Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nuno27

pampersy libero, czy ktoś używa?

Polecane posty

witajcie jak w temacie, jakie są wasze opinie, a może są jakieś lepsze pieluchy?

Gość little frog
Czytałam wiele pozytywnych opinii, kupilam jedna paczke na wyprawke, niestety niewiem jeszcze jak sie sprawdzą

Gość Nie widziałam ich w Polsce
w sklepach od wielu wielu lat, ale można kupić w necie i Allegro ze Skandynawii. Fakt - są super. Lepsze od Pampersów. W Skandynawii wszyscy masowo je kupują, podczas gdy tylko nieliczni kupują Pampersy, czyli coś jest na rzeczy. Na Bangla też są opinie Polek które je kupują i są zachwycone, czyli to prawda.

Te pieluszki można kupić na Allegro. Faktycznie są takie dobre? Lepsze niż Pampers Active Baby???

Gość No podobno bardzo dobre.
Czesciej wybierane od Pampersow w tych krajach, gdzie sa normalnie w ogolnej sprzedazy w sklepach.

Kojarze nawet bloga pewnej szwedzkiej rodziny mieszkajacej w Warszawie i oni jak jechali do Szwecji do rodziny to przywozili cale kartony wlasnie tych pieluch Libero dla 2 swoich dzieci. Skoro wiec nie kupowali polskich Pampersow (a uwiez - stac ich na to), to znaczy ze cos w tym jest. Oprocz pieluch przywozili sobie ze Szwecji cale kartony kaszek ...no ale sie nie dziwie, bo w PL sa same slodzone i smakowe, nie ma zadnych pelnoziarnistych - sa mniej zdrowe.

na allegro te pieluchy kosztują 91 zł z przesyłką to cena dość konkurencyjna w stosunku do pampersów, same pieluchy to koszt 75 zł za 116 szt

Ja mieszkam w Norwegii i czasem kupowalam. Nie bylam zachwycona, bo moja corka dostawala od nich odparzen. Maja dosc scisla, szeroka "gumke" w pasie, ktora fajnie trzyma pieluszke, ale moze sie wbijac w skore, mimo szczuplej budowy ciala dziecka. Przez te scisle gumki w pasie i nogawkach pieluszka jest malo "przewiewna". Libero jest tez nieco grubsze i sztywniejsze od pampersow na rzepy, ale porownywalne, a nawet lzejsze od pampersow (pieluchomajtek) "up and go". Ogolnie to sa dobre pieluszki, popularne w Skandynawii ze wzgledu na niska cene przy niezlej jakosci i czesto sa w promocjach. Co do pampersow, to te dostepne w Polsce sa duzo gorszej jakosci niz niektore typy pampersow oryginalnych w Norwegii. Norweskie fioletowo-zielone pampersy active-fit sa super, testowalam rozne polskie pampersy i sie nie umywaja. Polskie maja smierdzacy zel w srodku i tez potrafia odparzyc.

Gość 122222
To znaczy które są tańsze? Te Libero czy Papersy?

Gość 122222
Libero z Allegro są tańsze od Pampersów z polskiego marketu?

Lucyjka kupujesz kasze i sloiki Sempera? Fajne sa?

Gość szpetnaZupełnie?
a ja nie używam. już dawno wyrosłam ze srania w pieluchy :D🖐️

Sempera? Nigdy nie widzialam tutaj tej firmy. Jest nestle, hipp i smfolk. Ja kaszki kupuje ekologiczne firmy Holle, bo moja corka jest alergiczka, a zwykle kaszki (oprocz ryzowej i kukurydzianej) sa w Norwegii z mlekiem w proszku. Te Holle ja fajne, z pelnego ziarna, bez cukru, tylko drogie :/

Gość 122222
Myslalam ze u was jest pod nazwa Semper. Semper to jest Smafolk. :) Tzn. w Norwegii ma inna nazwe niz w wiekszosci krajow. No i jak wam sie podoba? Holle znam. Ale to nie jest marka dla alergikow, tylko normalna ekologiczna. Dla alergika to musisz po prostu wybierac odpowiednie produkty z ich asortymentu w zaleznosci na jakie skladniki pokarmowe twoje dziecko ma alergie.

Gość czarodziejka23
Mieszkam od kilku lat w Szwecji i uwierzcie mi ze nie idzialam tutaj zadnych kaszek dla dzieci(przywozilam je z Polski)jest jakis vlig ktory rozrabia sie z woda i podgrzewa w mikro a to jak dla mnie ze zdrowiem nic wspolnego nie ma. Wracajac do pieluch to rzeczyiscie tutaj czesciej kupuja Libero natomiast ja wolalam i wole Pampers poniewaz dla nie sa poprostu ciensze i bardzoooooo ale to bardzooooooo dobre. Mysle ze to chyba kwestia wyboru i przyzwyczajenia. Kiedys przy pierszym dziecku uzywalam Happy pieluszek w Pl i tez nazekac nie moglam .

Gość 122222
W Szwecji jest mnostwo kaszek ale stricte zbozowych. Kolorowych smakowych raczej nie znajdziesz zbyt wielu bo sa nie zdrowe (nie wiem ile lat musi jeszcze uplynac zamim do Polakow to dotrze). Ich kaszki to zwykle kasze bez dodatkow i bez sacharozy (w polskich jest sacharoza, substancje aromatyzujace i barwniki). W kazdym markecie w Szwecji sa te zwykle kaszki. I nie tylko tak sa te naturalne, bo w innych krajach na zachodzie rowniez nie uswiadczysz zadnych kolorowych, smakowych, tylko dodale sie do nich domowych owocow, musow dla dzieci, albo specjalnych gestych sokow bez sacharozy, ktore sa w dzialach z jedzeniem dla dzieci. Po prostu to ich jedzenie jest zdrowsze i na twoim miejscu nie kupowalabym go w Polsce (w PL nawet w sloiczkach jest CUKIER!, ubogi wybor warzyw i prawie zero ryb)

Gość 122222
A no i tam masz wiele roznych rodzajow tych naturalnych kasz dla niemowlat, a nie tylko 2 jak w Polsce.

122222 - aha, smaafolk jest. Niektorym pasuje, innym nie. Zalezy od dziecka. Kaszek nie probowalam, bo jak pisalam, moja corka ma skaze bialkowa i wybieralam dla niej polski kleik jak byla niemowleciem a potem kaszki holle bez dodatku mleka w proszku. Co do sloiczkow smaafolk, to kupilam jeden i mojej corce nie zasmakowal. Sama skosztowalam i byl dosc mocno przyprawiony, nie slony, ale mial wyrazne przyprawy typu ziele angielskie, pieprz itp. Nie wracalam do tej firmy, bo wiele sloikow zawieralo mleko/smietane/jogurt itp. W Norwegii wiekszosc kaszek po 6 miesiacu zycia jest wlasnie smakowych (z owocami), ale nie sa tak mocno slodzone jak polskie. I raczej owsiane, pszenne niz ryzowe.

Gość czarodziejka23
O zwyklych kaszkach to wiem tych dodawanych owockach i musach tez wiem ja pisalam o tych dla niemolakow ktorych w Pl sa cale regaly tu natomiast nie znalazlam zadnej.Ale za granicami kazdy uczy sie duzo i od samego poczatku. Co do sloiczkow to rzeczywiscie jest tego sporo i bez dodatku cukru co chyba jest dobre dla dzieci.Moje natomiast nie chcialy wogole tego jesc bo nie ma co ukrywac szwedzki smak jest inny od polskiego smaku i nie wszystkie dzieci chca od razu jesc to co jedza szwedzkie dzieci.Moj zaczal jesc dopiero w przedszkolu o zgrozo:)

Gość 122222
Tak, bo to jest kolejna roznica miedzy polskimi a zachodnimi posilkami dla niemowlat - maja przyprawy i grudki! :) Nasze nie maja przypraw, za to maja cukier i sa zmiksowane na rzadko, tak ze dziecko nie ma co rozcierac jezykiem. Przyprawy sa jak najbardziej dozwolone dla dzieci (pieprz tez) dlatego sie je im podaje. W PL jest wszystko na odwrot. Nie wiem czemu.

Gość 122222
No tam gdzie ja bywam, to jest kilka smakowych kaszek (glownie banan, albo jablko z gruszka, albo wieloowocowy i na tym praktycznie koniec), ale zdecydowanie wiecej tych zwyklych. Nie maja sacharozy w skladzie i sa duzo mniej slodkie od polskich. W sloikach podobaja mi sie grudki, bo dzieciak uczy sie nowej konsystencji i latwiej mu pozniej zaadoptowac stale posilki, ktore trzeba gryzc a nie polykac. :P Z przypraw jestem zadowolona, bo takie jedzenie bez nich jest bez smaku, a one wzbogacaja smak. No i z braku sacharozy sie ciesze, bo jest tak szkodliwa dla dzieci ponizej roku jak sol (mozna dawac fruktoze, laktoze, ale nie sacharoze). Pozdrawiam obie panie. :)

Gość gosieniaaa
Libero można już kupić w Polsce, sklep internetowy www.chiccomio.pl Kupuje dla dziecka - są świetne , na bieżąco importowane ze Skandynawii. Mają każdy rozmiar i dobre ceny. A poza tym obsługa super - można umówić się o dogodnie odebrać w Warszawie:) oczywiście również wysyłają. Polecam, odkąd zaczęłam używać Libero - zapomniałam co to Pampersy:) Gośka

Gość U nas jest 9.00 i chwała Bogu
Ja słyszałam, że są już u nas w Auchan, ale nie widziałam osobiście, ani nie wiem czy są robione w Skandynawii czy gdzieś w Europie Wschodniej, bo na nasz rynek zawsze idą nieco gorsze jakościowo produkty mimo że nazwa ta sama co na zachodzie.

Gość yaris1981
pod Wroclawiem jest fabryka produkujaca pieluszki libero, ale z tego co wiem na rynek niemiecki mi jakos one nie pasuja, sa strasznie szerokie w porownaniu do pampersow

Gość Lwowianka jedna
Jestem z Ukrainy, to jest dosyc biedny kraj, ale pampersy Libero u nas mozna nabyc w sklepie lub aptece. Kupuje je dla swego 2,5 mies. skarba. Na Pampersy niestety moj synek ma uczulenie, a z Libero jestesmy zadowoleni

Gość gość
Rewelacja... to chyba najlepsze i jedyne pieluchy jakie udało mi się spotkać, dzięki którym dosłownie nic się nie dzieje na pupie mojego syna. Są chłonne, miękkie, wygodne, poprostu super... po innych markach syn miał bez przerwy podrażnienia, odparzał się miał okropne sączące się chrosty na pupie i nie tylko. Dzięki libero wreszcie skończył się nasz KOSZMAR... JEDYNA WADA BARDZO, BARDZO, BARDZO TRUDNO JE DOSTAĆ...