Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 szukam i nic

Szybkie ciasto pomocy!

Polecane posty

Go艣膰 szukam i nic

Wlasnie zadzwonili goscie ze wpadna wieczorem, ma ktos z was prosty przepis na jakies tanie ciasto? Najlepeij bez zagniatania??? Mam make, jajka, pr do pieczenia, margaryne, olej, i jablka ale nie mam pomyslu :( i ciasto ma byc na duza blache 25x 40 z g贸ry dzi臋kuj臋 za pomoc

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szukam i nic
niestety marchewkowe odpada bo nie mam marchewki :( poza tym jest strasznie s艂odkie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anikaaaaa25
Zr贸b szarlotk臋 z ciastem kruchym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szukam i nic
a ni amacie przepis贸w na co艣 innego? wiecznie szarlotka lub jab艂ecznik no ale pewnie nic innego nie wymy艣l臋 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prosz臋 bardzo -
4 jajka ,1 szkl m膮ki tortowej ,1 szkl cukru ,1.5 艂y偶eczki proszku do pieczenia , jab艂ka. jajka utzre膰 z cukrem , do utartych jajek doda膰 m膮k臋 , proszek i dok艂adnie wymiesza膰 . Wla膰 ciasto do formy i na wierzch u艂o偶y膰 jab艂ka posypane cynamonem (niekoniecznie je艣li kto艣 nie lubi) Piec w temp ok 180 stopni okko艂o 30-40 min. Po wystudzeniu posypa膰 cukrem pudrem. Na blasz臋 o takich rozmiarach jak poda艂a艣 robi臋 1,5 porcji sk艂adnik贸w , wtedy jest wy偶sze .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szukam i nic
prosz臋 bardzo zaraz bior臋 si臋 za ciasto i dzi臋kuj臋 :) tylko powiedz czyli skladniki maja byc 5 jaj, 1 i 1/2 szkl maki 1 i 1/2 szkl cukru i 2 lyzecz proszku?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szukam i nic
a 偶adnego t艂uszcu nie dajesz do tego ciasta? olej margaryna?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prosz臋 bardzo -
mo偶esz da膰 6 jajek i proszku deczko wi臋cej ni偶 2 艂y偶eczki .Nie , nie dodaje si臋 偶adnego t艂uszczu :) Ciasto wychodzi naprawd臋 bardzo dobre - biszkoptowe . Prosze bardzo :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prosz臋 bardzo -
aha i m膮ka , cukier po 1.5 szklanki .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szukam i nic
to 1,5 szkl maki tortowej i oprocz tego ile zwyklej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prosz臋 bardzo -
o nie , nie .Jeszcze raz od pocz膮tku-sk艂adniki na tak膮 blaszk臋 jak膮 masz - Na p贸艂torej porcji tej co poda艂am idzie 1.5 szkl m膮ki tortowej , 1.5 szkl cukru , 6 jaj , troszk臋 wi臋cej ni偶 2 艂y偶eczko proszku. I to wszystko - ciasto jest szybkie i wychodzi ZAWSZE. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szukam i nic
Dzi臋kuj臋 serdecznie!!! Mo偶e masz gdzie艣 jeszcze jakie艣 przepisy? Ch臋tnie skorzytam, potem napisz臋 jak wysz艂o ciasto. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szukam i nic
Ciasto wyszlo rewelacyjne :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobrze 偶e mia艂am babeczki
tez mnie wczoraj niespodziewanie nawiedzili go艣cie, na szcz臋艣cie mia艂am pude艂ko babeczek oetkera, kupi艂am na spr贸bowanie bo nigdy nie robi艂am i mia艂y poczeka膰 na weekend , ale w tej sytuacji wrzuci艂am wszyskie sk艂adniki do miski zmiksowa艂am i w p贸艂 godzinki by艂y gotowe wysz艂y super ja robi艂am czekoladowe z wi艣niowym d偶emem w 艣rodku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prosz臋 bardzo -
No i cieszy mnie to bardzo ,偶e uda艂o si臋 i do tego jeszcze smakowa艂o:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja na 7:30 wstaj臋 o 4:50
艢MIECIARZ 7 jab艂ek pokroic w duza kostk臋 zasypa膰 szkl. cukru i odstawic ,aby pu艣ci艂y sok doda膰 3 jajka 艂y偶eczke octu 3 艂y偶ki oleju 2 szkl. maki wymieszanej z 2 艂y偶eczkami sody wszystko wymiesza膰,piec 40 minut.Do ciasta mozna dodac orzechy ,rodzynki,mak lub wi贸rki kokosowe.

Udost臋pnij ten post