Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość askljdoasiyhdio

POMOCY!!! Co ja narobiłaaaam HELP

Polecane posty

Gość askljdoasiyhdio

Hej, jestem blondynką, od lat farbowałam się na dość jasny blond. ostatnio coś mi strzeliło do głowy i zażyczyłam sobie u fryzjera koloru "morela" z palety LOREAL. Wyszło to rude, takie rudo-bursztynowe. Chcę wrócić do swych jasnych blond włosów, jak to zrobić? Czy częste mycie włosów zmyje mi to dziadostwo? Co polecaccie?

Gość wodniczek-87
Kochana, z takiego kolorku trudno ci będzie teraz rośjaśnić, a przede wszystkim trochę niebezpiecznie dla włosów, bo włosy miałaś wcześniej rozjaśniane, teraz masz kolor więc jak je znów rozjaśnisz możesz stracić większość włosów bo się popalą:( ja też tak miałam: bardzo jasny blond i pewnego dnia przefarbowałam na czarno:) podobało mi się ale potem znudziło i chciałam wrócić do blondu. Co zrobiłam? czekałam aż odrosną mi trochę włosy, potem pasemka i powoli aż doszłam znów na blond:) A ostatnio robiłam sama odrosty, kupiłam farbe blod która rozjaśniła mi na kolor marchewki:) no i cóż chodziłam tak przez dwa tygodnie a potem rozjaśniaczem rozjaśniłam do blond. Niedawno byłam u fryzjera tak ze 2 miechy minęły. zrobił mi odrost i wiadomo że troche machał i po wcześniejszym rozjaśnianiu i co się okazało że wyszło mi potem sporo włosów:/ łysa nie jestem ale odczuwalnie mam mniej i to prawdopodobnie po tamtej farbie:) ja już sama nie kombinuje:) A tobie radzę albo zostawić narazie a potem powoli pasemka itd albo pomalować na ciemniejszy:) Albo idź do fryzjera bo słyszałam też że są jakieś preparaty do ściągania koloru!!!! nie próbowałam ale słyszałam:) POWODZENIA!!!!

Gość NIE BĘDZIE ŹLE
na włosach rozjaśnianych kolor szybko płowieje nie rozjaśniaj ich ani nie używaj dekoloryzatora myj włosy szamponem przeciwłupieżowym codziennie, maks po 10 dniach kolor będzie jaśniejszy bo szampon przeciwłupieżowy zdejmuje barwnik przy następnym farbowaniu poproś fryzjerkę by nałożyła blond farbę na odrosty i niech zrobi trochę pasemek na reszcie włosów przy kolejnych farbowaniach kolor się wyrówna spoko, najgorsze co mozesz zrobić to teraz panikować, nakładać od razu kolejne farby lub próbować ściągać kolor dekoloryzatorem..... to przepis na totalne spalenie włosów i bezpowrotne zniszczenie ich struktury wrzuć na luz i przeczekaj tak jak napisałam

Gość karokarolinka
Tez rozjasniałam i żałuję...Niby nie jest tak źle, ale włosy bardzo szybko traca kolor co nie oznacza, że on zmywa sie zupełnie...Nie - zostaje taki rudy i nijaki. Mimo odzywki są tez bardzo suche:( Ale nie liczyłabym na twoim miejscu, że szybko wrócisz do blądu...

Gość karokarolinka
oczywiscie miało byc blondu ...