Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaobrączkowana

OBRĄCZKI - Ściągacie?

Polecane posty

Gość zaobrączkowana

Drogie kafeterianki, mam do was pytanie: czy ściągacie obrączki np. do mycia naczyń, do kąpieli, do spania, na basenie? Czy nosicie cały czas? A wasi mężowie?

ja staram się nosić cały czas, ale zdarza się że ściągam np.do prania z użytkiem mocnych detergentów, mąż nosi tylko w domu bo w pracy szybko by się zniszczyła

Gość zaobrączkowana
No właśnie, ja tak samo robie z zaręczynowym. Ale obrączkę chciałabym mieć cały czas na palcu i chciałabym, żeby mój przyszły mąż również jej nie zdejmował. Czy któraś z was tak ma?

Mój mąż nosi ją 24 godz na dobę,ja miałam tylko w dniu ślubu ;)

Gość nowa aukcja zapraszam
my naszych w ogole nei sciagamy, a jak uzywam mocnych detergentow to i tak stosuje rekawiczki:)

Gość zaobrączkowana
annah - jak to "tylko w dniu ślubu"? Dlaczego?

Gość zaobrączkowana
To trochę dziwne :-O Trzeba było sobie wybrać taką, która by cię nie drażniła. A twojemu mężowie nie jest przykro?

Gość monikaaa_
ja zakladam tylko jak gdzies wychodze, jak przychodze do domu to od razu zdejmuje cala bizuterie ;)

Nie,nie jest:).On wie,że kocham go miłością bezgraniczną i noszenie obrączki niczego nie zmieni ;). Mnie drażnią wszystkie pierścionki,łańcuszki,bransoletki i kolczyki ;).

Gość nie każdy lubi mieć pierscionk
na palcu :o Ja nienawidzę! tak samo z zegarkami czy bransoletkami. Kolczyków również nie noszę bo nie lubię. Z biżuterii to jedynie łańcuszek na szyi. Obrączkę i zaręczynowy miałam tylko w dniu ślubu, mąż to rozumie i zawsze wiedział że nie lubię nosić biżuterii. On zaś uwielbia i sam nosi na rękach 2 obrączki (jedna slubna, druga srebrna), na jednej rece pancerkę a na drugiej zegarek :)

Gość to po co braliscie slub?
Bez sensu nie nosic obraczki, bo niewygodna :-O

Ja po wejsciu do domu zawsze scigam bizu, bo w domu mi po prostu przeszkadza, wiec z obraczka pewnie bedzie tak samo. Ale przynajmniej tak szybko sie nie zniszczy :) A moj N nie wiem czy bedzie sciagac czy nie, to sie okaze za kilka miesiecy :)

Gość nie każdy lubi mieć pierscionk
to po co braliście ślub?? ---- ty brałaś ślub żeby sobie obrączkę ponosić i zaszpanować? to gratuluję :o Ślub bierze się z miłości a nie dla pierścionka :o

Gość zaobrączkowana
Mi byłoby bardzo przykro, gdyby mój mąż nie chciał wcale nosic obrączki... Ale cóż, różni dziwacy po świecie chodzą ;-)

Gość PerłowaPipka
to po co braliscie slub? Bez sensu nie nosic obraczki, bo niewygodna---No gratulacje, skoro Ty brałaś ślub dla obrączki :D Sorry, ale tak wynika z Twojej wypowiedzi :P :P :P

Nie jestem zamężna, więc

Gość PerłowaPipka
Mój Mężczyzna nosi prawie zawsze i wszędzie. Czasami ściąga w pracy, jak mu przeszkadza. Ja też staram się nosić jak najczęściej, ale ściągam gdy np. się kąpię. Przy pracach domowych i tak zakładam rękawiczki.

Gość PerłowaPipka
to po co braliscie slub?--- Więc...i tak jesteś jakaś głupia :D

Głupie to są te, które nie noszą obrączek, "bo niewygodne" :-O To żałosne tłumaczenie. Pewnie puszczacie się na prawo i lewo, a obrączki ściągacie dla zabicia wyrzutów sumienia :-D

tak,tak,z obrączką na palcu ciężko byłoby się puszczać ;) pa pustaki :O

Gość PerłowaPipka
to po co braliscie slub?---Ha ha ha, mam nadzieję, ze sobie jaja tu tylko robisz :D Bo jeśli naprawdę masz taki tok rozumowania to Ci szczerze współczuję.

Ślub = obrączki Nie noszenie obrączek = puszczalstwo I TYLE

ja ściągam tylko jak ide na basen i do prania, albo większego sprzątania.

Gość no tak, obrączka
to przecież pas cnoty a tak serio, co ma jedno do drugiego? i ślub nie jest dla obrączki, bo uczucia które ona symbolizuje są gdzi indziej

Gość PerłowaPipka
to po co braliscie slub?--- Ślub=Obrączki?? No proszę Cię... :D Naprawdę jesteś taka pusta?? :D

Ja zdejmuję jak robię jakieś kluski ,albo ciasto drożdżowe ,jak używam mocnych detergentów to nie zdejmuję ,zaopatrzyłam się w rękawice ostatnio . Mój mąż nigdy jej nie zdejmuje ,choć czasem powinien z racji zawodu ,aby obrączka nie pociągła przypadkiem całej ręki .

Gość PerłowaPipka
Obrączki to TYLKO symbol, powierzchowna pipko :P