Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Syn bezrobotnej matki.

Moja matka lubi być bezrobotna..

Polecane posty

Moja matka nie chce iść do roboty, a co chwile są ogłoszenia że przyjmą kasjerke do sklepu czy butiku, no ja już jej nie każe iść do supermarketu bo tam trzeba te palety nosić, napoje itp. Ale chociaż do butiku albo osiedlowego sklepu! To ona mówi że nie pójdzie bo sie na kasie nie zna, a przeciez teraz wszedzie sa czytniki i na kasie uzywa sie tylko 1 przycisk, ten do otwierania szuflady z pieniedzmi, nawet za pokojowke do motelu nie chce isc bo mowi ze to za duzo roboty i sie nie wyrobi... No to mowie zeby lumpex otworzyła, ma biznes plan bo kiedys chodzila na rozne kursy i tam mowili jak zalozyc biznes, jakies tam inne pierdoly, no to ona mowi ze jej nei stac, a jak jej mowie ze dostanie na ten cel pieniadze od UE to mowi ze to za duzo papierow... Ona po prostu lubi byc bezrobotona, woli siedziec na zasiłkach za 500 złotych niż na kasie za 1200. Nawet emerytury nie dostanie bo jak pracowala kiedys to tez tylko na czarno. Jak jej przemówić w końcu do rozsądku??

Gość nnnso sj
a za 500 zł da się przeżyć?!

No widocznie tak, i to se nieźle żyje na koszt państwa, codziennie nowe ubrania, lodówka wypchana arbuzami i roznymi innymi tropikalnymi owocwami itp.

Gość nnnso sj
ciekawe ?! a jak ona to robi ,że za 500 Zyje się Jej tak dobrze!

Zadłużona o całej rodziny, w sklepach na kreche bierze. Ale ona i tak se luksusów nie szczędzi, a do roboty nie planuje iść.

Gość nnnso sj
no ale długo tak nie pobaluje, bo długi o ile wiem trzeba oddawać

Gość okrutnica ze mnie
współczuję matki.

No widzisz, ona pokrywa jedne dług drugim, 500 złotych dostaje co miesiąc i w 3 dni już ma wydane bo musi popłacic długi, a potem kolejne biuerze, ona tak już 3 lata żyje.

Gość nnnso sj
to ona to 500 zł skad dostaje z opieki społecznej?

Nie wiem, chyba tak.

Zasiłek należy się pół roku. Z opieki społecznej matka może dostać 100 zł góra i ewentualnie jedzenie z Caritasu typu: płatki, mleko, mąka, cukier, makaron i to wszystko. Nie jest możliwe, że ma z opieki 500 zł, może ma rentę???

Gość bądź jej wdzięczny że cię urod
ziła

Gość jak ja to znam ..
pisze pod pomarańczowym bo tak mi jakoś lepiej . Moja matka też nie pracuje .. ja dostaję alimenty .. ona wszystko sobie bierze , przepija i ma w dupie .. a do żarcia nie ma nic .. Masakra, to jest straszne ..