Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawienaturalnie

naturalna metoda i odczyt wykres

Polecane posty

Gość Prawienaturalnie

Mąż uparł się jako katolik do metod naturalnych... Sprowadza sie do to codziennej pobudki z samego rana, mierzenia temp, zagladania sobie w gacie a seksu i tak nie ma duzo albo jest w gumi, bo sie boi:F I mam problem, bo mam nieregularne ejszcze cykle. I w obecnym najpierw mialam tem 35.8-36.3 i w 17 dniu cyklu temp mi skoczyla do 36.5 dwa razy i potem 36.6, dzis ciut spadla. Czy mam rozumiec, ze weszlam juz prawdopodobnie w okres nieplodnosci??

Gość sssaczek
gdyby mąż był katolikiem to gumy też by nie używał...tak na marginesie - a c do npr to radzę kupić podręcznik do nauki a nie działać w ciemno - o ile to nie jest jakaś prowokacja :/

Gość dfadsfadsfadsf
najpierw kup książkę, musisz mieć wiedze teoretyczną zanim zaczniesz praktykować bo później będzie kolejna głupia cipa piepszyć że NPR nie działa. Ty nawet nie wiesz jak wyznaczyć fazę niepłodną. http://www.embrion.pl/npr/ ps. wierzący katolik nie zakłada gumy.

Gość bo ja wiem
IMHO ten, kto próbuje NPR, a dla pewności używa gumek, jest bliżej przestrzegania zasad religii katolickiej niż ten, kto używa "po prostu" gumek ;)

Gość dfadsfadsfadsf
dla jakiej pewności? jeśli prawidłowo wyznaczysz okres niepłodny ( a potrafią to nawet analfabetki z krajów trzeciego świata) to choćby facet wlał w ciebie wiadro spermy to w ciążę nie zajdziesz. NPR trzeba po prostu zacząć stosować, najlepiej zacząć tuż przed okresem kiedy niepłodność jest gwarantowana, na dodatek potwierdzona objawami śluzu i wzrostem temperatury. Spróbujesz raz, pojawi się okres, w następnym cyklu spróbujesz w czwartym dniu wyższej temperatury - poczekasz na okres. Uff, to faktycznie działa! I jedziemy z koksem w przed i po okresie płodnym ;) NPR trzeba wypróbować na własnym ciele ale wcześniej należy się do tego odpowiednio przygotować teoretycznie aby potem nie było rozczarowania. Najlepiej jest nabyć jedną z setek książek dostępnych na rynku i wszelkie wątpliwości rozwiewać na forach pomagających prawidłowo zinterpretować cykl. Gwarantuję jednak że każda kobieta która się do tego naprawdę przyłoży po trzech cyklach będzie ekspertem w rozpoznawaniu własnej płodności.

Gość bo ja wiem
dla jakiej pewności? dla usunięcia tej (kluczowej) niepewności: jeśli PRAWIDŁOWO wyznaczysz okres niepłodny ;) Zwłaszcza w przypadku niepłodności przedowulacyjnej, którą de facto da się tylko prognozować (na podstawie obserwacji poprzednich cykli).

Gość www_pizamy24_pl
Tylko dzisiaj 1 grudnia DZIEŃ DARMOWEJ DOSTAWY Zapraszam na zakupy. Piżama, seksowna koszulka czy szlafrok to dobry prezent na Święta. http://www.pizamy24.pl Tylko Dziś wysyłka GRATIS