Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ryska69

okropny kaszel codziennie rano !!! pomocy...

Polecane posty

Mój mąż codziennie rano po wstaniu kaszle ok pół godziny bez przerwy takim okropnym kaszlem że budzi pół bloku... to już trwa nie pamiętam odkąd ale teraz w szczególności zaczęło mi to przeszkadzać (widocznie się nasiliło). Teraz nawet jak leży sobie w południe i później się podniesie do pozycji pionowej to znowu tak kaszle że nie mogę tego słuchać... Rano nie ma możliwości żeby człowiek się nie obudził - to jest po prostu już nie do zniesienia... o lekarzu to mu mówię już od roku ale to mały szczegół. On twierdzi że to nie od płuc tylko od żołądka bo jemu jest rano niedobrze do takiego stopnia że kaszle i mówi że to z głodu mu tak niedobrze bo czuje pusty żołądek. Faktycznie czasami tak kaszle że mam wrażenie że się porzyga... aż nie mogę tego słuchać bo samej mnie zbiera na wymioty... nie wiem sama od czego to może byc i czy rzeczywiście to jest od żołądka... w każdym razie on tylko gada ciągle że musi gastroskopie zrobić i tak dalej ale na słowach się kończy a ja dalej tego słucham i już nie daje rady.. ;/ pomóżcie może ktoś zna lub mial podobnie ... bo ja już nie wytrzymam normalnie... a do lekarza to i tak go zaciągne tylko jak znam życie pójdzie do zwykłego i na tym się skończy.... proszę pomóżcie..

Gość Pytanie dodatkowe
Najpierw musi opisać jakie jest źródło tego kaszlu: - wydzielina spływająca po gardle z zatok - wydzielina z oskrzeli lub płuc - suchy kaszel krtaniowy (szczekający) A może jakiś mix tych powyżej? Od żołądka raczej nie ma kaszlu - wydzielina z zatok może powodować odruchy wymiotne.

jeśli bym wiedziała jakie jest źródło tego kaszlu to bym nie prosila was o pomoc.. ;/ on sam nie wie, jemu się wydaje że to od żołądka. a jeśli uważasz że to głupstwo to nie wiem, chyba Asinnka jesteś niemormalna, to jest napewno objaw jakiejś większej choroby tylko nie wiem czy to płuca czy żoądek i co z tym zrobić.. napisałam ten wątek bo może ktoś miał podobnie albo zna podobny przypadek i wie co zrobić i w jakim kierunku najlepiej to leczyć. Lekrze to też narazie tyle pomogą że będę go po nich ciągać a oni będą jak królika doświadczalnego - to nie pomoże, to coś innego przepisze, a to każe zrobić jakies prześwietlenie i tak dalej gówno będzie wiadomo... najlepsze są rady ludzi którzy jakoś kiedyś sobie z takim problemem poradzili

on z zatokami ma problem też ciągle ale sama nie wiem.. ;/ on mówi że mu niedobrze z głodu

czyli jednak może to być od tego żołądka... no nic będę go przekonywać żeby się wyłaził po tych lekarzach.. właśnie ten kaszel mu się pojawia nie tylko rano, ale czasami tak jak wcześniej pisałam po długim leżeniu jak wstaje, ale on zawsze mówi też że jest głodny i czasami częściej mu się na kacu zdarza ten kaszel, wtedy gdy żołądek mu już całkiem szwankuje

Gość czy on pali
moze?

Gość poczatek astmy?
alergia na roztocza? pierze itp

Gość Radaaaaa
niech zrobi wymaz z gardła na posiew i antybiogram, bo być może to jakaś infekcja bakteryjna. Z antyvbiogramem do lekarza, on będzie wiedział co dalej. Doraźnie niech spróbuje inhalacje inhalolem{ na parującą wodę w misce kilka kropel inhalolu, ręcznik na głowę i wdychać kilka minut opary) Równolegle oczyszczanie organizmu z toksyn i zdrowy tryb życia, tu masz stosowne linki: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: www.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość Radaaaaa
no, i niech rzuci papierosy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Mojego męża od dłuższego czasu kaszel męczy nie tylko rano, ale przez cały dzień, dlatego zaczęłam mu podawać przeciwzapalny fosidal, żeby zahamować stan zapalny. I teraz jest znacznie lepiej