Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama-synka

niemowlę nie wpatruje się w twarze

Polecane posty

Gość mama-synka

witam, mój 11 tygodniowy synek nie lubi wpatrywać się w twarze - nawet jak do niego mówię, robię "miny" (a we wszystkich poradnikach dotyczących wychowania napisane jest, że dzieci w jego wieku to uwielbiają i często robią). Czasami zdarzy się taka sytuacja, że na chwilkę się spojrzy, ale już za chwilę jego wzrok wędruje gdzieś indziej. Jeżeli natomiast pokażę mu kolorowe zabawki lub książeczki potrafi się na nie patrzeć dość długo, pięknie wodzi za nimi wzrokiem... Jeśli ktoś z miał podobną sytuację to proszę o wypowiedź, bo nie mam pojęcia co robić.. i bardzo się martwię.

Gość kikooo99
jezeli masz jakiekolwiek watpliwosci-idz do lekarza!czasami warto zapytac!

Gość tak jagoda369
autyzm jak nic

Gość kikooo99
Dla swietego spokoju idz do lekarza!czasami warto zapytac,moze sie uspokiosz albo szybka reakcja pomoze zapobiec czemus niedobremu!glowa do gory!

Gość a co ma ksiądz do tego? oto co
czemu nie zapytasz lekarza tylko oczekujesz od anonimowych osób odpowiedzi? może jest autystyczne, może to inne zaburzenie, a może nic. DO LEKARZA Z TAKIMI PYTANIAMI!! :O

Gość adzia1982
u 11 tyg dziecka niemozna stwierdzic autyzmu!!!!! poprostu moze ksiażeczka ciekawsza jest?

Gość Vvhuiuuhgpew
Pewnie brzydka jesteś

Gość Lilly Ev*_prawdziwa
odzywa sie do ciebie?

Gość na chwilke sie spojrzy
naucz sie najpierw mowic........... co Wy z tym: "sie spojrzalam", "sie spojrzalem", "sie spojrzy" TAK SIE NIE MOWI!

Jaki autyzm:D. Chłopcy ponoć tak mają ( nie mówię że wszyscy). Dziewczynki mają w naturze obserowanie ludzkich twarzy, grymasów i lepiej też odczytują emocje rodziców, chłopcy bardziej interesują się przedmiotami niż ludzką twarzą:). Zainteresowanie rodzicami ogólnie członkami rodziny przyjdzie troszkę później. Znam kilka takich przypadków i nie było u tych dzieci żadnych wad rozwojowych:)

Gość jestes poprostu
brzydka,,,, bo mój na mnie był wpatrzony, moze odchudz sie albo daj makijaż a nie straszysz dziecko

Gość do jestes po prostu:
twoj byl wparzony w ciebie bo sie dziwil ze takiego głupa jeszcze w zyciu nie widzial

Gość mama-synka
oczywiście byłam u lekarza (nie pytam tylko anonimowych osób na forum), ale nie stwierdził nic niepokojącego, powiedział, że bardzo ładnie się rozwija... jednak jestem ciekawa czy ktoś zna podobną sytuację i jak się ona rozwinęła poza tym synuś jest bardzo wesołym dzieckiem, uśmiecha się, gaworzy

Gość mama-synka
Kaja24 bardzo dziękuję za wypowiedź, troszkę się uspokoiłam, że inne dzieci też tak miały, a teraz wszystko z nimi ok:)

Gość kokokokok
:-]

Gość olllllo
;]

Gość olllllo
:]

Gość olll5959999
:D

Gość 999993333255
:p

Gość 999993333255
:>

Gość kopkopkop
:|

Gość kopkopkop
:!

Gość jjjjjjaka ttttaka
Nie dawno zakładałam tu podobny temat... mój mały nie wpatrywał się w twarze ani nie wodził wzrokiem :) Tydzień po napisaniu tematu zaczął to robić i to bardzo intensywnie :) Daj mu czas. PS. ja napisałam ten temat jak mały miał 3m-ce :] czyli jeszcze starszy od Twojego

Gość kopkopkop
:]

Gość mama Michałka
Spokojnie:) Mój Michałek też długo nie patrzył. Spróbuj mu pokazać coś o bardzo dużych kontrastach, np. czarno-biały albo na białym tle jakiś wyraźny wzór. U nas jest na białej ścianie taka welurowa naklejka ozdobna. Mały śmieje się w głos gdy to widzi. Ps. Dzieci nie zawsze rozwijaja się równo z ksiązkowymi wykazami. Mój synek potrafi niektóre rezczy, które robia starsze dzieci, a niektórych "odpowiednich" dla jego wieku jeszcze nie robi.

Gość oj kobitki kobitki
jakie wy jestescie madre jaki autyzm , nie straszcie autorki po co wogóle sie wypowiadacie jesli nie wiecie

Gość a w penisa się wpatruje
? bo może pedał ci rośnie