Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pixa

Podejrzewam u siebie grzybicę pochwy - czy mogę zacząć brać pigułki anty?

Polecane posty

Gość Pixa

Witam, kilka dni temu zauważyłam u siebie typowe objawy grzybicy pochwy i jestem niemal pewna, że dotknęła mnie ta choroba. Problem w tym, że za kilka dni dostanę okres i miałam wtedy zacząć brać tabletki anty. Chciałam więc zapytać, czy mogę zacząć je brać, czy lepiej poczekać do wizyty u gina, badań, diagnozy itd i tabletki zacząć brać dopiero na początku kolejnego cyklu (albo jeszcze później)? Bardzo zależy mi na jak najszybszej odpowiedzi, rozumiecie ;) będę wdzięczna za każdą wskazówkę.

Myślę, że dobrze kombinujesz i powinnaś na razie powstrzymać się z antykoncepcją hormonalną i wyleczyć najpierw infekcję. I tak na razie, że tak powiem nie będziesz mogła z tego działania antykoncepcyjnego skorzystać, bo przy grzybicy należy się wstrzymać ze współżyciem.

Gość noele*
Ja też miałam z tym problem i też nie dawno zaczęłam brać tabletki :) moim zdaniem śmiało możesz zacząć brać tabletki od tego cyklu, bo grzybice pochwy i tak leczymy maściami - zewnętrznie ;) Tabletki połykasz i nie mają nic wspólnego z tym co dzieje Ci się tam na dole . Okres dostaniesz, przy tabletkach możesz mieć po okresie drobne plamienia, więc oczyścisz to i nie będziesz tego podrażniać np przy stosunku :) Pozdrawiam