Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anet_kafe

Spalamy kalorie przy codziennych czynnościach ;)

Polecane posty

Jest wiele czynności przy których można w ciągu dnia gubić kalorie. Moje ulubione to: spacer 280 kalorii taniec towarzyski 260 kalorii intensywny marsz 600 kalorii i najlepsze zakupy 300 kalorii :) Spadek powyższych kalorii dotyczy godziny. A Wy macie jakieś pomysły na łączenie przyjemnego z pożytecznym?

Gość fa so la
Zakupy jak najbardziej na tak :) I spacer oczywiście też tylko jak teraz taka pogoda za oknem to aż się odechciewa. A domowe sposoby na spalenie kalorii?

Gość lalka666
105 kcal gotując 200 kcal zmywając naczynia 300 kcal robiąc zakupy 250 kcal myjąc podłogi 150 kcal zaścielając łóżka 300 kcal myjąc okna 120 kcal prasując

Gość lalka666
Najwięcej kalorii zgubisz podczas: grabienia liści, przenoszenia przedmiotów/w trakcie przeprowadzki, zrywania owoców, zabawy z psem w ogrodzie, koszenia trawnika, odkurzania, mycia okien, malowania ściany, tapetowania, spacerów (wysiadaj dwa przystanki wcześniej i zapewniaj sobie aktywność przed dotarciem do domu).

Gość lalka666
Sen 65 kcal Leżenie 77 kcal Gotowanie 105 kcal Ścieranie kurzy 240 kcal Prasowanie 145 kcal Pływanie 500 kcal Taniec 400 kcal Zmywanie naczyń 144 kcal Gra w kręgle 300 kcal Spokojny spacer 100 kcal Szorowanie podłóg 426 kcal

świetnie po prostu świetnie. Wiedziałam, że jak sprzątam, czy wykonuję jakieś inne czynności to spalam kalorie, ale nie wiedziałam ile dokładnie a tak dzięki wam mam dokładny obraz tego, jak to wszystko wygląda ;) także do pracy moje drogie do pracy ;)

Gość janusz palikot
masturbacja,przyjemne z pozytecznym

ja dzisiaj spalilam przy odsniezaniu - po pracy bylo tyle sniegu, ze jak w koncu wrocilam do domu to cala mokra bylam;)

Bardzo fajna ta stronka dzięki za link ;) Ja dziś rano miałam sprint do tramwaju a po południu szybki marsz kilku przystanków bo nie było jak się inaczej przemieścić. Na pewno spaliłam sporo kalorii, jedyny pożytek :)

Gość boni_ta
Ale fajne kalkulatory, ten drugi szczególnie bo zawiera więcej możliwości :) No właśnie a jakie czynności wy najczęściej wykonujecie, na czym spalacie kalorie w ciągu dnia ?? z tym odśnieżaniem to na pewno wiele można spalić..ja współczuję zawsze ludziom którzy to robią.

ale za godzine danych czynnosci:) wiec jak pierzesz godzinę, myjesz okna godzinę i szorujesz podłogi godzinę, to sie uzbiera, a jak robisz to w 10 minut? ale ruch i tak wskazany, a w domku posprzątane musi byc:) :) :)

Gość fa so la
W takim razie w weekend biorę się za generalne sporzątnie całego mieszkania, trochę spalę tych kalorii :D

tak :)) mój dom jest strasznie zapuszczony ostatnio już też wiem co będę robić w weekend, może dołączę do tego jakiś suplement na spalanie tłuszczu i trochę strace na wadze ;)

Gość fa so la
A te suplementy na spalanie to w ogóle działają?

Gość boni_ta
na pewno na każdego inaczej :D dużo opinii na ten temat, ja biorę sproszkowany błonnik i chrom. to tak żeby mi się słodkiego nie chciało jeść i na mnie działa, pozbyłam się ochoty na słodkie :)

Gość gość
Ile się spala podczas rwania np wiśni w sadzie? Tak z 6h.. :) Nie mogę znaleźć w necie ;)