Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz mnie coś walnie

Durna nauczycielka .... pomocy

Polecane posty

Jestem w 3 klasie liceum czyli mam już 18 lat. Mamy bardzo durną wychowawczyni która się wszystkiego czepia. W piątek powiedziała mi że jak opuszcze jeszcze jeden dzień i nie będę miała usprawiedliwienia od lekarza to zrobi mi zespół. Obliczyłam sobie że w szkole od 1 września zostało u mnie w klasie przeprowadzonych 530 godzin lekcyjnych a mnie nie było na 92 czyli około 17 %. Dodatkowo dodam że licząc że jeden dzień w szkole to 7 lekcji to nie było mnie przez 13 dni. w tym tydzień byłam chora a 6 dni to się uzbierało. Dwa razy egzamin na prawko czyli dwa dni. A 4 to wiadomo jakieś sprawy rodzinne. Czy ma prawo zrobić mi zespół??

wie ktoś może coś na ten temat ?

dodam jeszcze że te wszystkie godziny mam usprawiedliwione przez rodziców , usprawiedliwienia są prawdziwe bo ona osobiście kiedyś odwiedziła moją mamę w pracy i pytała się niby z troską jak tam moja chorobą;/;/ Nieusprawiedliwionych mam 4 godziny i to tylko za to że nie miałam usprawiedliwienia na godzine wych. przyniosłam za tydzień , a ona do mnie że mamy dwa tygodnie na przynoszenie usprawiedliwień , a ona już liczy i nie będzie się bawiła w zamazywanie ;/;/

92 h przaz niespełna semestr to jest dużo!!! A matura tuż tuż....Najlepiej zwalić wszystko na nauczycielkę! Ale później jak będziesz miała braki to możesz mieć pretensje tylko do siebie.

Gość vgnfz
ostatnie 3 semestry w liceum bylam rekordzistka w godz nieusprawiedliwionych, srednio na semestr wiecej mnie nie bylo jak bylo, nawet mi grozili wywaleniem, ok 180 opuszczonych na sem to mialam, oczywiscie, ze szkoly mnie nie wywalili, mialam na maturze lepsze wyniki niz niekotrzy uczniowie z paskiem na swiadectwie i jakos sobie w zyciu radze :P ps co tzn zrobic zespol?

Gość vgnfz
a 530 to za duzo jak na 12,5 tygodnia, tym bardziej ze po drodze jest troche wolnego wiec cops zle obliczylas.

Gość twoja wychowawczyni powinna
iść na występy zespołu ...Downa :O :O

Ja właśnie mam wszytko usprawiedliwione. Nie sądzę żeby to było jakoś dużo skoro cały tydzień choroby to było już prawie 40 godzin i to usprawiedliwionych przez lekarza. Zespół czyli tak jako ona mi mówi to chce mi zrobić spotkanie z dyrektorem i pedagogiem a potem rozmowe z nauczycielami o moim wyrzucenie. Dodam jeszcze że patrzyłam do dziennika to są osoby które mają ponad 100 godzin opuszczonych i usprawedliwionych i im jakoś nic nigdy nie powie bo się podlizują jej ciągle.

Gość myśle sobie i myśle
Zajeb jej dwa razy z liscia, co sie bedzie szarogęsić w XXI wieku nauczyciel jest na poziomie babci klozetowej a ta sie kurwa wychyla, no chyba ją pojebalo.

Gość powiedz pani, że nie ma sprawy
jak tylko zrobi zespół to oczywiście b ędziesz do dyspozycji. Możesz dodać pytanie czy kazdemu robi zespół jak ma 4 h nieusprawiedliwione, czy tylko ciebie ma za dziecko specjalnej troski... i tyle. jak baba zobaczy, że sie nie boisz to się odczepi

Nie chcialam tutaj pisać bo się boję że ktoś tu znajomy będzie albo nie daj Boże ona i się obczai ale w sumie co mi tam . Jestem w 4 technikum i mam 4* w tygodniu po 7 lekcji i raz 8 więc to troche więcej wychodzi godzin w tygodniu niż w ostatniej klasie liceum ale fakt mogłam się pomylić w liczeniu bo zdenerwowana liczyłam.

Gość A co to jest zespół??
Muzyczny?:(

Gość zostaw lepiej szkole
i idz pracowac pod latarnia. Po co ci szkola? Tylko przeszkadza ci w tak bardzo zajmujacych sprawach jak np pisanie glupot na kafeterii... A potem bedziesz plakac, ze nie moge znalexc pracy itd. Glupia debilka co nie rozumie ze szkola jej laski nie robi, obowiazek szkolny jest do 18 a potem spadaj, nikt cie na sile w szkole nie bedzie trzymal.

tak już teraz policzyłam to mam opuszczone około 22 % . Wtedy zdenerwowana to liczyłam.Przepraszam

Mi nie chodzi o to że na siłe bo chodzę , mam dobre oceny . Tylko boli mnie to że są uczniowie i to w sumie parę uczniów w klasie co mają opuszczonych po ponad 100 godzin i im jakoś nic nie powiedziała, a że mnie nie lubi to oczywiście się przyczepia , a ja jeszcze jestem taką osobą że się nic nie odezwę.

Gość po co sie uczysz?
nikt w szkole cie na sile nie trzyma, tylko zajmujesz miejsce i marnotrawisz pieniadze bardziej zdolnych i chetnych do nauki dzieciakow. Wiesz ile dzieciakow i mlodziezy w krajach III swiata czy Ameryki Lacinskiej, czy Chin za jeden dzien w szkole? A ty marnujesz tylko czas i pieniadze swoich rodzicow i panstwa. Spadaj pod latarnie, bo tam jest dla ciebie odpowiednie miejsce. Leniwa dz..., co szuka usprawiedliwien dla swojego lenistwa i nieudolnosci.

Gość v mbkhljl
pewnie jestes ładna dziewczyna a Twoja nauczycielka to brzydka zgoszkniala stara panna, znam to

Gość po co sie uczysz?
jak sie czepia to odejdz ze szkoly, masz problem z glowy

Gość hhknknguhklk
przestancie wypisywac glupoty a Wy co nigdy nie opuszczaliscie szkoly wielcy uczeni wzorowi uczniowie sie znalezli

Gość 6404548903489040-54-054
jak masz usporawiedliwone to cie to jebie:) jak jesr harda niech dzowni do twoich rodzicow jak podwaza te usprawiedliwienia

Gość jak wlasnie opuszczalam
tak szkole jak ty, mowilam ze nauczyciele sie czepiaja, usprawiedliwialam swoje lenistwo, a teraz jak mam szukac pracy to jest beznadzieja, mam gowniane swiadectwa, to albo gowniana praca albo zadna. Teraz majac 35 lat powoli nadrabiam zaleglosci z edukacji i prostuje swiadectwa, ale juz nie jest tak latwo Chcecie tego samego mlode glupie gowniary?

Każda szkoła ma taką osobę jak rzecznik praw ucznia. Twoja też musi miec wybranego przez nauczycieli przedstawiciela uczniów. Jeżeli uważasz, ze nauczycielka faktycznie się na Ciebie uwzieła, to idziesz również do pedagoga. Przedstaw sytuację. Jeżeli ów zespół ma zakończyć się wyrzuceniem ze szkoły (w klasie maturalnej?!), to niech interweniuje zawczasu Twoja mama. W ogóle najpierw chyba powinna przyjść Twoja mama do wychowawczyni, żadne awantury, ale spokojna, rzeczowa rozmowa.

głupi błąd - rzecznika praw uczniów wybierają oczywiście smai uczniowie, inaczej mijałoby się to trochę z idea;]

Chyba tak zrobię. Jutro zobaczę dokładnie ile osób ma więcej opuszczonych godzin niż ja bo ostatnio jak patrzyłam tak szybko to było coś około 8 , jedna osoba to miała nawet 140 chyba , a z tego co wiem to tylko do mnie się przyczepiła. Albo traktuje wszystkich równo albo niech się nie czepia nikogo.

Gość maliboo
nie wiem czy juz ktos zapytal, ale jakie masz wyniki w nauce? bo jezeli nienajlepsze, masz 'olewczy' stosunek do szkoly, to nadgorliwa skrupulatnosc nauczycielki w liczenu godzin moglaby w tym momencie wiele tlumaczyc..

Jakimś super extra orłem nie jestem ale 3 i 4 zbieram bez problemu :) Mam w sumie tylko jedną jedynkę z odpowiedzi w tym semestrze.

Gość misza z pisza
a co to jest ten zespół? co to znaczy?

Zespół to przynajmniej u nas takie coś jak wychowawca podaje ucznia do dyrektora, ten go bierze na rozmowę ze sobą i pedagogiem i decydują co dalej