimy o szybki kontakt z administracją portalu, poprzez formularz, który znajduje się na naszej stronie. Pamiętaj, że musisz się z nami skontaktować osobiście, ponieważ to Twoje dane są bezprawnie wykorzystywane. Przesłane zgłoszenie powinno zawierać: * dokładny opis problemu, * jakie nieprzyjemności były konsekwencją podszywania, * Twoje imię i nazwisko, * link do podejrzanego profilu, który zawiera Twoje dane.

Gość brazowe_oczy_22
I jak wypelnisz ten formularz i przeslesz go administratorowi to ten profil zostanie zablokowany. Dzieki temu ta osoba nie bedzie mogla operoac twoimi danymi i podszywac sie za ciebie. I rowniez do tej osoby przyjdzie wiadomosc ze zostala zablokowana

Gość kiciaa200
dziekuje, a ciekawe po jakim czasie otrzymam odpowiedz

Gość brazowe_oczy_22
NIe wiem bo nigdy nie bylam w takiej sytuacji. Musisz wejsc na swoj profil. wejsc w pomoc potem w ta zakladke bezpieczenstwo i poczytac tam jest wszystko opisane. Ja akurat otworzylam zakladke w ktorej bylo opisane co robic w sytuacji gdy ktos sie pod ciebie podszywa ale sa tam rowniez zakladki o tym co robic w przypadku gdy ktos zamieszcza twoje zdjecia bez twojej zgody. Musisz poprostu poczytac i jak najszybciej wypelnic ten formularz, jestem przekonana ze administrator odrazu odpowie na twoje zgloszenie i powie ci dalej robic. Ja na twoim miejscu bym nie czekala tylko dzialala. I na przyszlosc kochana to zablokuj sobie galerie i jako zdjecie glowne ustaw sobie brak zdjecia. Wtedy tylko twoi znajomi beda mogli ogladac twoja galerie a obcy ludzie nie beda mieli dostepu do niej i nie bedzie kopiowania i pousowalabym ze znajomych wszelkie konta fikcyjne. ciesze sie ze moglam pomoc.

Gość kiciaa200
dzieki za pomoc, wyslalam juz ten formularz, kurcze całkiem przypadkiem znalazłam ten profil, ale zła jestem ze nawet nie wiem kto by mogl zrobic takie swinstwo i co najlepsze teraz juz mam zablokowany swoj profil a tamten zostal utworzony rok temu a ja nie mialam o tym pojecia, masakra!

Gość brazowe_oczy_22
Kochana pewnie takich sytuacji jest sporo tylko akurat ty mialas szczescie ze sie na to natknelas przypadkowo. jest pelno ludzi ktorzy wykorzystuja zdjecia innych, chca sie poddszyc za kogos, udawac kogos innego aby sie nie wiem dowartosciowac. jak jestes ladna to nie masz co sie dziwic bo przewaznie z takich profilow sa kradzione fotki. Jedyne co mozemy robic to blokowac galerie i ustawiac jako zdjecie glowne brak zdjecia--> tak robi bardzo duzo moich znjaommych i wtedy obca osoba nie ma jak sie dostac na nasz profil. A przeciez ilu jest ludzi ktorzy udostepniaja dla wszytskich zdjecia swoich dzieci, zdjecia z wakacji ze slubow--.istna glupota. I nie dowiesz sie kto to zrobil--> bo jak czytalam to nk nie powie ci kto to zrobil tylko poinformuje ten profil. Bo chyba jest ochrona danych osobowych. Musialabys to zglosic na policje i dopiero nk przekazalo by te informacje sedziemu i wtedy bys chyba dopiero mogla dowiedziec sie kto takiego swinstwa sie dopuscil. A nk nic nie zglosi samemu na policje gdyz oni beda za mediacja.

Gość kiciaa200
rozumiem;) to teraz pewnie pozostało mi czekac na odpowiedz moderatora do ktorego wysłalam ten formularz, musze usunac te fikcyjne konta i kilka znajomych ze swojego miasta z ktorymi zbytnio kontaktu nie utrzymuje i mogli to zrobic z zazdrosci poprostu!

Gość brazowe_oczy_22
wiesz wyslalas formularz do moderatora, moderator to sprawdzi napewno skontaktuje sie z tym uzytkownikiem ze jego profil zostanie zablokowany i jakie sa powody tego zablokowania i zeby skontaktowala sie z nimi. jezeli sie nie skontaktuje to uznaja ze ten profil faktycznie byl falszywy i zostanie wtedy usuniety z portalu. No juz nie dowiesz sie kto to zrobil ale znajc zycie pewnie zabawila sie w to jakas twoja kolezanka ktora za toba nie przepada albo ci czegos zadzrosci.

Gość brazowe_oczy_22
Ja bym raczej obstawiala jakas twoja kolezanke skoro nie zmienila danych osobowych i byly twoje fotki. Ktos kto chcialby wykorzystac tylko jedynie twoje zdjecia nie podawalby twoich danych tylko je zmienil. Ehh widzisz takie zycie trzeba uwazac na kazdym kroku. Ciesze sie ze moglam pomoc. Mam nadzieje ze usuna te fikcyjne konta i juz nigdy nikt ci takiego psikusa nie zrobi.