Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Morena..............

Czy któraś w Was używała kwasu hialuronowego w ampułce ?

Polecane posty

Gość Morena..............

Chodzi mi o kwas hialuronowy, ale nie aplikowany strzykawką tylko normalnie na skórę. Kwas jest dostępny głównie w stężeniu 1% np. na allegro, w uteleczkach lub ampułkach do przechowywania w lodówce. Ponoć nawilża, łagodzi, hamuje powstawnaie zmarszczek itd. Ceny nie są wysokie, ale czytałam, że kwas wielocząsteczkowy nie jest w stanie przeniknąć wgłąb skóry, dlatego nie ma praktycznie żadnego wpływu...Nie wiem, czy wydawać choćby te kilkadziesiąt złotych...Czy ktoś może używa ? Warto kupić ? Czy któraś z Was miała z nim do czynienia? jakieś efekty?

Gość Morena ........
Mazidła też już studiowałam, ale tam 1g kosztuje ok 20 zł, więc chcę najpierw spróbować tańszych wersji. Ale jakie są efekty stosowania ? jakiego konkretnie używasz i w jaki sposób (z kremem, wodą ) ?

Gość mrowa 09435
Używam w sumie różnych (ale zawsze mieszanki o różnej wielkości cząsteczek, stosowanie takiego ma wg mnie największy sens), zależnie gdzie akurat robię zakupy jak mi się skończy, ale chyba najwięcej tego: http://www.biochemiaurody.com/sklep/hyaluronicgelx2.html (taka buteleczka wystarcza mi na ok. 3 miesiące) Używam głównie jako skladnik 2-fazowych serów olejowych, czasem jako dodatek do kremów. Działanie zaobserwowane to łagodzenie i ogólnie nawilżające i napinające skórę (zmniejszenie widoczności drobnych zmarszczek), no i mam nadzieję, że przenikanie składników aktywnych też zwiększa :) Sam w sobie (nakładany na zwilżoną skórę) bardzo fajna rzecz pod makijaż przy cerze tłustej :)

Gość Morena....
A ile masz lat?co do tego stosujesz?

Gość gość
Jest w kapsułkach