Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka7777777

sylvie20 (?)

Polecane posty

Gość majka7777777

cześć wszystkim mam 18 lat a w piątek miałam swoją 1 wizytę u ginekologa - mężczyzny wspomniałam, że chcę zacząć zażywać tabletki antykoncepcyjne, że mam rozregulowaną miesiączkę i, że czasem podczas pieszczeń krwawiłam nigdy nie współżyłam (ale aniołkiem nie jestem ;p) lekarz chciał mnie skierować na badanie usg, lecz po "ręcznym" zbadaniu stwierdził, że nie bedzie takiej potrzeby strasznie sie stresowałam i wgl ;P przepisał mi 3 opakowania sylvie20 (chyba, bo recepta niewyraznia ;P) powiedzial, ze mam je zaczac brac wraz z dniem nastepnego krwawienia, a po 21 tabletkach zrobic 7 dniowa przerwe i znow zaczac je brac (bez wzgledu na to, czy dalej bede krwawic czy tez nie) moj okres kula sie w granicy 6-9 dni, w zaleznosci poczytalam troche na forum , i jestem pelna obaw, w zwiazku z tym kieruje do was kilka pytan : - czy biust naprawde sie powieksza? o ile? - od ktorej tabletki tak naprawde nas zabezpiecza? - wiekszosc z was przytylo czy schudlo? (nie chce tyc!) - jak ukazywaly sie u was te migreny? czym byly spowodowane i wgl? - jak tam z wasza cera? krosty czy moze postrzymanie lojotoku? - a libido? brak ochoty na sex i igraszki? - oraz nawilzenie... jak z nim u was? - i co z tymi plamieniami?

Gość Lauryś
Ja powiem tak to wszystko zależy od organizmu. Dla każdej kobiety odpowiednie są inne tabletki, a niektóre wcale nie mogą ich brać. -biust mi sie nie powiększył -wszystko opisane jest na ulotce -moja waga została taka sama -nie było -o wiele ładniejsza -nic się nie zmieniło:) -tjw -brak

- czy biust naprawde sie powieksza? o ile? Mi się nie powiększył. - od ktorej tabletki tak naprawde nas zabezpiecza? Ulotka. - wiekszosc z was przytylo czy schudlo? (nie chce tyc!) Przytyłam 3 kg, ale w sumie nie wiem, czy to spowodowane przez tabletki. - jak ukazywaly sie u was te migreny? czym byly spowodowane i wgl? Ja miałam 4-5 razy w miesiącu, czasem częściej. Ból koszmarny, pomagał tylko ketonal i to nie zawsze. - jak tam z wasza cera? krosty czy moze postrzymanie lojotoku? Z cerą wszystko ok, ale nigdy nie miałam problemów, ani przed braniem, ani w czasie brania, ani po odstawieniu. - a libido? brak ochoty na sex i igraszki? Libido po jakimś czasie zerowe. - oraz nawilzenie... jak z nim u was? Nawilżenie tak samo jak libido, bez żelu się nie dało ;-) - i co z tymi plamieniami? Plamienie miałam przy pierwszym opakowaniu. Później już nie. Odstawiłam po pół roku brania i mój regularny cykl został całkowicie rozregulowany. Nigdy więcej tego gówna. Ale wiadomo, każdy jest inny.

Gość majka7777777
a jak to wygląda z połączeniem z alkoholem? obawiam się zerowego libida i braku śluzu :/ no i migreny czy po odstawieniu wszystko doszlo u Ciebie do normy jak wczesniej, octwavia?

migreny przy anty występują bardzo rzadko co do suchości i braku libido- nie mam z tym problemów, ale jesli bedziesz miała te dolegliwości to nic nie stoi na przeszkodzie aby zmienić tabletki na inne aby się tego pozbyć można pić alkohol, ale tabletka wchłania się do organizmu około 4 godziny wiec jeśli strujesz się alkoholem i zwymiotujesz wcześniej niż 4 godziny po wzięciu tabletki to musisz przyjąć kolejną aby zachować antykoncepcje

Gość majka7777777
no tego się akurat obawiam ;/ to moje pierwsze tabletki, wiec jakowo nie mam porównania raczej nie zdarza mi sie wymiotowac po alko ;p ustawie sobie taka godz tabletek, aby w razie w nie bylo niespodzianek ;)

Po odstawieniu wszystko wróciło do normy, oprócz okresu, na który czekam 4 dzień.(Drugi po odstawieniu tabletek miałam 3 dni za wcześnie) Dla mnie to długo, bo wcześniej miałam regularne i trochę się stresuję.

brałam te tabletki i już nigdy ich nie tknę ani żadnych innych, miałam okropne migreny, na początku sie nawet przestraszylam, ze to moze cos innego gorszego. cera sie poprawila, biust nie urosl, nie przytylam. ale migren nie zycze.

Antoinee widzę, że nie tylko ja się zraziłam to tabletek :-) Jak się teraz zabezpieczacie, prezerwatwa?

Gość majka7777777
octavia : i jak tam z Twoim okresem? ;) często boli mnie głowa , więc nie chce myslec co bedzie, gdy zaczne je lykac gin przepisal mi 3 opakowania a czy 100% zabezpieczaly was przed ciaza?

hejka ja tez je biore juz 7 mies i jest wszystko ok. migren nie mam czasem tylko boli mnie głowa ale to nie musza byc tabsy anty.plamienia miałam ale tylko przy 1 opakowaniu mi bardzo pasuja ale zalezy od organizmu. wczesniej brałam novynette i była masakra

Gość majka7777777
ja +- za 2 tyg mam zacząć je brac