Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

reminka

Masakra, co się dzieje w tym kraju... o_O

Polecane posty

Gość jedna smierc na dzis wystarczy
jedna smierc na dzis wystarczy, wiec se odpusc

Cytat z filmu: "U nas pół gimnazjum już ma dzieci. Dziewczyna 16-letnia poznała chłopaka w 'Nokaucie', ze 4 miesiące temu urodziła dziecko, a teraz znowu jest w ciąży" :o

Nie chodzi o to, że mnie to dziwi. Mnie to PRZERAŻA. No ale nie można wszystkiego sprowadzić do polityki. Owszem, 'Polska C' istnieje niezaprzeczalnie i takie MRR powinno wyciągać unijną kasę i pakować ją w te tereny. Ale w 2 części tego filmu koleś mówi, że zarabia na czarno 2200-2300 zł miesięcznie, na czarno wprawdzie, ale on 1200 z tego wydaje na piwo i imprezy o_O Chociaż to pewnie kwestia braku perspektyw... Na wielu wsiach popegeerowskich nawet w Wielkopolsce wcale lepiej nie jest.

Powtórzyłam się z tym 'na czarno' :/ Jak patrzę na to obmacywanie laski na disco to mi jakoś tak niedobrze, ale może jestem przewrażliwiona :o W końcu ta dupa pewnie zarabia najlepiej ze wszystkich na tym filmiku :P

O wypraszam sobie, nikt mnie w dupsko był nie będzie :P Ja te zależności oczywiście rozumiem. Tak sobie tylko nad moralnością ubolewam porą nocną. A na biedę można by coś poradzić, gdyby się chociaż kilka myślących perspektywicznie osób na jedną wiochę znalazło. Swoją drogą, te panny z tamtejszych dyskotek to głupie są, za tę samą działalność (puszczanie się z każdym) dostałyby w dużym mieście kasę, a obecnie za drinka dają. Na kafe ostatnio widać, że niedługo braku sponsora trzeba się będzie wstydzić :o

Gość maniek wstaniek
kolega sie zimkiewicza naczytal :D

"to jest bardzo aroganckie co mówisz. twierdzenie że ludzie w jakiejś wsi są biedni bo są głupi a ty, dlatego że wychowałaś się w innych warunkach to jesteś taka mądra." Gdzie ja napisałam, że oni są głupi, a ja mądra? :o I skąd wiesz, w jakich warunkach się wychowałam? To raczej ty wygłaszasz aroganckie sądy i uważasz, że masz monopol na prawdę.

Gość maniek wstaniek
w charakterze tego zebys cudzych prawd nie wyglaszal jako wlasnych i to tonem michnika(tonem jedynie slusznej prawdy objawionej)

Ale tam nigdzie nie pisze, że oni są głupi, tylko że nie myślą perspektywicznie. I żadna w tym ich wina, że nie widzą przed sobą żadnego celu.

Gość maniek wstaniek
poza tym komuch zlodziej z nomenklatury niczym sie nie rozni od patologii zachodu np berlusconi i jego mafia czy khol i tajne konta czy lewa kasa demokratow w usa - slowem patologia jest wszedzie i jest niedo zwalczenia. a tak na marginesie kim zastapisz ewentulnie rozliczonych i uwlaszczonych komuchow? przeciez jak rozliczysz naszych "biznesmenow" z 100 wprost ,tak do spodu, to nic nie zostanie i poski kapital trzeba bedzie budowac od zera i tez to polityka zrobi na lewych ukladach.

Gość maniek wstaniek
zatem filozof taki jestes co chodzi i wyglasza - gratuluje. :D

Gość maniek wstaniek
a wiesz dlaczego gowno i patologia tak rzadko wyplywa na zachodzie? bo tam biznes i polityka juz ustalily podzil wplywow i kazdy daje i bierze tyle ile trzeba a uns walka o "tort" caly czas trwa. ale nie boj sie za jakies 50 lat sie usdtali mevchanizm i bedziesz mial prawdziwa demokracje i ciche podzialy wplywow i kasy bez udzialu publicznosci - tak jak na zachodzie.

Gość maniek wstaniek
postaram sie ale w przeciwienstwie do ciebie postaram sie tez o pokore- to pomaga w mysleniu.

Gość maniek wstaniek
tu nie ma co uznawac bo jak pokzazala historia kazda zmiana i tak w koncu prowadzila wczesniej czy pozniej do degeneracji nowego sytemu - zlodziejstwo jest wpisane w ludzka nature a terj nie zmienisz. zfgadzam sie ze zlodzieji trzeba rozliczyc ,ale trzeba ludziom powiedziec ze to rozliczenie poprawi sytuacje na chwile a potem mechanizm wroci i bedzie dalej zle.

"jeżeli zarzucasz komuś brak umiejętności myślenia to jest to samo co zarzucanie mu głupoty, tylko w uprzejmej formie." Nie zarzuciłam im braku umiejętności myślenia, tylko stwierdziłam, że nie myślą perspektywicznie. W ogóle nawet sam brak jakiegokolwiek myślenia nie oznaczałby braku umiejętności myślenia :P Praktycznie wszyscy z tych reportaży, oprócz może jednej pary, żyją 'od soboty do soboty'. Więc nie wiem jak to nazwać, jeśli nie brakiem myślenia o przyszłości. Mam nadzieję, że kandydowałeś w wyborach samorządowych, bo jeśli nie, to znaczy, że tylko zrzędzisz i nic nie robisz w celu poprawy sytuacji w państwie :classic_cool:

Gość maniek wstaniek
ten kto powie ze trzeba byc czujnym cale zycie i kontrolowac wladze przegra wybory.bo ludzie chca spokoju i wola raczej dac sie oszukac niz walczyc cale zycie.zlodziejstwo zatem bedzie i pogodz sie z tym ze go nie rozlicza do konca nigdy.

Gość maniek wstaniek
poza tym kazda partia w polsce po 89 nie miala pieniedzuy na dzilania i kazda cos ukradla zeby istniec wiec teortycznie mozna csla klase polityczna wsadzic do pierdla tak jak parklament wloski w latach 90 za wspolprace z mafia.tyle tylko ze potem wyszlo iz to jedna mafia wsadzila konkurencje do wiezienia zeby przejac tort. i to jest ta twoja kontrola politykow.

Gość maniek wstaniek
a ja jako czlowiek pokornie myslacy i myslacy samodzielnie glosuje na pis,a potem na upr. bo najpierw trzeba uporzedkowac stsan prwny i wsadzic zlodzieji a potem mozna liberalizowac a nie odwrotnie bo wtedy zlodzije wygraja. tyle tylko ze ja tak mysle czystio ideowo i wiem ze to sie nie uda i nie mam zadnych nadzieji ,ale tak glosujei mam spokojne sumienie. to tylko zostsalo z niwniosci wyroslem juz dawno

Gość maniek wstaniek
W styczniu 1992 r. działacz Partii Socjalistycznej Mario Chiesa został złapany na przyjmowaniu łapówki od przedsiębiorcy Luki Magniego. Śledztwo w tej sprawie doprowadziło do zdemaskowania układu korupcyjnego między partiami politycznymi a biznesem. Okazało się, że wszystkie partie polityczne poza postfaszystami funkcjonowały dzięki łapówkom przedsiębiorców, którzy w ten sposób zapewniali sobie zamówienia publiczne. W proceder uwikłane były największe włoskie koncerny. W sumie w prowadzonej przez prokuraturę akcji „Czyste ręce skazano 1300 wpływowych osób. W efekcie rozpadł się cały układ polityczny Włoch z trzęsącą krajem od końca II wojny światowej chadecją. Upadła Pierwsza Republika i na scenę polityczną wkroczył Berlusconi.

Gość maniek wstaniek
Symbolem i kozłem ofiarnym afery korupcyjnej stał się Craxi. To on pierwszy w parlamencie przyznał, że jego partia, jak wszystkie inne, żyła z łapówek. Bezskutecznie wzywał kolegów do zerwania z hipokryzją. Gdy groziło mu aresztowanie, w 1994 r. schronił się w Tunezji. Z biegiem czasu coraz częściej zaczęły się pojawiać podejrzenia, że akcja „Czyste ręce, nierzadko prowadzona metodami niekonstytucyjnymi, inspirowana była przez komunistów, którzy znaleźli się w fatalnej sytuacji po śmierci swego sponsora, jakim był ZSRR. Faktycznie rozpadła się chadecja i socjaliści, a żaden działacz Włoskiej Partii Komunistycznej, po uszy uwikłanej w proceder, nie został skazany. Za to w centrum zainteresowania prokuratorów znalazł się Berlusconi, ale dopiero w 1994 r. po niespodziewanym zwycięstwie w wyborach nad postkomunistami. Wytoczono mu bezskutecznie aż 17 procesów. 18 lat po wybuchu historycznej afery jej główny negatywny bohater Bettino Craxi staje się ofiarą godną ulicy, a w dziesiątą rocznicę śmierci hołd jego pamięci w parlamencie odda prezydent Giorgio Napolitano.

Gość maniek wstaniek
temat wyborcow po mozna pominac poniewaz nie sa to ludzie zdolni to samodzielnych sadów.nalezy im raczej wspolczuc niz ich ganic. co do sawickiej to to ze ktos placze nie oznacza ze jest niewinny. podobna akcja byla z blida popelnila samobojstwo choczdaniem tvn byla niewinna juz samo taka teza jest absurdem by czlowiek niewinny popelnil smobojstwo