Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annaaaaaa5

matura... pomóżcie

Polecane posty

Gość annaaaaaa5

mam pytanie.... czy zdając tylko obowiązkowe przedmioty, czyli polski, matematyke i jęźyk (wszystko poziom podstawowy) to czy zamyka mi się droga na studia? czy są może gdzieś studia w Krakowie który nie wymagają zdawania dodatkowych przedmiotów na poziomie poszerzonym? z góry dzięki za odpowiedź

Gość Ciężko będzie
Raczej ciężko się będzie dostać bez dodatkowego przedmiotu ze zdanymi tylko obowiązkowymi i to na podstawie :/

nie koniecznie zamyka to drofe na studnia są uczelnie ze przyjmują z samą podstawową w krakowie tez nie powiem Ci teraz konkretnie jakie ale jak sobie przypomne cos to napisze ale z podstawową tez da rade

Gość annaaaaaa5
pomoże ktoś?

Gość annaaaaaa5
migotka to jak sobie przypomniesz to daj znać, bardzo proszę

moze i ciezko ale była raz na lekcji u mnie babka z takiej poradni dla maturzystów i mowiła ze da rade na niektórych kierunkach bo jest niedobór teraz maturzystow i szczegolnie rocznik 1992

Gość annaaaaaa5
sram mordą 🖐️

Gość annaaaaaa5
za poważne odpowiedzi wysyłam gratis swoje noszone majteczki pachnące moimi kobiecymi soczkami

Gość annaaaaaa5
proszę o poważne odpowiedzi...w nagrodę przyjmę k.l.o.t.z.u.s.z.k.a na moje obwisłe cycki ;)

Gość annaaaaaa5
podszywaczu podziękuje Ci już, jak nie masz nic mądrego do powiedzenia pod moim nickiem ;)

Gość annaaaaaa5
migotka bardzo Ci dziękuje:)

Gość fjsoaifoads
zalezy jakie kierunek niektore nie patrza tylko daja egzaminy wstepne na swoja uczelnie i z tego robia nabor

Na zaoczne do szkoły prywatnej przyjmuja każdego chętnego, który ma zdany egzamin maturalny, nie ważne jak.A na uczelniach państwowych jest różnie, czasami na zasadzie"kto pierwszy ten lepszy", a czasami patrza na wyniki matury.zalezy jaki kierunek, czy sa chętni na niego czy mało chętnych.

zdając podstawę masz szanse dostać się na dzienne, ale pod warunkiem, że naprawde dobrze to zdasz. Jeśli się nie czujesz zbyt pewnie radzę wziąść dodatkowy przedmiot, zawsze to pare punktów wskoczy

Sa kierunki i na państwowych uczelniach gdzie nie ma wyższego przelicznika dla R i lepiej zdawać podstawę. Np finanse i rachunkowość na UW, zarządzanie.. Mnóstwo takich kierunków, a na prywatnych to już w ogóle, byle zdać nawet na wyniki nie patrzą;-) Czasami lepiej zdawać P;-)

Gość na razie tylko pozostaje
Są takie prywatne uczelnie że nawet na świadectwa nie patrzą i wyniki. Jesteś pierwsza, płacisz i miejsce masz :)

no to super, pocieszyłyście mnie :) miałam zdawać poszerzoną matematykę ale niestety zrezygnowałam po otrzymaniu wyników z próbnej matury... myślicie że mam szansę dostać się na dzienne studia do Krakowa? jeżeli na każdy kierunek wymagane są jakieś przedmioty zdane na poszerzonym poziomie...

Gość fhujdvbu
oczywiście nie zamyka, ale musisz tą amturę naprawde dobrze zdac, czyli tak po ok 90 z każdego, rozszerzenia licza sie czesto x2 wiec jesli ktos zda rozsz na 50% (a to mało) to tak jakby mial 100 z podstawy. Zalezy na jakie studia jeszcze, napewno nie bedzie to prawo czy medycyna, no i nie na jakiejs dobrej uczelni wiadomo. ja bym radziła zdawac rozszerzenie z podstawowych przedmiotów np. jeśli z polaka bedziesz chciala rozszerzenie zdawac to i tak musisz napisac podstawe i gdy rozszerzenia nie zdasz to mature i tak zdajesz wiec nic nie tracisz :) nawet jak by Ci słabo poszło to pewnie w sumie za rozszerzenie nabijesz sobie wiecej niz za podstawe :)

Gość fhujdvbu
a jesli mozna wiedziec to ile mialas z maty rozszerzonej jak pisałąs probną?

Gość fhujdvbu
no mało ale wcale nie jestes głupia :) słuchaj jesli piszesz o studiach zaocznych to znaczy, że twoich rodziców stac to moze zapisz sie na jakies korki i sie poucz, pozatym tak jak ci pisałąm nic nie tracisz jak nie zdasz maty rozszerzonej to zawsze masz podstawe napisana i to cie ratuje :) ja bym tak zrobiła ale namawiac nie bede. powiem jeszcze ze moja kolezanka pisała mature probna z historii rozszerzona i miala 20% a normalna zdała na 78 % (najlepiej z klasy) :)

chodze na korepetycje... ale bez efektów... a decydując się na studia zaoczne musiałabym pracować w ciągu tygodnia;/

Gość fhujdvbu
studia zaoczne to nie głupi pomysł, pracodawcy cenia pozniej ludzi ktorzy sie uczyli a jednoczesnie zdobyli doswiadzcenie, musisz poprzeglądac strony uczelni i ich progi punktowe a takze ile licza sie przedmioty podstawowe i rozszerzone. Ja wiem ze sie stresujesz bo ja to mialam rok temu, ale musisz poszperac w necie napewno cos znajdziesz, powodzenia zycze :)