Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość du pa blada

ratunku ratuneczku!! co sie stalo mojemu samochodowi,mojej strzale polnocy??

Polecane posty

Gość du pa blada

wsiadlam dzisiaj do mojego seiczento nie przeczuwajac co sie wydarzy. wlozylam klluczyk,przekrecam a tu nic, samochod oklapniety, nie zyje :( wczoraj jezdzilam,co prawda na rezerwie (ale tylko 15km) i wszystko byllo ok. akumulator rok temu wymieniony na nowy, mroz - tylko -7stopni. nie mam przy sobie chlopaka, rodziny, nie wiem co mam teraz zrobic :(

Akumulator moze byc nie byc stary , ale jak przyjdzie mroz moze pasc.Ostatnio pewna kolezanka tutaj tez tak miala , proponuje podladowac aku lub odpalic na kable .

Gość du pa blada
ale to jest dobry akumulator,przy mrozie -20 odpalal bez problemu, moze tak pasc w przeciagu 15h przy kilkustopniowym mrozie? i jak ja mam teraz naladowac akumulator?:)

Gość hmm albo akumulatr zamarzł
albo zapomniałaś świateł wyłaczyć, albo rozrusznik, albo tankujesz jakieś badziewie chrzczone wodą i zamarzło i nie dopływa :) Światła świecą? Czy tylko silnik nie kręci?

Ale czy teraz rozrusznik normalnie kreci ? Jesli nie to moze byc aku , ale tez rozruszniku lub cos z elektryka ,jakis bezpiecznik lub cos. Akumulator musisz wykrecic i podlaczyc pod prostownik do ladowania akumulatora. :) Albo popros kogos kto ma kable niech podjedzie swoim samochodem i podlaczy kable pod Twoj aku .

Gość du pa blada
no wlasnie sprawdzilam - swiatla byly wyalczone, radio sie wlaczylo a silnik ani drgnal, tankowalam na bp kurde kobiety maja przerabane ;)

Gość Barania łaka
a kumulator...

Gość Barania łaka
a krecił rozrusznik? jak nie to może bendiks nie działa...

Gość du pa blada
nic tam nie zadzialalo, ledwo westchnal,lampki kontrolne tylko mignely i co mi pozostalo, wystawac pod blokiem na kogos z kablami ii pelnym akumulatorem :(

EJ a looknij czy jest wogole prad .Tzn czy kontrolki swieca , czy radio gra.Jak nie to na bank aku , zreszta i tak moga swiecic ale moze byc slaby i trzeba go naladowac na 90% to bedzie akumulator.

Gość hmm albo akumulatr zamarzł
ale jak włączysz światła to świecą? Bo wtedy będzie wiadomo czy o akumulator chodzi, czy o coś innego!!!

Gość Barania łaka
akumulator ładujemy prostownikiem:) wzglednie w czasie jazdy alternator go naładuje... ale trzeba najpierw na kablach odpalić...

Gość pawel31
pisz na gg to pomogę 1183535

Gość du pa blada
dzieki za pomoc, szczerze mowiac tez stawiam na akumulator tylo sie zastanawiam co sie stalo z ta energia... wzglednie nowy, pelny akumulator ..