Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ussi

Niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Witajcie! Dzisiaj odebrałam wyniki badań - okazało się, że mam podwyższone TSH 3-cia generacja i wynosi ono u mnie 6,92, kiedy norma jest od 0,4 do 4,0. OB mam niskie - wynosi ono u mnie 7. Strasznie się stresuję - dostałam skierowanie do szpitala onkologicznego na oddział endokrynologii na USG tarczycy i dalsze leczenie. Czy myślicie, że to może być nowotwór? Nie wyczuwam u siebie żadnych guzków, OB też mam niskie.. Bardzo się stresuję, bo nie spodziewałam się takich wyników - wszystko wyszło w sumie przypadkiem.. Dziś sporo czytałam na ten temat - faktycznie obserwuję o siebie ciągłe uczucie zimna, problemy z sercem, ale nie mam bardzo częstego objawu jakim jest tycie i problemy z przemianą materii.. Jak sądzicie, co to może być? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi:).

Gość onubuhbvutg
ja mam tsh powyzej 7 i jakoś nawet na usg nie byłam przez pol roku od odkrycia tej dolegliwosci i się tym nie przejmuję. a co dopiero o nowotworze myslec.

No masz niedoczynność ja też robiłam ostatnio badania, TSH wyszło mi 5,38 i endokrynolog zrobiła mi usg dla potwierdzenia wyniku przepisała leki i tyle nie ma czym się przejmować!