Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Kargul_s

Dr. Zakrzewski (Napromedica)

Polecane posty

Gość Kargul_s

Zdecydowanie nie polecam tego pseudo lekarza. Jego kompetencja kończy się na wypisaniu recepty na lek przeciw grzybiczny, jednak w przypadku bardziej skomplikowanym Pan doktor zaleca poszukania specjalisty najlepiej z jakiejś kliniki. Oczywiście nikogo nie sugeruje, sugeruje jedynie że on nic nie może. Miałam zły wynik TSH a jestem w ciąży, co może powodować wady rozwojowe płodu. Potrzebna konsultacja z endokrynologiem. Pomijając że Pan doktor ma jakiś przykurcz rąk gdy trzeba coś wypisać i większość badań musiałam zrobić prywatnie w Napromedice, tak jak TSH, to nawet nie wspomniał słowa że wynik jest zły. Wiedziałam że jest zły od znajomej lekarz, więc zdziwiłam się, gdy Pan doktor nie skomentował tego wyniku podczas wizyty. Zapytałam sama, a co z wynikiem TSH? Pan doktor łaskawie wyznał, że jest za niski i powinnam zgłosić się do endokrynologa. Tu także się zdziwiłam, bo na moją sugestię, że potrzebne jest skierowanie do tego specjalisty, usłyszałam że on mi nie może wypisać skierowania. Podobnie było ze skierowaniem do PSK na usg prenatalne (mam 35 lat i badania prenatalne należą mi się na nfz, wymagane jest tylko skierowanie od lekarza prowadzącego jako formalność). Dwukrotnie do niego w tej sprawie się zwracałam. Wkońcu wypisał. Potem kolejny horror gdy okazało się że usg prenatalne wyszło źle i trzeba zrobić badania genetyczne w poradni genetycznej. Lekarz genetyk z PSK wykonujący to usg napisał na karteczce notatkę do Pana Zakrzewskiego o tym, że zachodzi konieczność zrobienia badań genetycznych z krwi i napisał na jakiej podstawie tak uważa (takie badanie bez skierowania kosztuje od pary 1000). Pan Zakrzewski powiedział, że on nie powinien mi tego skierowania wystawiać, bo po pierwsze to za nie płaci (genetyk powiedział że to bzdura) a po drugie cytuję; "jak dziecko ma wadę to nic z tym pani nie zrobi, nikt pani ciąży nie usunie". Podczas gdy wiele wad leczy się jeszcze (operuje) w trakcie ciąży. Gorąco przestrzegam przed tym lekarzem kobiety, które mają zagrożoną ciążę, ale też te które chcą zrobić wszystko co w ich mocy żeby sprawdzić czy ciąża przebiega prawidłowo, więcej niż morfologia + mocz. Polecił mi go Pan Wasilewski, tylko dlatego, że jak sam powiedział: "do mnie na nfz będzie Pani czekała pół roku, ja muszę zarabiać proszę pani". Oczywiście zapewnił mnie, że Pan Zakrzewski jest dobrym lekarzem, a ja poszłam do niego ponieważ nie ma do niego dużych kolejek. Nie oczekiwałam Bóg wie czego skierowania na badania, recepty i szczerej, empatycznej rozmowy. A po tej wizycie czułam się gorzej niż po oznajmieniu przez genetyka, że z naszym dzieckiem dzieje się coś nie dobrego. Jeszcze jedno. Pan doktor Zakrzewski sam powiedział, że się nie zna na wadach, że powinnam znaleźć lepszego lekarza, ale skrytykował doktora specjalistę genetyki i żeby nie wypisać mi świstka zrobił zbędne usg mówiąc, że "on uważa że wszystko z dzieckiem jest okey, serce bije". Bardzo profesjonalna opinia. Ostatecznie genetyk poradził jechać do NFZ i złożyć skargę, ale w tej całej koszmarnej sytuacji znalazł się normalny człowiek, mój lekarz POZ, który bez najmniejszego problemu, choć nie jest genetykiem czy ginekologiem wypisał skierowanie do poradni i pocieszył. Dziewczyny! Warto szukać dobrego lekarza. Zwłaszcza gdy jest się w ciąży lub się ją planuje. Nie oszczędzajcie na badaniach. Genetyk był wstrząśnięty, że nikt mimo moich licznych poronień i utraty wcześniejszej ciąży nie zrobił mi badania kariotypu. Ano nikt. Mam wyraźne wole tarczycowe, nikt mi nie zasugerował badania TSH. Warto szukać i warto upierać się przy swoim, mimo kosztów, mimo wydeptanych ścieżek, szukać dobrych, kompetentnych ludzi.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować