Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cococco

mam dość swoich włosów!!!

Polecane posty

Gość cococco

mam kłopot z włosami,nie dość że mam łupież to włosy mi się bardzo przetłuszczają muszę co dzien myć....... uzywam tylko head shoulders bo po innych leci łupież jak szlak a po tym szamponie też jest ale bardzo mało,a kupuje go ten dla włosów przetłuszczających się ale to nic nie daje......włosy sa ładne przez jeden dzień a na drugi już są cięzkie i trudne do ułożenia słowem mówiąc paskudne.....macie jakieś sposoby na to żeby tak się te włosy tak szybko nie przetłuszczały? Mam krótkie włosy,i bardzo gęste i grube ale denerwuje mi ich stan że nawet szampon na nie nie działa a teraz jak zima trza miec czapke to masakra....od lat z tym walcze.......próbowałam róznych szamponów i tych najdroższych i tych najtańszych i nic....ładne są cały dzień po umyciu a potem rano paskudne........

Gość vccbbnv
obetnij się na łyso

bardzo smieszne pytam powaznie a jak tak cie to bawi to ty ogól swojego kutasa cwelu

To może być jakiś poważny problem typu łojotokowe zapalenie,słyszałem,że od takich rzeczy można wyłysieć,mogę się mylić,ale lepiej idź do lekarza.

Gość do coco.....
ty masz problem z wlosami. Uwierz mi, ze gdybys zobaczyla moje to by ci przeszlo. Ja mam bardzo cienkie i bardzo suche krecone wlosy. W ogole nie chca sie ukladac i wygladaja ok jedynie kiedy sa obciete na krotko i wyprostowane prostownica. Ale postanowilam zapuszczac i pozwolic sie im krecic i do pewnego momentu bylo ok, az kiedys odbilo mi, i postanowilam rozjasnic troche. Tuz po farbowaniu (szamponem) wygladaly pieknie, ale juz po trzecim myciu, okazalo sie, ze to farbowanie STRASZNIE je wysuszylo, i teraz wygladaja jak siano a z lokow zrobily sie powywijane, zmierzwione straki. Teraz najchetniej obcielabym znowu na krotko, bo dobrze mi w takiej fryzurze, ale to wiazaloby sie z codziennym prostowaniem, a to znowu niszczy wlosy. wiec, wierz mi, jesli masz geste wlosy, to nie moze byc az tak zle, pozwol im urosnac a pozniej idz do dobrego fryzjera i bedzie ok. Dla mnie to juz chyba nie ma ratunku.

do dermatologa idz :S A myc to nalezy sie codziennie... Nie tylko dupe, ale wlosy tez. A potem wychodza wyniki, ze polki brudaski bo sie nie myja, nie uzywaja dezodorantu, mydla, a wlosy to co 3 dni myja :S

Gość do coco.....
wlosow, nawet przetluszczajacych sie NIE WOLNO myc codziennie. Wlosy przetluszczajace sie, jak sama nazwa wskazuje, to wlosy ktore sa zbyt tluste, inaczej mowiac, nienormalnie tluste, a to trzeba leczyc. A wlosy mimo tego myc normalnie, najlepiej co 2, 3 dni. Czasami jest tak, ze wlosy przetluszczaja sie wlasnie od zbyt czestego mycia, bo szampon wysusza skore glowy, ktora broniac sie przed tym, albo podrazniona, stymuluje do wzmozonej produkcji loju.Jezeli tak jest, to znaczy, ze skora glowy jest podrazniana nieodpowiednimi skladnikami specyfikow ktorymi pielegnujemy wlosy. Trzeba je zmienic, a jesli nie pomaga, to zaopatrzyc sie w aptece, ale myc i tak nie czesciej niz co 2 dni.